icon

Kyselina listová - 800 nebo 1000 mcg?

daniela_hk
6. čer 2016

Ahoj všem, bylo mi doporučeno brát kyselinu listovou, ale nevím kterou vybrat? S jakým typem máte kladné zkušenosti?

Jamieson - kyselina listová 1000 mcg
Elasti-Q - kyselina listová 800 mcg
MedPharma - kyselina listová 800mcg
Femibion - 800 mcg

Předem děkuji za odpovědi 🙂

evusk
•
6. čer 2016

Nechávám si předepsat gynekologem, ví co mi předepíše a je zdarma🙂🙂

daniela_hk
autor
•
6. čer 2016

Tak o peníze mi nejde, ale momentálně nemám možnost jít ke svému gynekologovi. Pracuji 100 km daleko. Po telefonu mi doporučil kyselinu listovou, tak řeším, který typ je nejlepší.

luj89
•
6. čer 2016

@daniela_hk Ahoj, kým Ti to bylo doporučeno a proč ji potřebuješ brát?

ms.neomagic
•
6. čer 2016

Me tez doporucil a rovnou rekl,ac jeste nejsem tehu,tak Chytre miminko 🙂

daniela_hk
autor
•
8. čer 2016

Po telefonu gynekologem, jsem sice zdravá, ale už mi je 34. Je to dobré pro vývoj mozku a celé nervové soustavy miminka.

ms.neomagic
•
8. čer 2016

@daniela_hk tak to jsme na tom vekove stejne...tak si budem drzet palecky..jak dlouho se snazite? 🙂

yelowangel
•
8. čer 2016

No asi tak. Rozdíl je jenom ve značkách v ničem jiným. Kyselina jako kyselina. Doporučuje se začít brát 3 měsíce před snažením a doporučená dávka na den je 400 mikrogramů takže tyto vypsané jsou zbytečně silné. Spíš bych po nich sáhla pokud by ti B9 chybělo. Jde jenom o vitamín. Jinak je stejně ve špenátu, žloutcích, listový zelenině...V těle vydrží jenom den a pak se stejně vyloučí. Já beru od Dr. Maxe 400mcg, v minulým těhotenství jsem brala od MedPharma taky 400mcg a všechno v pohodě.

luj89
•
8. čer 2016

Pokud chceš brát listovku proto, že se chystáte na mimčo a jsi zdravá, postačí 400 mcg denně. Víc je celkem zbytečné (na nadbytek listovky v těle jsou dva názory - jeden zní, že se nadbytek vyloučí močí, druhý zní, že nadbytek škodí, může způsobovat rakovinu atd.) . Dala bych si pozor na to, aby byla ideálně listovka v produktu už rozštěpená. Já užívám sirup Ravit, kde rozštěpená je, jinde nevím...

daniela_hk
autor
•
13. čer 2016

@ms.neomagic Teprve se budeme snažit. Jsem sice zdravá, ale už trošku blbem věku. Tak snad to vše dobře dopadne.

daniela_hk
autor
•
13. čer 2016

@yelowangel Silnější beru kvůli tomu, že už nestíhám ty 3 měsíce. Ale jen co se to povede, tak dávku snížím.

ms.neomagic
•
13. čer 2016

@daniela_hk Me bude 35..snazime se od ledna a prd..

daniela_hk
autor
•
13. čer 2016

@ms.neomagic Teď mi bylo 34, doktor říkal, že jsem zdravá, ale když se to do pul roku nepodaří, že mám přijít na vyšetření.

ms.neomagic
•
13. čer 2016

@daniela_hk a snazite se o prvni? my o druhy,teda ja o druhy,pritel o prvni,z prvniho manz.mam dceru 8 let...me doktor rekl,ze do roka je to naprosto v poradku..tak nevim

gepe
•
13. čer 2016

@daniela_hk Femibion s Metafolinem pro jistotu. Metafolin, tj Folaty jsou jiz nastepena a "metabolizovana" listovka, resp vysledek. Pokud zena nema prislusny enzym tak jeji telo nestepi listovku v jakekoliv forme, resp vsechny vitaminy B rady. Tak proto pro jistotu 🙂

lorakv
•
29. črc 2016

Ahoj, chci se zeptat Femibion 800 (případně jiný doplněk)Vám napsala MUDr.? Já jsem v 5+3 a zatím beru sama od sebe kys.listovou 400. MUDr. mi ještě nic nedoporučila a já se zapomněla zeptat. Nechci nic zanedbat 🙂

yelowangel
•
29. črc 2016

@lorakv pokud budeš jíst zdravě, budeš mít dostatek vitamínů a minerálů v jídle a nic takovýho nepotřebuješ. Mě doktorka taky doporučila jenom kyselinu, jinak jsem se měla zeptat v lékárně na femibion a tuším mamavit ale podle toho co jsem slyšela se po těch těhotenských vitamínech rodí docela obříci (moje profesorka za střední je živý důkaz, dcera jí v 7 měsíci vážila 3 a půl kila podle uz pak to přestala brát a malá se narodila s 4,6 kg v termínu).

gepe
•
29. črc 2016

@yelowangel jenze pokud ma napr mthfr, tak jakykoliv prirodni prisun listovky ji nepomuze k nicemu, protoze ji nezpracuje. Ja ten problem mam, nastesti mam k dispozici ciste Folaty (Metafolin) nemusim se zbytecne snazit do sebe dostat vysoky podil listovky ve strave ci ta labletach. @lorakv
Pokud problem nema se stepenim, postaci i uplne obycejna listovka od Naturvity cca do 60kc, v sezone prisun kvalitnich potravin.

nikiss76
•
5. únor 2024

Je možné mít po kyselině hormonální akné?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda máte někdo podobnou zkušenost jako já. Po konzultaci s mojí gynekoložkou mi bylo doporučeno brát kyselinu listovou - chceme se pokoušet o miminko. Po měsíci užívání se mi v okolí brady a nosu utvořila nějaká vyrážka (rudé fleky) připomínající akné a nejsem schopná se toho zbavit. Máte někdo podobnou zkušenost, případně můžete mi doporučit nějakou jinou KL? Přidávám obrázek přesně té KL, co mám.