Kdy je nejlepší doba na snažení? Problém s otěhotněním
Ahoj holky, měla bych na Vás prosbu. Beru duphaston a clostillbegyt cca půl roku a chodila jsem na kontrolování ovulky a folikulů. Bohužel i přes to se nám nezadařilo. Dnes jsem byla u doktora a byl na mě docela nepříjemnej, že mě pošle na IVF, že je v tomhle úspěšný a se mnou se mu to nedaří a že mu ty měsíční kontroly nikdo neproplatí. Uprosila jsem ho ještě na jeden měsíc, dnes mi řekl, že ovu bude cca za 3-4 dny, kdy je podle Vás nejlepší čas na snažení? Mám načteno docela už dost, ale názory se různí jak s termíny tak s intervaly. Někde čtu obden a jinde, že je to nesmysl a něco podobného s rozvržením, ovulační testy hlásí, že po ovu je nejlepší doba, ale jinde zase, že už před ovu. Minulý cyklus jsme začali v den ovulky a asi už bylo pozdě nebo už nevím, kde je chyba. V každém přídadě díky za jakýkoli názor!
co pamatuju já tak 3dny před ovu a den po ovu. a asi ideálně obden. to říkal i můj doktor 🙂 držím pěsti!!!
Ale říká se,že ideál je 2 dny před ovu a v den ovu 🙂
joo, souhlasím s weronicaaaa 🙂
Obden,dle doktora,kor když víš,kdy bude ovulace.když už tak dlouho bereš clostík,dal ti aspon pregnyl na uvolnění vajíček? A jak dlouho ho bereš? Myslím,že braní clostíku je omezené,tuším ,že max šest cyklů.jak ti po něm je,mě bylo hrozně zle.
Začněte už ted s tulrním a moc držím palečky!
a co zkusit ovulační testy...v dr.max za cca 100, je jich tam 7, tuším.....ovulace bývá cca 14 den po začátku menzes a prý je nejlepší (podle gyndařky), dva dny před ovu a dva dny po, ale klidně i mezi tím 🙂...asi druhý pokus podle ovu testů a vyšlo to 😉...držím palčeky
@salenas Je mi po něm příšerně, hlavně večer. Beru ho už 4 cyklus, proto mi vyhrožuje s tím IVF. Na uvolnění vajíčka jsem nic nedostala, říkal, že mám folikul 16mm a že se uvolní při 22mm, to můře být 3-4 dny. Dnes si jdu pro lubrikační gel na podporu otěhotnění, tak zkusíme něco nového a uvidíme.
Děkuju!
@hankatrdlinka chystám se na ně, ale chci začít už před ovu, protože minule bylo asi pozdě :(. Celkově jsem z ovu testů nejistá, protože minule mi doktor řekl, že ovu bude dnes nejdéle zítra. V ten den jsem si dělala test a druhá čárka byla lehce slavší než kontrolní, takže by se dalo říct, že se jednalo o negat. test a druhý den už bilo jen bílo ☹ .
@weronicaaaa moc děkuju!
@wendie Děkuju!
@mandlicka25 to ti píše obyč gyndař? Proč nejdeš do caru,nemusíš mít hned ivf,ale inseminaci a ta je zdarma a rovnou by zkontrolovali muže...ten clostík je fakt driák,měla jsi nějakou pauzu nebo jedeš v kuse?
Kvôli kvalite spermii je ideálne obden.
Určitě obden...
@mandlicka25 na testy se neda spolehnout, ja je nemela uplne pozitivni nikdy a ovulace byla. Pokud je testovaci carka skoro stejne silna, resp. trochu slabsi nez kontrolni, i tak to muze byt pozitivni - ja to tak mela a druhy den uz to slablo a to prichazela ovulace. Jinak folikul muze prasknout i driv nez bude 22mm, staci treba i 20. Skoda, ze te prestal merit uz pri 16mm, to se pak tezko urcuje, kdy bude ovu, kazdemu to roste jinak. Mne doktorka merila naposledy pri 19, 5mm a to mi rekla, ze je vhodny cas to zkusit. Myslim, ze ovulaci jsem pak mela nejpozdeji druhy den a zadarilo se. Drzim palce!
@mandlicka25 Jak znám z vlastní zkušenosti, tak všude řeknou, že půl roku snažení nic neznamená. Ty léky, co bereš, já vůbec neznám. Tak nemůžu úplně radit, co s tím, jak často... Ale chci ti nabídnout jiný pohled - předpokládám, že partner vyšetřený je (nebo ne?). A co nakonec pomohlo nám - cvičení podle L. Mojžíšové. Zkus se na to kouknout, případně dr. požádat o žádanku na toto cvičení (je nutné to cvičit pod dohledem odborníka, samostudium někde z knížky nebo netu může být i nebezpečné). Podle toho, co mi o tom vyprávěla moje fyzioterapeutka, je potřeba mít připravené pánevní dno. Pokud toto není dobré, ani 10 ivf a různých preparátů nepomůže.
Přeji, aby se i vám brzy zadařilo 😉
@salenas nemam s tim zadnou zkusenost. Car je co? Omlouvam se, je mi 25 s nikdy jsem tohle neresila... Chodim normalne ke gynekologovi.
@mandlicka25 centrum asistované reprodukce. Hele, já bych se už na svýho gyndaře teda vyprdla, clostík je takovej driák a měli by to kontrolovat opravdu už doktoři z caru. Je potřeba dělat pravidelně ultrazvuky a je známo,že clostík i snižuje sliznici, v caru by ti ke clostíku píchly pregnyl a bud by řekli,kdy přesně se snažit a nebo inseminace. a hlavně, ty se cpeš clostíkem, co když muž má špatné sperma? pak tohle všechno by bylo zbytečné !
Já jsem taky brala Clostilbegyt a pak mi před ovulací píchal injekci. Bohužel se nic nedělo, nikdy se nám nepodařilo. Od injekce jsme měli mít pohlavní styk do 48h. V té samé době mi také endokrynoložka zjistila vysokou hladinu Prolaktinu, takže ten Clostik byl na prd!! A vím, že je to svinstvo!!! Už mě taky posílal do CARu, ale ještě říkal že počkáme až se srovná ten prolaktin no a zázrakem jsem otěhotněla asi do 3 měsíců úplně přirozeně a bez žádných tabletek. @mandlicka25 A jak dlouho se snažíte o mimi? Nám to vyšlo až 2 roky po potratu. Měla jsem hormony hoodně rozházené právě různými léky, injekcemi a potratem.
@salenas Děkuji 🙂 Nám to vážně pomohlo 😉 Přišla jsem k fyzioterapeutce, ta mě okoukla, prohmátla a prý mám kolem páteře hodně bloků a že jestli je problém jen tady, cvičením to dáme dopořádku a miminko bude. To byla moje první návštěva tam. Dostala jsem cviky, které mám cvičit a za měsíc kontrola a znovu mobilizace kostrče. A k tomu doporučení tři měsíce se nesnažit (já předtím 2x otěhotněla, ale trvalo to dlouho, než se zadařilo a o obě miminka jsme přišli koncem prvního trimestru). Když jsem přišla na druhou kontrolu, pani fyzioterapeutka mě strašně moc chválila, že takový pokrok ani nečekala - opravdu poctivě jsem cvičila 😉. No a na třetí kontrolu jsem přišla s tím, že jsem těhotná, že jen jednou nám to omylem ujelo 😅 😵 A teď to naše "neuhlídání se" má 5 let 😉
@mandlicka25 ty jo... Změň doktora. Jako... Si myslí, ze když ti bude přidávat stresy, a říkat ti ještě cosi o proplacení... tak ze bude "úspěšnější" nebo co? To snad není pravda totonk. Arogance některých typů nezná mezi... Grrr.
ahoj, pridam se. Ja se chci zeptat, po vysazeni HA jsem mela menstruaci rozhazenou... mela jsem cystu na vajecniku, dostala jsem antibiotika na 3 dny a na 14 dni orgametril 2x1 do 3 dnu po vysazeni se dostavila menstruace, tak jak mela. 1.4. a 4.4. zkoncila. Tenhle tyden podle kalkulacky bych mela mit ovulaci, ve čtvrtek... teda jestli ji vubec budu mit. Ma nekdo zkusenost ? mely jste ovulaci po orgametrilu ? myslite, ze se mi povede uz otehotnet ? dekuju
nadla, (holky já už tu leta nebyla a neumím označovat :D). orgametril jsem při plánování prvního těhu taky brala, ale nic se nedělo, ovulace prostě nebyla. měla jsem polycystická ovaria (jakoby prorostlé vaječníky cystami a vajíčka nemohla růst, nebo hůře rostla), pak i ten clostík, 3cykly, ale nic se nedělo, dr. mě poslal na laparoskopické profouknutí vaječníků /paradoxně den před zákrokem folikul 24mm/... a hned po laparoskopii jsem do 2měsíců otěhotněla. určitě vás pobaví, že po 11m kdy jsem brala Azalii (HAK při kojení) a vysadila a čekala na prevenci u dr. jsem záhadně jedním omylem otěhotněla podruhé a mám kluky 19měsíců od sebe!!! držím vám všem pěstičky, hlavně svěží tělo, zdravý duch, kyselina listová a nadhled!!!
@mandlicka25 nám se dvakrát nezadařilo a to jsme dodržovali ob den (aby měly podle literatury spermie čas na obnovu) a pak jsme to zkusili denně a vyšlo to🙂 podle mě není zádný správný recept, každý pár a zejména žena to má jiné.. A být tebou, tak vyměním doktora, takové chování je strašné
Holky děkuju moc všem! Já jsem z něho byla v pondělí tak špatná, že jsem setřičce nebyla schopna říct ani adresu! Dostala jsem "papír" pro přítele na vyšetření, o víkendu musím nastudovat, jak to tady v HK máme a zašla bych se poradit na nějakou kliniku a případně zkusila inseminaci, hned na IVF se mi nechce. Neberu antikoncepci skoro rok a půl a prášky na ovulku a to vše kolem beru od listopadu, clostilbegyt už asi 4 cyklus. Veškerá vyšetření mám v pořádku a teď několikrát, co jsem byla na ultrazvuku, jsem měla "krasnou" ovulku, sniznici atd... Tak si říkám, když to nejde s tím vším kolem, tak bez toho těžko, no uvidíme, děkuju a moc si toho vážím!
@mandlicka25 koľko máš rokov? Nechaj tomu ešte čas, urobte spermiogram, nasaďte si vitamíny (selzink pre neho, listovku pre teba), uvar si kontryhel, a ak ste dosť sexuálne aktívni, tak sa vykašli na ovulku a užívajte si obden alebo keď bude chuť...ak to takto nepôjde trebárs do rijna, potom to riešte. 6 mesiacov snaženia je pre zdravé páry priemer (u nás 2r). S IVF počkaj, tie hormonálne stimulácie sú hnus a často stimulujú aj nežiaduce veci (lekári na Zlutaku v Brne to ich vidia dosť často). Držím palce.
@bajana Děkuju, je mi 25, snažíme se už déle jen ty léky beru půl roku. Bohužel jsem zatím bez léků ovulku neměla :( a hlídat ji musím velice pečlivě, protože přítel je hodně pracovně mimo a stane se, že jezdí domů jen na víkendy, což bychom neměli miminko nikdy. Takže se aspoň v těch dnech snaží dojíždet... Děkuju :*

My sme se s přítelem milovali každý den..nevím,kdy byla ovulace a vyšlo nám to 2 měsíc po vysazení antikoncepce 🙂