icon

Je ovulační test pozitivní? Poradíme s interpretací výsledků.

dc123
19. lis 2022

Ahoj holky. Můžete mi, prosím, poradit? Je tento ovulační test pozitivní? Snažíme se 6 měsíců a tento je za celou dobu nejvíce vybarvený. Včera večer mě začal bolet podbřišek na levé straně (ale test byl míň vybarvený než tento dnešní) a dnes to přetrvává. Vím, že by měly být čárky stejně barevné, nebo testovací silněji než kontrolní, ale toho jsem zatím nedošla. Cyklus mám 22-23 dní, od 14. DC budu teď již třetí měsíc brát Duphaston. Děkuji za odpověď. 😊

Je ovulační test pozitivní? Poradíme s interpretací výsledků.
Strana
z2
alkabo
12. pro 2022

@annah1111 I já to takto mívala, proto už je nepoužívám, nebyla jsem z toho moudrá a radši jsem si měřila teplotu, díky tomu vím, že některé cykly mám anovulační. Mám PCOS nejspíš to souvisí s tím.

annah1111
13. pro 2022

@alkabo dekuji za info, ja to mam takto prave 1.mesic, tak me to prekvapilo

dc123
autor
13. pro 2022

@alkabo takže se to dá léčit/otěhotnět i s tím? 🥺

alkabo
14. pro 2022

@dc123 jasně že dá, oni se doktoři často tváří jako, že je to konečná, ale i tady určitě najdeš plno maminek, které ti potvrdí, že to jde a dokonce přirozeně. Oni pak někdy doktoři dělají to, že ti pomohou vyvolat ovulaci pomocí uměle dodaných hormonů, jenže to často zkusí jen jednou a když to nevyjde, tak se začne s inseminací apod. Přitom když si vezmeš kolik párů naprosto zdravých nemá štěstí hned na první cyklus, tak je to směšné. Nevím kolik je ti let a jak moc spěcháš, ale zkus tomu nechat nějaký čas, hormonální jógu můžu s klidem doporučit, bylo to moc fajn cvičení a setkala jsem se tam s holkama, které měli podobné problémy, ale zároveň i třeba úplně jiné a člověk aspoň věděl, že v tom není sám a i to pomohlo. S PCOS většinou pomáhá i úprava jídelníčku (kvůli inzulínové rezistenci co se váže k PCOS) a obecně nějaké cvičení, často to mají holky s nadváhou (ale nejen ty) a pak je dobré něco shodit, třeba i jen kilo dvě, ona totiž tuková tkáň taky produkuje hormony a ty jsou během PCOS rozhozené.

dc123
autor
14. pro 2022

@alkabo Děkuji za povzbudivá slova. Věk mě netlačí, ale už delší dobu jsme rozhodnutí, že bychom miminko chtěli. Před létem jsme se rozhodli, že do toho tedy jdeme a ouha. 😏 Tu hormonální jógu zkouším, tak snad to alespoň k něčemu bude 🙂 Zkouším i změnu jídelníčku a celkově životního stylu. Problém je, že nemám moc pevnou vůli. Tohle je ale každopádně motivace 💪🏼🙂 Jsme s gynekologem domluvení, že při příští menstruaci zavolám a domluvíme se na folikulometrii a další postup. Konečně se tedy něco alespoň děje.. 😊

Strana
z2