icon

Když je partner proti IVF

kazitka
23. kvě 2018
Strana
z4
journals
30. kvě 2018

@biedronca vsak te tu nikdo nekamenuje. Testy dobre jsou - na tom jsme se tu vsichni shodli. Ale to IUI nam prislo brzo. Ono uz jen proto, ze lekar ani nedodelal testy a uz mel v planu dalsi krok. To je podle me spatne. Anovulacni cyklus muze byt uplne normalni, je lepsi zkusit i ten dalsi, jestli ten bude ok, nebo jsou anovulacni vsechny. Drzim palce at daji vse doporadku co nejrychleji!

ruzicka06
30. kvě 2018

@biedronca Jako popravdě asi genetiku doporučují až třeba po 2. potratu...co tak tady aji čtu. Ale v Tvém případě právě mě to trošku překvapilo jen, že vy po prvním potratu jdete už na IUI a genetiku vám neudělají před tím. Jako příjde mi prostě, že na IUI chodí ženský až po genetice. Ale samozřejmě každého věc. Bude fajn, když vám to vyjde, hodně 🍀

biedronca
30. kvě 2018

@journals
@ruzicka06 Díky holky 🙂 věřím,že te anoovulace je ted jen momentalní výkyv, výkřik do tmy. A pak už bude vše ok 🙂

lusy1983
5. čer 2018

Ahoj holky, treba mi odpovite na mou otazku, Ivf ja mela za ze do 39 roku je zdarma. Samozrejme doplatly za leky a nejaka ta sluzba navic. Zajimalo by me jak je to teda financne narocne...pri jednom cyklu.

kazitka
autor
12. čer 2018

Díky holky, tuhle diskuzi jsem založila pro kamarádku, aby slyšela různé názory nejen ten můj, na diskuzní fóra nechodí, tak jsem jí to dala číst... její manžel je hluboce věřící a IVF je pro něj nepřípustné, adoptovat ani osvojit děti nechce, bojí se, že by si k nim nenašel cestu. Je mi jí moc líto, protože ona po dítěti moc touží, podle doktora je v pořádku, potíže má asi manžel, ale ten nechce jít ani na vyšetření. Prý bůh rozhoduje o tom, co se stane. Bůh nás stvořil takové k obrazu svému. Takže kamarádka se bude trápit, ale určitě se nerozvede i ona je věřící, rozvod nepřipadá do úvahy, ale v tomhle se neshodnou. Takže zatím jsem jí naočkovala a začala pajcovat čaj manželovi kotvičníkem a kakao macou peruánskou.

ruzicka06
12. čer 2018

@kazitka No víra a IVF - to je další problém někdy.... Záleží jak člověk tu víru bere, jestli je pro něho důležitější než ta touha po dítěti. My jsme třeba také věřící s chlapem, ale rozhodně to nebereme tak, že když by nám nezbylo nic jiného než IVF, takže bychom to odmítli. Pro nás je touha daleko důležitější než víra (s snad mě teď neukamenují věřící uživatelky...☹ ) Kamarádky Tvé ji mi líto...☹ Už si nepamatuji vše co jsi psala k Tvému úvodnímu dotazu, ale to že je manžel kamarádky věřící a IVF odmítá, to mi asi uniklo..nebo jsi to možná ani nepsala. A jaký je názor kamarádky samotné na IVF??

kazitka
autor
12. čer 2018

Ta je přesvědčená o tom, že dát život dítěti je prostě správné

ruzicka06
12. čer 2018

@kazitka A to, že její manžel odmítá jít na jakékoliv vyšetření, to je tedy taky hodně špatně..však by třeba mohli zjistit, že má jen nějaký drobný problém, který se dá léčit medikací a na IVF by ani nemuselo dojít...jako fakt je toto zapeklitá situace..☹ Ale když jsi zmínila tu víru, tak ano, IVF to prý se nesmí, ale jako vyšetření třeba chlapa i ženy?? To nevím nic o tom, že by víra zakazovala...

ruzicka06
12. čer 2018

@kazitka Ano, je to přirozený chtít mít dítě, ať je člověk věřící nebo ne..teda asi u většiny lidí..

ruzicka06
Autor odpověď smazal
ruzicka06
12. čer 2018

@kazitka Jestli ale se kamarádka podřídí manželovi a nebudou to nijak řešit, tak bude akorát do konce života nešťastná a dítěte se nedočká, když on odmítá IVF i adopci. Sice dle pohledu víru ,,být spolu v dobrém i ve zlém", ale vše ho zase s mírou...

Strana
z4