icon

Jaké vitaminy pomohou po revizi k otěhotnění?

jsemhelen
13. dub 2026

27.3. jsem musela na revizi.. zamlklé těhotenství 9tt
Moc to bolí :( ale to co si nejvíce přeji je nove těhotenství.. pro me asi jediné co mi z toho pomůže. Dal se bojím ze nejsem uz stara (36 let)

Moje otázky..
Nasadili jste pak nějaké vitaminy? Čaje? A hned po revizi nebo až po 1.ms?
Kdypak jste otěhotněli po revizi znovu? A kdyby Vám to nevadilo napíšete mi Váš věk prosím. 🙏

Ja nasadila kyselinu listovou, gynex, čaj z maliníku a kotryhelu, a inofolic premium, femibion 1 plánovaní. (Různé to střídám)
Co zabralo Vám?🙏

squezy
13. dub 2026

@jsemhelen ahojky,taky jsem si tim prosla v 11.tydnu. Sok a nepochopení,hodne jsme to obreceli,bylo mi 34 let. Pak jsem otěhotněla neplánovaně až v 37 letech,ale u mě bylo par problémů a musím říct, že jsem nebrala žádné vitaminy a taky se zadarilo..

zuzkasim
13. dub 2026

Bylo mi 33, nebrala jsem vůbec nic, vyloženě snažit se, to asi ani nebylo, nechala jsem tomu volný průchod, řešili jsme jiné věci. Znovu jsem otěhotněla zase za rok.

versva
13. dub 2026

Jsem po ztrátě v 35 tt. Doporučili nám 2-3 měsíce před vitamíny pro těhotné.

andelka
13. dub 2026

V 34,5 jsem potratila v 19 tt, takze porod s revizí. Ms přišla po měsíci a po třetí ms jsme zkusili znovu. V 35,5 jsem porodila prcka. Brala jsem tuším inofolic.

drep
13. dub 2026

Bylo mi 39, otěhotněla jsem 4. Měsíc od návratu cyklu a brala jsem pouze listovku, zbytek je marketing, pokud nemáš nějaký prokázaný problém.

radulinka
13. dub 2026

Já vloni na jaře musela na revizi v 9tt,po zákroku jsem měla zánět dělohy,pak streptokoka a nakonec kvasinky.Znovu snažit,nebo spíš volný průběh jsme tomu nechali po 5 měsících a hned další měsíc se zadařilo.Nebrala jsem nic.Aktuálně jsem 26tt, začátek byl teda dramatický,ale teď už vše vypadá ok.Je mi 38 a mám už doma dvě děti 12 a 17 let.

reeeza
13. dub 2026

Měla jsem zamlklý potrat po ivf cca v 9tt, v září 2024 při hospitalizaci s mozkovou trombózou. Bylo mi 35. Snažili jsme se snad 3 roky. Čili jsem pak byla úplně v pr*** Do toho ta trombóza, pomalu jsem několik měsíců ani nemohla chodit. Do toho mi zakázali otěhotnět následující půl rok až rok. Biologický hodiny tikaly. No děs..

Hele v únoru 2025 jsme se začli snažit zase o mimi. V březnu jsem šla na ket a bylo z toho biochemko. V dubnu jsem otěhotněla a teď mám skoro 4 měsíčního chlapečka.

Myslím že mi pomohlo se na to tolik nefocusovat a celkově jsem byla donucena situací zpomalit a přestat tlačit na otěhotnění. Nestresovat. Víc než všechno jmenované ti pomůže srovnat si hlavu. Žít život a netlačit na těhotenství. Mít koníčky.

Listovka je super a nutná pro vývoj plodu. Kontryhel srovnává cyklus. Ale míchat kontryhel, maliník a gynex to mi příjde už moc. Vyber si spíš buď kontryhel nebo gynex. Záleží i jestli ti to sedne. Někomu to cyklus rozháže. Inofolic je fajn na pcos a celkově pomáhá s cystami a nadměrnou produkcí vaječníků. Do toho femibiom..příjde mi že to přeháníš.

Jinak po revizi se doporučuje 1, 2 cykly počkat, aby se ti stihla obnovit děložní sliznice a vajíčko se do ní mohlo zavrtat jako do peřinky🙂

Věk neřeš. Pokud se ale snažíte dlouho- víc než rok- možná by to chtělo navštívit car, udělst pár testů, jestli je vše ok. Ale pokud je vše ok, nejspíš to bude o hlavě. Potřebuješ se zaměřit na něco jiného jinak je tělo ve stresu a takové tělo brání početí.

elie456
13. dub 2026

@jsemhelen mně pomohla maca a komplet vitaminy kde bylo vše včetně kyseliny listové
Mam za sebou dvě zt , jedno v 6tt a druhé v 9tt
Jinak hodně štěstí 🍀❤️
Trvalo mi otěhotnět cca 3 měsíce 🙂 a paradoxně se to povedlo v době kdy na to vůbec nebyla vhodná chvíle 😅

herminka
13. dub 2026

@jsemhelen Já jsem zažila taky revizi v 9.tt, je to už 16 let, tehdy se to moc neřešilo, brala jsem jen nějakou obyč kyselinu listovou. Otěhotněla jsem hned po 3 měsících od revize a téměř přesně po roce jsem rodila.

eloise02
13. dub 2026

A ten čaj z maliníku piješ přesně k čemu? Ten se snad pije na konci těhotenství. Jak říká AI - Výluh z maliníkového listí podporuje látkovou výměnu a střevní peristaltiku. Může tedy sekundárně přispět i mechanicky, protože díky uvolnění tlustého střeva vznikne v pánevní oblasti více místa. Dále se věří, že pravidelné pití čaje z maliníkových listů může pomoci zkrátit dobu druhé fáze porodu a zároveň může podporovat lepší utahování dělohy po porodu.

Tak nějak nevím, ale k otěhotnění ti asi nepomůže. Ale k otázce, neužívala jsem nic, protože žiju v tom, že k otěhotnění je potřeba hlavně sex a ne nějaký čajík.

hasara33
Včera v 09:55

@jsemhelen pokud máš za běžných okolností pravidelnou menstruaci a ovulaci, není víceméně třeba brát nic speciálního 😉 nicméně s listovkou určitě pokračuj, není sice primárně na otěhotnění, ale mělo by se s ní začít ještě před těhotenstvím 😉 jinak prostě udržuj zdravý životní styl - pohyb, správná strava a spánek, můžeš doplnit o D, zinek, hořčík (pozor na formy - vybírej ty dobře vstřebatelný, i i listovky), omega-3 a B 😉 s čímž pak pokračuj klidně i v těhotenství 🙂 hodně štěstí