icon

Jonášova metoda početí - 2x zabrala

lucka662006
30. pro 2013

Ahoj všechny snažilky, chtěla jsem jen napsat, že nám 2x zabrala Jonášova metoda početí, respektive se otěhotnět podařilo skutečně až v dny, které Jonášově metodě odpovídaly a jindy se nedařilo, z čehož už jsem byla hodně smutná. Podařilo se tedy tehdy, když byl cca prostředek menstruačního cyklu a zrovna to odpovídalo i plodným dnům dle Jonáše (vypočteným dle internetu http://astrologie.najdise.cz/doktor-jonas/jonas...). Čekali jsme na tyto příznivé dny 10 měsíců. Do té doby jsme se mohli snažit v plodné dny dle mého cyklu, ale stále nic. A Jonášova metoda skutečně zabrala už 2x. Může to být i náhoda, ale chtěla jsem to jen poradit, třeba to někomu pomůže...

Strana
z5
absintka19
14. únor 2017

@lovely_creature to popravde neznam 🙂

junkka
14. únor 2017

@absintka19 rekla bych, ze se tim mysli to, ze po sexu si snazis posunout svym prstem spermie co nejdal do tela.
Ja myslim ze je to zbytecne, spermie si tam najdou cestu samy, ale pokud ma nekdo pocit, ze mu to pomaha.. 🙂
Jinak diskuze me pobavila. Jonasova metoda je normalni nesmysl, nechapu, cemu vsemu dneska lidi věří. K otehotneni je treba se strefit do ovulace, zadna astrologie tomu nepomůže 🙄

absintka19
14. únor 2017

@junkka jijo 🙂 uz jsem na netu nasla a pobavila se 🙂 ja rozhodne nemam delsi prsty nez manzel pohl.organ 🙂))) to ani omylem 🙂
Vitej v klubu 🙂 veri vsemu i vesteni z kavove sedliny 🙂

petra231184
14. únor 2017

@monanan aaa to me moc mrzi,znam ten pocit,,ale bud na sebe hrda ze to nevzdavas

tsafarikova
14. únor 2017

prstíčková metoda na to slovo mam alergii😂 jinak asi jsou tyhle metody taková náplast když se někdo snaží dlouho což bych asi i pochopila ale určitě bych tomu tak moc nevěřila, a rozhodně je to nesmysl podle jonášovi metody bych musela otěhotnět o týden později než jsem skutečně otěhotněla a navíc vím přesně kdy začínala ovulace protože jí na sobě poznám a ta byla přesně o ten týden dřív než to vychází v tabulce

eviicka
14. únor 2017

@tsafarikova tak já myslím že tahle metoda neříká, že musíš otěhotnět tehdy a tehdy - zkrátka jen, že pokud je fáze měsíce stejná jako v den kdy se žena narodila, je ta pravděpodobnost vyšší. Takže to, že tys otěhotněla o týden dřív neznamená, že Jonášova metoda nefunguje.
Já třeba otěhotněla v cyklu, kdy se tato metoda potkala s mojí ovulací (taky jsem ji na sobě vždycky poznala). Možná náhoda, možná ne. Na nic jsem se neupínala, nijak to nepodporovala. Rozhodně ale není důvod tuto metodu nějak zatracovat, je nenásilná a je na každém, jestli si to spočítá sám, na netu nebo si zaplatí svého astrologa.

ttm
Autor odpověď smazal
junkka
14. únor 2017

@eviicka Ale Jonasova metoda nefunguje, dulezite je, kdy je ovulace. Astrologie je totiz jeden velky nesmysl

ttm
Autor odpověď smazal
eviicka
14. únor 2017

@ttm
já to chápu tak, že pokud je ta určitá fáze měsíce, je zvýšená pravděpodobnosti vyplavení vajíčka, nebo v případě ovulace úspěšného početí.
co se týká mě, tak ten styk v době ovulace jsem měla i spoustů cyklů před tím (dokonce i potvrzenou ovulaci z gynekologie) a nic (jonášovka mi tehdy vycházela na MS). No abych předešla spekulacím, přesné záznamy co a kdy a jak jsem si fakt nevedla, jenom co se dalo nějak odvodit.

@junkka někdo na astrologii věří někdo, někdo ne. Můj názor je ten - že všechny vztahy v přírodě a tak jsou složité a někdy zvláště propojené, a určité vztahy mě zajímají, a netroufám si tvrdit, že je něco blbost, či nesmysl, jen proto, že tomu nevěřím. A nevidím nic špatného, když se o to lidi zajímají (jo ano, pokud to někdo používá jako zdroj nekalýho podnikání apod. tak je to špatně), ale zrovna tahle metoda nemusí stát člověka ani halíř, stačí mrknout do kalendáře.

ttm
Autor odpověď smazal
junkka
14. únor 2017

@eviicka tak zrovna "vyplaveni" vajicka zavisi jen a pouze na delce folikularni a lutealni faze, pricemz lutealni ma kazda zena priblizne stejnou a od toho se odviji zbytek. Urcite to nezavisi na fazi mesice. Tak a uz končím 🙂 at si kazdej veri cemu chce, treba i astrologii nebo treba homeopatii

elenes
23. únor 2017

28.mám podle Jonášovy metody vhodný den a zkoušet se to má zhruba den předem.. Tak to zkusím.. Když to nevyjde, tak aspoň příležitost k sexu. 😀

sarisse
23. únor 2017

Tak nevím, ale nám se povedlo napoprvé, cca 9 den cyklu - tedy rádoby mimo ovulaci - samozřejmě mohla být posunuta ( byli jsme zrovna u moře na dovce) a i pohlaví sedí - to prý sedí jen u druhého a dalšího ditete. Švagrové to vyšlo taky. Možná náhoda, možná na tom něco bude. Každopádně měli 6 generaci samé kluky, teď se zadarila holka.

verusch
9. kvě 2017

Ahoj holky mohla bych se zeptat kde najdu nějakou stranku kde se to vypocita ?

verusch
9. kvě 2017

A jak to vubev funguje

eviicka
9. kvě 2017

@verusch stačí si to zadat do Google. Třeba www.astronox.cz . Funguje to tak, že nejlepší den pro početí je ten, kdy je stejná fáze měsíce jako při tvém narození.

kaculik007
11. kvě 2017

Ahoj, právě jsem koukala na Jonáše kdy by nám to mělo vyjít. Tak zeleně OK mám až v roce 2024 :( ... ale tenhle měsíc se mi to sešlo s Ovu dle kalendáře 19.5.2017 mám tam tedy 1x napěťové aspekty ,tak uvidíme co bude a nebude.

Jen tak ze srandy jsem koukala na rok kdy jsme se dali dohromady s partnerem a ten rok tam mám dokonce 3x zeleně OK. Jo kdyby jsme si nedávali pozor 😃

jatecka
12. kvě 2017

Kdybych těhotněla podle Jonáše, tak OK, tam mám v roce 2006 a pak až 2019, mezitím, se nám narodily děti a to v termínech a letech, které vůbec u Jonáše nejsou.

absintka19
12. kvě 2017

To je takova blbost 🙂

eviicka
12. kvě 2017

@jatecka ??? Otěhotnět snad můžeš kdykoliv ne? Je to všechno jen o možnostech a pravdepodobnosti

kaculik007
12. kvě 2017

@absintka19 Každý věří něčemu jinému. Nic není blbost. Pokud je to pro tebe blbost, proč tu jsi a čteš to? Některé z nás věří a potřebují věřit i v "blbost"...

absintka19
12. kvě 2017

@kaculik007 verejna diskuze 🙂 muzu si psat kde chci 🙂 nepotrebuji vase svoleni.
Rikam jen pravdu. A pokud nekdo neumi zaklady biologie lidskeho tela je to smutne ale i k pobaveni 😝

absintka19
12. kvě 2017

@eviicka otehotnet nemuzes kdykoliv. Jednou z podminek je napr.plodne dny-a ovulace, bez ni to nejde (bavime se o prirozenem poceti).

kaculik007
12. kvě 2017

@absintka19 Ano to neříkám, ale nemusíš se tu obouvat do dalších, když ty v to nevěříš. Proč bych neměla znát svoje tělo? Znám a je docela náhoda že plodné dny se mi shodují v den který vyšel podle Mojžíše. Náhoda, pravda, blbost? Věř si čemu chceš a nás v to věřit nech. Moje první těhotenství také vyšlo podle Mojžíšové metody a to jsem o tohmle neměla ani tucha. Vypočítáno zpětně.

eviicka
12. kvě 2017

@absintka19 tím kdykoliv bylo myšleno ne jednou z 5 let. Základy biologie znám, ale mechanismy v přírodě jsou mnohem propletemejší. Ovulace potřeba je, ale může k ní dojít i jindy než uprostřed cyklu...

absintka19
12. kvě 2017

@eviicka to ano.

jatecka
13. kvě 2017

@eviicka Podle Jonáše právě ty termíny, kdy jsem otěhotněla, mají nejvíce negativ, je to diskuze o Jonášově metodě, tak v souvislosti s tím....

janicka.h
1. srp 2017

Holky, je důležité znát i čas narozeni? Aby ta Jonášova metoda ukazovala správně? 🙂

eviicka
1. srp 2017

@janicka.h já myslím že +- to jde i bez toho. Schválně se podívej o kolik se liší výpočet v různou denní dobu.

Strana
z5