icon

Kdy znovu zkusit otěhotnět po potratu?

1685m
20. čer 2025

Ahojte ,
Chtěla bych se zeptat , jak dlouho jste po doporučeném ukončení těhotenství zkoušeli otěhotnět . Co čtu tak většina žen má problém otěhotnět . Čeká mě ukončení a bude to bolestivé duševně. Takže tomu chceme dát menší čas ale nechci zase dlouho čekat protože přítel není nejmladší .

Ale chci předběžně vědět zda je lepší po 6 neděli a po nějakém cyklu mens. , nebo počkat delší dobu.
Genetiku máme s partnerem v pořádku , byla to teď bohužel náhoda ve stavbě chromozomu u plodu , ne naší vinou .
Děkuji za přečtení.

vendulis
20. čer 2025

@1685m určitě nebudeš mít problém orěhotnět🙂

lujhu
20. čer 2025

@1685m Já mám po potratu 2 a půl roku a nedaří se nám , s přítelem sme oba zdravý vyšetření sme podstoupily, Mám sním zdravého syna takže plodný je , Já hormonální profil mám v pořádku a pořád nic , Nevím jestli to není psychikou že často na to myslím , ale je to už dost náročný a pomalu začínám věřit že to někdy výjde 😒.. Ale vy snad budete mít štěstí a zadaří se vám 🤞🍀

felis
20. čer 2025

@1685m ahoj, my jsme ani nečekali po 6ti neděli. Citila jsem se ok po dvou týdnech od revize v 7tt.
Otěhotněla jsem přirozeně za tři cykly. U nás fakt zabralo, se soustředit na neco jiného, i když se to zdá jako klišé... plánovali jsme svatbu, tak máme místo ni termin porodu a svatba bude později.
Nevím, spíš ty diskuze necti, když už ted mas pocit, ze to bude těžké 🤷🏼‍♀️ doporučuju si potrat odzit na nějaké terapii, třeba alternativní typu regrese, rozloučit se s miminkem. My oba jsme napsali dopis a udělali symbolicky pohřeb u nas na zahradě. Hodne to posílilo i náš vztah. A pak se treba venuj novému konicku, praci nebo čemukoliv, co Te tesi.

chybadel
20. čer 2025

@1685m proběhla revize v 9 tt cekli jsme jednu MS a ta další už nedorazila takže se povedlo na poprvé ☺️

reeeza
20. čer 2025

Po revizi se doporučuje počkat tři cykly z důvodu obnovení děložní sliznice. Ale i dva proběhlé cykly už by byly za mě ok.

Nám se po potratu rok nedařilo. Šli jsme na ivf, vyšel druhý transfer. Zase potrat. Do toho povinná pauza půl roku kvůli trombóze. Ale zadařilo se pak po druhém snažení 🙂.

Hodně to chce ale se na to tolik nezaměřovat, žít život naplněně co to jde i bez mimi. Všechno má svůj čas. Věř svému tělu a netlač na něj.

andelka
20. čer 2025

Nám mimco z nezjištěných důvodů zemřelo v 18tt, vyvolávaný porod a revize k tomu. Počkali jsme 3 cykly a zkusili to a povedlo se hned. Syn se narodil skoro přesně po roce.

eviicka
20. čer 2025

My to zkusili hned, zadařilo se, ale opět to nedopadlo s úplně totožným průběhem☹ (jedno dítě jsme už měli). Takže pak jsme raději počkali těch 6 cyklů, ať se dá tělo dohromady, otěhotněla jsem asi po 8 měsících a všechno bylo v pořádku.

1685m
autor
20. čer 2025
@andelka

Nám mimco z nezjištěných důvodů zemřelo v 18tt, vyvolávaný porod a revize k tomu. Počkali jsme 3 cykly a zkusili to a povedlo se hned. Syn se narodil skoro přesně po roce.

@andelka to Vám moc gratuluji , snad i nám se zadaří až srdce dovolí 💔

1685m
autor
20. čer 2025
@eviicka

My to zkusili hned, zadařilo se, ale opět to nedopadlo s úplně totožným průběhem☹ (jedno dítě jsme už měli). Takže pak jsme raději počkali těch 6 cyklů, ať se dá tělo dohromady, otěhotněla jsem asi po 8 měsících a všechno bylo v pořádku.

@eviicka můžu se prosím zeptat jaký problém u vás nastal , když se to opakovalo ?

eviicka
21. čer 2025
@1685m

@eviicka můžu se prosím zeptat jaký problém u vás nastal , když se to opakovalo ?

@1685m o žádném nevíme, vyšetření jsem nepodstupovala, nikdo nám je ani nenabídl, navic se mi blížilo 40 a nechali jsme třetí pokus na "buď a nebo".

Osobně si myslím, že to bylo tím, že jsem zároveň kojila a tělo to nezvládalo.
Další teorie mě napadla, že možná to byla embrya holčiček a moje tělo je nepřijmulo (máme dva kluky).

No a pak samozřejmě jenom náhoda a přirozený výběr (zvlašť když je člověku už 38), tam mi ale nesedí naprosto totožný průběh (zastavený vývoj v 6+2, jinak těhotenství i s příznaky vždy pokračovalo až do 12 tt).

janches
21. čer 2025

@1685m každý to má jinak. Nejdůležitější je se na nic "neupínat". Nechejte svému tělu tolik času, kolik bude potřebovat aby se fyzicky i psychicky dostalo do pořádku. Já po potratu ve 24tt, revizi a revizi revize dělohy čekala 4 měsíce. Poté se povedlo na první pokus.

hennrietta
21. čer 2025

Tak třeba já musela na revizi a cesta k dalšímu těhotenství byla složila a rozjely se mi problémy. Shodou okolností po revizi. Netuším, jestli to mělo souvislost nebo ne.

kadla88
22. čer 2025
@andelka

@1685m stalo se nám to samé, co @andelka
Syn zemřel v 18tt, vyvolavany porod, revize a za rok presne na den jsem mela termín porodu s dcerou(narodila se vsak 11dni po terminu 🙂

krupinek1703
22. čer 2025

První těhotenství jsme museli z důvodu VVV ukončit ve 20.tt. Bylo to 17.3.2015, snažili jsme se hned po svolení lékařů. Tři měsíce jsme čekali na výsledky,proč se to stalo a zadařilo se za rok. 15.3.2016 mi vyšel pozitivní test a narodila se nám zdravá dcera.

bartoskovi
22. čer 2025

My porodili v 15 týdnu a po 6.neděli jsme se snažili a povedlo se, až jsme na to přestali myslet. 19.7 umřel a v prosinci jsme byli těhotní. Přeji mnoho štěstí.

bessinka
23. čer 2025

Já byla na ukončení ve 12.týdnu pro těžké vývojové vady. V genetickém centru mi pak brali krev na všechny vady co testují. To bylo 5/2018. V srpnu jsme měli výsledky,že není důvod aby se to opakovalo a směli jsme se snažit. Už v půlce 9/2018 jsem byla těhotná a v 4/2019 jsem porodila zdravého syna. Držím palce♡

tereza90tess
23. čer 2025

Nám se to povedlo už za 3 měsíce a nebyl žádný problém 🙂

enikla
24. čer 2025

Ja po SP otěhotněla až za 11 měsíců.

1685m
autor
25. čer 2025
@bartoskovi

My porodili v 15 týdnu a po 6.neděli jsme se snažili a povedlo se, až jsme na to přestali myslet. 19.7 umřel a v prosinci jsme byli těhotní. Přeji mnoho štěstí.

@bartoskovi a vše v pořádku v dalším těhotenství?

bartoskovi
25. čer 2025
@1685m

@bartoskovi a vše v pořádku v dalším těhotenství?

@1685m ano vše v pořádku