icon

Jak zvládnout stres při čekání na těhotenství?

kkaki
2. dub 2026

Ahoj holky. Otazka pomerne jednoducha a zatim sem nevidela konverzace primo na toto tema. Ja chci miminko a partner taky, vzhledem k tomu, ze po delsi konverzaci jsme konecne presli k akci 😀 je to “pouze” 3 cykl co ted cekam na pozitivni test. A nechci rikat, ze strasne se kvuli tomu trapim, podle me tak strizlive, ze jasne, ze by byla bomba kdyby se to povedlo hned ale chapu, ze nemusi. Tento mesic jsem presla na “vyssi” uroven a hlidam si ovulacnimi testy. Ano, ctu na teto platforme diskuze, ale tak ze zvedavosti nebot v tom ted sama plavu. A kolikrat ctu “ HLAVNE NA TO NEMYSLI A POVEDE SE”. Otazka, jak na to nemyslet a nebo nezkoumat sve telo, a rikat si, ze toto snad vyjde atd a nebyt “smutna” ze kdyby ne. Toto se povazuje za ten “stres” a nebo co jine?😃🥹diik

Strana
z2
j.a.n.i
Včera ve 14:38
@rebe

@j.a.n.i Dobře, uznávám, říct Hlavně na to nemysli není nejdebilnější věta, když ji řekneš někomu, kdo nemá problém na to nemyslet, ale jenom tehdy, když ji řekneš tomu, kdo na to myslí a nejde mu přestat.

@rebe To je ale problém toho dotyčného, nikoliv toho, kdo jí řekl a tedy ani neni duvod, proč by ji nemohl rici ten, kdo uz deti ma. A ti ze nase psychické rozpoložení ovlivnuje i naše fyzicno, to už je celkem prokazany fakt.

rebe
Včera v 18:08
@j.a.n.i

@rebe To je ale problém toho dotyčného, nikoliv toho, kdo jí řekl a tedy ani neni duvod, proč by ji nemohl rici ten, kdo uz deti ma. A ti ze nase psychické rozpoložení ovlivnuje i naše fyzicno, to už je celkem prokazany fakt.

@j.a.n.i Je to stejné jako říct člověku s depresí Tak se projdi, kup si něco na sebe a nebuď smutná. Problém je to pro dotyčného, ne toho, kdo to řekl. Což ale nic nemění na tom, že je to od toho, kdo to řekl, debilní.

drep
Včera v 18:23
@rebe

@j.a.n.i Je to stejné jako říct člověku s depresí Tak se projdi, kup si něco na sebe a nebuď smutná. Problém je to pro dotyčného, ne toho, kdo to řekl. Což ale nic nemění na tom, že je to od toho, kdo to řekl, debilní.

@rebe to ale motáš jablka a hrušky. Říct někomu s depresí, ať se projde a není smutný je jako říct někomu se zlomenou rukou, ať si dá jogurt a nechá si srůst ruku nebo neplodnému (a chraň bůh, tím teď nemyslím zakladatelku), ať si zasouloží a nechá se oplodnit. To je debilní.

rebe
Dnes v 11:57
@drep

@rebe to ale motáš jablka a hrušky. Říct někomu s depresí, ať se projde a není smutný je jako říct někomu se zlomenou rukou, ať si dá jogurt a nechá si srůst ruku nebo neplodnému (a chraň bůh, tím teď nemyslím zakladatelku), ať si zasouloží a nechá se oplodnit. To je debilní.

@drep Ne, je to úplně stejné. A nejvíc mě na tom vždycky fascinuje - ten, kdo tuhle “radu” pronáší, má opravdu pocit, že objevil Ameriku, že dotyčná netuší, že by pomohlo se méně trápit a stresovat, že jí to ještě nikdo předtím neporadil, že si řekne Aha, děkuju, to mě vůbec nenapadlo, tvoje rada mi změní život!

Strana
z2