icon

Je možná ovulace 21.-23. den cyklu?

pindrusice
10. dub 2016

Deset let jsem brala HA. Pak jsem ji vysadila a neplánovaně a nečekaně do tří měsíců otěhotněla, aniž bych začala menstruovat. Nyní jsem 2,5 roku kojila. První MS přišla ve čt 8.2., druhá ve čt 10.3. skoro na minutu. To jest délka 28 dní cyklu. Pokaždé mě výrazně bolel a píchal podbříšek až 21-23 den, kdy jsem zároveň byla unavenější, měla nafouklé břicho, bolela mě hlava. Z toho bych usuzovala, že se jednalo o ovulaci. Ale je to možné 7-5 dní před začátkem nové MS? Podle běžných info,kdy se pracuje s půlkou cyklu jsme měli sex 15 a 17.den, to jest v plodných dnech. Byla jsem unavená, MS se tento čtvrtek nedostavila. Test dnes ráno byl negativní a odpoledne jsem to dostala. O 4 dny dýl. Jak to teda je s těmi počty? díky za vaše zkušenosti

pavlinakm
Autor odpověď smazal
bledulka84
10. dub 2016

tak po kojení bych se vůbec na nějaký pravidelný cyklus nespoléhala a ano, je možné mít ovulaci později zvlášť pokud byl i delší cyklus.

werumka
10. dub 2016

Možné to samozřejmě je. Ale k otěhotnění je potřeba, aby luteální fáze (ta co nastává po ovulaci) byla alespoň 10 dní dlouhá. Aby se vajíčko stihlo zahnízdit a vyprodukovat hcg, které udrží funkční žluté tělísko, které produkuje progesteron. To pak zapřičiní to, že menstruace nedojde. Pokud je tato fáze kratší, otěhotnění je dost složité. Zkusila bych měřit bazální teplotu, aby sis ověřila, zda ovulace probíhá a kdy. Můžeš zkusit i ovulační testy. To píchání v podbřišku a bolest hlavy mohl být už také premenstruační syndrom.

alenka_p
10. dub 2016

Tělo není počítač, výpočty na něj obvykle moc nefungují. Ovulace se dá vysledovat ovulačními testy, měřením bazální teploty, případně sledováním čípku/hlenu, tím bych začla, tak své tělo poznáš nejlíp 🙂 Příznaky ovulace, které popisuješ, i sedí spíš na typický PMS (tzn. klidně týden i víc po ovulaci), podle toho nelze usuzovat fakt vůbec nic...