Kvalitní knihy o péči o dítě

vladimira_b_l
25. črc 2017

Zdravím vás,

s manželem bychom se po návratu ze svatební cesty Španělskem, chtěli už pokoušet o mimčo. Chtěla bych si ale koupit nějaké knihy, ráda si i počtu v klídku vstřebám nějaké informace a nechci jen sedět u PC či jiného monitoru a vše hledat jen online. Jen nevím, knih je hodně a ráda bych, jestli by mi některá z vás nějakou poradila, budu vděčná 🙂, díky moc 🙂🙂

pavlina212
25. črc 2017

Těžké odpovědět. Záleží na tom, jak si těhotenství, péči o miminko a výchovu představuješ. Knihu, kterou ti jedna doporučí, může druhá označit za žvásty a naopak. O těhotenství a porodu jsem žádné knihy neměla, takže píšu o knihách když už je miminko na světě.
Za opravdu užitečné považuju:
Něžná náruč rodičů (Kiedroňová) - bez té části, kde se píše o péči
Kontaktní rodičovství (William Sears)
Praktický návod na dojčenie (Poloková, mamila.sk)
Aha rodičovství (Markhamová)

vanea
25. črc 2017

- A. Pařízek , Kniha o těhotenství, porodu a dítěti , má 3 díly, zatím mi stačil první, před porodem koupím další dvě
- E. Kiedroňová - Něžná náruč rodičů
- E. Kiedroňová - Rozvíjej se děťátko (až budeš těhotná, je to už o pohybovém aparátu mimča a staršího prcka, tj abys věděla co kdy od něj čekat, co nedělat, jak stimulovat a podobně, ještě nemám pročteno, ale je to obsáhlé)
- M. Behinová a spol., - Velká kniha o mateřství

vladimira_b_l
autor
25. črc 2017

@pavlina212
@vanea Moc děkuju dámy! 🙂

cascabel
25. črc 2017

Já po dobu těhotenství louskám:

- Co čekat v radostném očekávání (Murkoffová,Eisenbergová a a Hatwayová) - je tam snad uplně všechno, takže si to průběžně pročítám opravdu od prvního měsíce, ke každému měsíci je tam velká kapitola.
- Velká kniha o mateřství (Behinová a spol) - do tý kouknu sem tam, je až do tří let dítětě
- Hovory s porodní bábou (Doležalová, Königsmarková) - tu mám půjčenou, je tenká a fakt zajímavá knížka o porodu a všem kolem, docela mi to utřídilo pohled na to, jak bych si porod představovala a co můžu očekávat.
A teď jsem koupila - Návod na přežití pro bejby (Igor Bukovský) - ještě jsem nečetla, ale líbí se mi ta knížka celkově, jak je stylizovaná, dala jsem teda za ní 700, což je docela pecka.

vladimira_b_l
autor
25. črc 2017

@cascabel Moc díky 🙂 cením si toho