Kdy bude ovulace?

slunecnice358
21. pro 2018

Ahoj. Zajímá mne Váš názor. Kdy proběhne ovu? Dnes jsem 16 DC. Děkuji

sudylichozrout
21. pro 2018

@slunecnice358 podle me bude pozitivni zitra vi pozitri, ten posledni test uz je skoro. Ale u tohoto testu umi byt testovaci carka opravdu vyraznejsi nez ta kontrolni. Koukni.

slunecnice358
autor
21. pro 2018

@sudylichozrout Díky za ukázku... mám cyklus 26 dní. Není pak ovu už pozdě?

sudylichozrout
21. pro 2018

@slunecnice358 poe delky cyklu uz asi i jo, ale telo neni stroj, je mozne, ze se ti ovulace o par dni posunula. Pokud test bude zitra slabsi, tak asi a) mas mene lh hormonu a ovulace tedy probehla, i kdyz testivaci carka nebyla silnejsi nez kontrolni b) muzes mit anovulacni cyklus c) ovulace bude treba az za tyden.

slunecnice358
autor
21. pro 2018

Mívám cyklus takto pravidelně...

jaja01k
21. pro 2018

Uvidí se podle zítřejšího testu, jestli bude čárka ještě silnější nebo už začne slábnout. Ovulace nastane cca 24-48 hodin po pozitivním testu.

hermij
21. pro 2018

@slunecnice358 Pokud máte zdravý cyklus, leč krátký, tak ovulace MUSÍ proběhnout mezi 10.-14. dnem cyklu. Pokud k ní dojde později, tak cyklus není úplně v pořádku a je třeba nasadit doplňky stravy k podpoře progesteronu, aby se natáhla poovulační (luteální) fáze. Ovu testy ukazují jen hladinu LH v moči, tzn. že se tělo chystá ovulovat, ovuluje, anebo už ovulovalo... klidně i 10 dní pozitivity... jindy naopak negativní, i když ovulace proběhla... celá ovu přitom trvá tak 12-24 hodin... Spolehlivější je měření bazální teploty jako diagnostická metoda. Dokonce víc, než vyšetření na UZ u lékaře, protože gynekolog vidí jen dozrávající nebo uvolňující se folikul, ale tomu může trvat ještě pár dní, než se uvolní, ten dozrávající se ani v cyklu uvolnit nemusí (info přímo od gynekoložky).

slunecnice358
autor
21. pro 2018

@hermij Diky za reakci... musím podotknout, ze takto krátký cyklus mam už několik let... své první dítě jsem počala 17dc... doufám, že moje šance jsou stejné jako minule... teď se o něco víc zajímám o své tělo. Proto ten dotaz. 😉

hermij
22. pro 2018

@slunecnice358 Kdybyste ovulovala i nyní kolem toho 17.DC a měla LF jen 10 dní a cykly krátké, tak je vyšší riziko potratu :( Ale samozřejmě jde to. V takových situacích se doporučuje nasadit gestageny na udržení těhotenství, ale to by řešil gynekolog 🙂

slunecnice358
autor
22. pro 2018

@hermij věřím, že to bude dobré... DR mi doporučila Gynex.

slunecnice358
autor
22. pro 2018

Dnes toto

sudylichozrout
22. pro 2018

@slunecnice358 parada 🙂 To je rozdil, co? A klidne bude vecer carka jeste vyraznejsi. Ovulace by mela probehnout do 48 h. Pocitej ale spis drive, dle toho testu. U me je to vzdy otazka max. 24 h od te doby, co je testovaci vyraznejsi nez kontrolni.

slunecnice358
autor
22. pro 2018

@sudylichozrout JJ vypadá to jinak mám radost, že ty testy fungují. Máš zkušenosti s kapkami Gynex? Ráda bych zkusila prodloužit cyklus. Teď ho mám 26 dní. Zatím se jen tak zkoumám. Počít druhé dítko, bych ráda v příštím roce ;)

sudylichozrout
22. pro 2018

@slunecnice358 nene, nemam. Cyklus mam 31 dni, LF 11-12 dni. S pocetim nastesti potize nemam. Spis naopak, tehotnim i po pujceni zubniho kartacku. Testy pouzivam pro sledovani cyklu, abych vedela, kdy si dat pozor. Nezvladam merit teplotu a antiko brat, tretatko jeste planujeme 🙂

sudylichozrout
22. pro 2018

@slunecnice358 a jak jeste nemenstruuju a uz nekojim, tak jsem chtela zabranit opakovani historie s otehotnenim z prvni ovulace jako minule. Ted se mi uz cyklus rozjel, tak sibzkontroluju treba dva, abych vedela, ze je zas pravidelny a pak uz to necham byt 🙂

hermij
22. pro 2018

@slunecnice358 Sice ste se neptala mě, ale dovolím si Vám ještě napsat ke Gynexu. Mám osobní zkušenost a předávám i zkušenost mnoha pacientek a klientek (pracuji ve zdravotnictví). gynex je výborný třeba po vysazení HA k pročištění a ano, jsou ženy, kterým dopomohl i k početí. Možná někomu pomohl i k prodloužení cyklu, ale má (+ ta předávaná) největší zkušenost je taková, že protahuje první fázi cyklu (kvůli obsahu fytoestrogenů, tedy látek podobných estrogenům). To samo o sobě nevadí, ale to nepotřebujete. K prodloužení 2. fáze je třeba nakopnout progesteron, např. - Bkomplex nebo mateří kašička (od včelaře nebo v doplňcích stravy) nebo pupalka (olej na lžičku nebo kapsle). Pomoct mohou i zelené potraviny, antioxidanty apod., ale ty tři látky mám osvědčené a komu jsem doporučila, tak vždy pomohly 🙂

slunecnice358
autor
22. pro 2018

@hermij děkuji za radu. Zkusím pupalku. Říkáte, ze Gynex ne?

hermij
22. pro 2018

@slunecnice358 Každá jsme jiná, pokud jste si ho už koupila, tak ho zkusit můžete a díky tomu, že si sledujete ovulaci, tak uvidíte, jak na něj Vaše tělo zareaguje. Pokud ale vyloženě nebylo z hormonálního profilu zjištěno, že byste měla nedostatek estrogenu, tak není nutný. Osobně bych do něj už nešla, protože jsem viděla, že mi cyklus ovlivňoval negativně a viděla jsem to tak i u jiných zdravých žen. Pokud je konkrétní důvod, tak podle indikace lze bylinky užívat. Doporučila bych ho třeba ženě v klimakteriu, které již začíná hormonální systém "slábnout", tam fytoestrogeny své opodstatnění mají 🙂

sudylichozrout
23. pro 2018

@hermij mam jeste dotaz. Kdyz mam pozitivni testy dejme tomu v pondeli vecer + pichani v podbrisku a bolest panve, utery vecer + pichani v podbrisku a boleat panve a ve stredu v poledne uz ne, kdy bude ovulace? Protoze pokud pocitam ovulaci az v den negativniho testu, tak mi dnes ms prisla po deviti dnech (9DPO). Mam LF tedy vzdy 9-11 dle toho, jak to sama vyhodnotim dle priznaku a otehotneni problem neni. Ale zda se mi to kratke. Ovulaci mivam vetsinou 20-22 DC. Cely cyklus 30-32 dnu.
Takhle to tedy bylo pred prvnim tehotenstvim a pred druhym. Ted mam prvni menstruaci po druhem porodu.

sudylichozrout
23. pro 2018

@hermij tespektive dnes je to desaty den od ovulace (pokud pocitam den negativniho testu jako prvni den po ovulaci) a zaroven tedy 1. den menstruace. Pokud bych to mela jeste posunout od toho negativniho testu o jeden den, tak je to dnes devaty den po ovulaci a prvni den menstruace zaroven. Pokud bych pocitala ovulaci v den prvniho pozitivniho testu, tak je to dnes jedenact dni od ovulace a zaroven prvni den menstruace (v tom je zahrnut i druhy den pozitivniho testu).

sudylichozrout
23. pro 2018

@hermij teplotu merit nemuzu, antiko brat nechci, ber tohle sledovani jako pokus o antiko metodu.

sudylichozrout
23. pro 2018

@hermij a jedte doplneni. Posledni cyklus, kdy jsem otehotnela byl: 21+22 DC pozitivni test testovano vzdy kol 10:00, v noci sex, 22 DC rano bolest bricha par hodin (i jako ted, ta bolest nebyla celou dobu, jen vzdy vecer, jak jsem testovala), 31 DC pozitivni tehotensky test. Kdy teda byla ovulace? 21, 22, nebo az 23 DC?

hermij
23. pro 2018

@sudylichozrout Napsala jsem Vám soukromou zprávu 🙂

slunecnice358
autor
23. pro 2018

@hermij mne by ta odpověď taky zajímala 😉

hermij
23. pro 2018

@slunecnice358 Paní jsem toho psala víc, tak tady kopíruju ze zprávy to hlavní sdělení:
Podle záznamů vídám, že nejčastěji dochází k ovulaci až po příznacích jako jsou B podbřišku, citlivá prsa apod. V několika evropských státech byly provedeny studie, kde sledovali gynekologové ovulaci na UZ (denně) a pacientky si zaznamenávaly symptomy, jaké vnímaly (děložní sekret, bolesti apod.) a bazální teplotu. U nejvíce žen to vycházelo na ovulaci den před vzestupem BT a zhruba den po příznacích. Jenže každá jsme jiná, takže byly i ženy, co to měly ob dva až tři dny ;)
Já se ve výsledcích ovu testů nevyznám, moc v ně důvěru nemám, protože můžou ukazovat pozitivitu i jen když se tělo k ovulaci chystá a i když už je vajíčko dávno pryč z vejcovodů a je po ovulaci. Ale pokud by Vám takto vycházela krátká LF a stejně jste neměla problém počít, tak bych řekla, že ovu ve Vašem případě je už v dobu těch bolestí a je třeba 11-12 dní. Teď když jste po porodu, tak pokud ještě kojíte, je krátká LF normální, protože uvolňovaný prolaktin blokuje činnost progesteronu, který ovulaci spouští.
Snad jsem víceméně zodpověděla vše. K tomu poslednímu dotazu - nejdříve bývá pozitivní TT 10.DPO, takže bych ovu viděla na 21.DC či den před. Informaci mám od gynekoložky s mnohaletou praxí, která to takhle vypozorovala v praxi od pacientek, dřív se na tt objeví jen slabý duch, anebo nic.

sudylichozrout
23. pro 2018

@slunecnice358 a ja jen pro uplnost dodavam, ze nekojim, ted mi prisla prvni ms po 50 dnech od odstaveni a tedy 11. den od ovulace, ktery je zaroven 1DC, pokud pocitam jako 1 DPO den po prvnim pozitivnim ovulacnim testu. LF je tedy 10 dnu. Ty bolesti jsem mela prvni den pozitivity vecer cca 3 hodiny, druhy den pak to same, zas jen ty tri hodinky vecer. Klidne se mi mohla uvolnit dve vajicka, me tak jeste napada stava se to, jsou z toho dvouvajecna dvojcata, kdyz se zadari 🙂 Protoze jinak mam bolesti vzdy jen prvni den pozitivniho testu. Jsem gynekologicky uplne zdrava, ovulaky vsechny extra ultra pozitivni, myslim, ze mam mozna pri ovulaci vysokou hladinu LH, proto ta delsi pozitivita. Jine vysvetleni pro to nemam. Zkratka vypada to, ze moje LF je 10-11 dnu.
Tak. Snad jsem treba svym dotazem a naslednym rozepsanim taky nekomu pomohla 🙂
Hlavne jsem rada, ze se tentokrat cyklus po porodu rozjel menstruaci a ne tehotenstvim jako minule 😃 (mladsi dceri je jen osm mesicu). To jsem fakt pocala z prvni ovulace, starsi dceri bylo sedm mesicu, nekojila jsem 12 dnu v te dobe a uz predtim bylo mleka malo.
😃