Jaké vitaminy pomohou po revizi k otěhotnění?
27.3. jsem musela na revizi.. zamlklé těhotenství 9tt
Moc to bolí :( ale to co si nejvíce přeji je nove těhotenství.. pro me asi jediné co mi z toho pomůže. Dal se bojím ze nejsem uz stara (36 let)
Moje otázky..
Nasadili jste pak nějaké vitaminy? Čaje? A hned po revizi nebo až po 1.ms?
Kdypak jste otěhotněli po revizi znovu? A kdyby Vám to nevadilo napíšete mi Váš věk prosím. 🙏
Ja nasadila kyselinu listovou, gynex, čaj z maliníku a kotryhelu, a inofolic premium, femibion 1 plánovaní. (Různé to střídám)
Co zabralo Vám?🙏
Bylo mi 33, nebrala jsem vůbec nic, vyloženě snažit se, to asi ani nebylo, nechala jsem tomu volný průchod, řešili jsme jiné věci. Znovu jsem otěhotněla zase za rok.
V 34,5 jsem potratila v 19 tt, takze porod s revizí. Ms přišla po měsíci a po třetí ms jsme zkusili znovu. V 35,5 jsem porodila prcka. Brala jsem tuším inofolic.
Bylo mi 39, otěhotněla jsem 4. Měsíc od návratu cyklu a brala jsem pouze listovku, zbytek je marketing, pokud nemáš nějaký prokázaný problém.
Já vloni na jaře musela na revizi v 9tt,po zákroku jsem měla zánět dělohy,pak streptokoka a nakonec kvasinky.Znovu snažit,nebo spíš volný průběh jsme tomu nechali po 5 měsících a hned další měsíc se zadařilo.Nebrala jsem nic.Aktuálně jsem 26tt, začátek byl teda dramatický,ale teď už vše vypadá ok.Je mi 38 a mám už doma dvě děti 12 a 17 let.
Měla jsem zamlklý potrat po ivf cca v 9tt, v září 2024 při hospitalizaci s mozkovou trombózou. Bylo mi 35. Snažili jsme se snad 3 roky. Čili jsem pak byla úplně v pr*** Do toho ta trombóza, pomalu jsem několik měsíců ani nemohla chodit. Do toho mi zakázali otěhotnět následující půl rok až rok. Biologický hodiny tikaly. No děs..
Hele v únoru 2025 jsme se začli snažit zase o mimi. V březnu jsem šla na ket a bylo z toho biochemko. V dubnu jsem otěhotněla a teď mám skoro 4 měsíčního chlapečka.
Myslím že mi pomohlo se na to tolik nefocusovat a celkově jsem byla donucena situací zpomalit a přestat tlačit na otěhotnění. Nestresovat. Víc než všechno jmenované ti pomůže srovnat si hlavu. Žít život a netlačit na těhotenství. Mít koníčky.
Listovka je super a nutná pro vývoj plodu. Kontryhel srovnává cyklus. Ale míchat kontryhel, maliník a gynex to mi příjde už moc. Vyber si spíš buď kontryhel nebo gynex. Záleží i jestli ti to sedne. Někomu to cyklus rozháže. Inofolic je fajn na pcos a celkově pomáhá s cystami a nadměrnou produkcí vaječníků. Do toho femibiom..příjde mi že to přeháníš.
Jinak po revizi se doporučuje 1, 2 cykly počkat, aby se ti stihla obnovit děložní sliznice a vajíčko se do ní mohlo zavrtat jako do peřinky🙂
Věk neřeš. Pokud se ale snažíte dlouho- víc než rok- možná by to chtělo navštívit car, udělst pár testů, jestli je vše ok. Ale pokud je vše ok, nejspíš to bude o hlavě. Potřebuješ se zaměřit na něco jiného jinak je tělo ve stresu a takové tělo brání početí.
A ten čaj z maliníku piješ přesně k čemu? Ten se snad pije na konci těhotenství. Jak říká AI - Výluh z maliníkového listí podporuje látkovou výměnu a střevní peristaltiku. Může tedy sekundárně přispět i mechanicky, protože díky uvolnění tlustého střeva vznikne v pánevní oblasti více místa. Dále se věří, že pravidelné pití čaje z maliníkových listů může pomoci zkrátit dobu druhé fáze porodu a zároveň může podporovat lepší utahování dělohy po porodu.
Tak nějak nevím, ale k otěhotnění ti asi nepomůže. Ale k otázce, neužívala jsem nic, protože žiju v tom, že k otěhotnění je potřeba hlavně sex a ne nějaký čajík.
@jsemhelen pokud máš za běžných okolností pravidelnou menstruaci a ovulaci, není víceméně třeba brát nic speciálního 😉 nicméně s listovkou určitě pokračuj, není sice primárně na otěhotnění, ale mělo by se s ní začít ještě před těhotenstvím 😉 jinak prostě udržuj zdravý životní styl - pohyb, správná strava a spánek, můžeš doplnit o D, zinek, hořčík (pozor na formy - vybírej ty dobře vstřebatelný, i i listovky), omega-3 a B 😉 s čímž pak pokračuj klidně i v těhotenství 🙂 hodně štěstí

@jsemhelen ahojky,taky jsem si tim prosla v 11.tydnu. Sok a nepochopení,hodne jsme to obreceli,bylo mi 34 let. Pak jsem otěhotněla neplánovaně až v 37 letech,ale u mě bylo par problémů a musím říct, že jsem nebrala žádné vitaminy a taky se zadarilo..