icon

Menstruace a její délka. Myslíte, že je správná?

dendasubaristka
19. pro 2019

Holky jakou máte délku menstruace a myslíte že je správná? Moje gynekoložka mi tvrdí že u mě je to v pořádku,ale mi to prostě moc v pořádku nepřijde. Menstruaci mám max 2 dny takové to vyloženě krvácení a pak třeba ještě 3-4 dny spinim. A je po. Přijde mi 2 dny krvácení opravdu málo. Snažíme se s manželem dlouho o mimco a myslím si jestli tohle nemůže být ten problém. Chci měnit gynekologa po novém roce. Poslední dobou to jde s tou mojí s kopce všechno ji přijde normální.

Strana
z2
blondynka400
19. pro 2019

@dendasubaristka 3 roky je už docela dlouho... A spermio má v pořádku? Clostil takto dává každý druhý gynekolog, někomu pomůže, někomu ne, ale souhlas, že je to svinstvo a mělo by se přemýšlet, než se nasadí. Spíš než drnek bych zkusila jeřáb ptačí, umí spravit malé hormonální nerovnováhy.

vitezove
19. pro 2019

@dendasubaristka tohle je ale normální délka ms. Já většinou 1-2 dny špiním, pak 2 dny fakt krvácení, a pak zase tak den až dva špiním. Není na tom nic divného. Důležité je, jestli máš ovulaci a jestli ti roste sliznice.

dendasubaristka
autor
19. pro 2019

@blondynka400 ano jinak manžel v pořádku. No jako právě já si to strašně přeji přirozenou cestou proto zkouším přírodní preparáty víš 🙂 za ty 3 roky jsem slyšela už opravdu hodně příběhu kolem nás kdy lidé nemohli otěhotnět dokonce jim řekli že jsou neplodní a az se na to vyprdli tak se povedlo. Proto furt věřím že to půjde přirozeně no. Jako právě já když jsem vysadila antinu tak jsem prostě žila v tom že prostě otehotnim nikdy jsem o žádné ovulaci a blboatech kolem toho nevěděla a přijdu na gyndu na preventivní bylo to zrovna po tom vysazení a ona mi řekne teď by jste si měla hlídat ovulaci atd a já co že co? A tím mi vlastně spustila všechno v mojí hlavě no.

dendasubaristka
autor
19. pro 2019

@vitezove ovulaci mám a nemám. No a sliznici nevim posledně mi říkala že ji mám hezky vysokou no

vitezove
19. pro 2019

@dendasubaristka A nemáš PCOS? Když máš/nemáš ovulaci?? Většinou by si jí mít měla. Občas může být nějaký cyklus anovulační ale ne pravidelně. Jinak nechce se mi číst komentáře, ale jestli to dobře chápu, tak se snažíte 3 roky? 3 roky už je fakt hodně - pokud spolu nespíte jednou za 14 dní třeba. Takže bych ti doporučila navštívit nějaké centrum asistované reprodukce, minimálně proto, aby ti udělali všechny testy. Právě mohou zjistit, jestli nemáš PCOS, jestli má manžel v pořádku spermie a ty hormony. Pokud máš/nemáš ovulaci, tak by Clostibegyt opravdu mohl dobře pomoci.
Jinak pokud se chceš držet přírodna, doporučím hormonální jógu a čínskou medicínu.

blondynka400
19. pro 2019

@dendasubaristka to je určitě dobře. Nějak nechápu ten trend po půl roce naklusat hned do centra a vyzkoušet bůhví co. Zase na druhou stranu ale souhlasím s
@vitezove, 3 roky jsou dost. Nechat se odborně zkouknout, zda je vše ok člověku nic neudělá, o to víc pak můžeš věřit bylinkách a srovnat si to správně v hlavě, když budeš vědět, že je vše ok. Protože zatím evidentně hledáš, co by mohlo být špatně (viz délka MS) a na to bohužel asi sama nepřijdeš....

dendasubaristka
autor
19. pro 2019

@blondynka400 co to prosím znamená přesně kdybych to měla? Psoc

vitezove
19. pro 2019

@dendasubaristka Ty si asi docela mlaďounká viď? Že si nevěděla o ovulaci atp. Pak je jasné, že se neženeš do centra reprodukce. Odkud jsi?
PCOS je syndrom polycystických ovarií (vaječníků). No jednoduše to znamená, že máš hodně anovulačních cyklů. Tedy nemáš moc ovulaci. Folikuly ve vajíčku rostou, ale pak se vlastně nedostanou ven a vytvoří se z nich většinou cysta. Když nemáš ovulaci, nemůžeš otěhotnět. Nejjednodušší způsob jak to zjistit, je chodit pravidelně na gyndu. Ideální 12 den cyklu tam přijít. Nejspíš bude třeba tam pak přijít třeba ještě za 2 dny + -. Gynekolog pak na ultrazvuku uvidí, jestli ovulace bude - byla.

dendasubaristka
autor
19. pro 2019

@vitezove popravdě my to nemáme tak že by jsme se prostě vyloženě zaměřovaly na ovulaci,snažili se co druhý den atd. Máme to prostě tak jak je chuť,s tím že nemáme vyloženě jen sex na oplodnění. R
Prostě nechci aby to bylo jen o tom udělat dítě. Ale pravidelné to máme. Určitě ne co 14 dni.

dendasubaristka
autor
19. pro 2019

@vitezove je mi 27 🙂 začali jsme se snažit vlastně po svatbě bylo mi 24. S ostravy. No já nikdy jakoby vyloženě neřešila s nikým do podrobna snažení o dítě. Prostě jsem si řekla vysadíme prasky a budeme se snažit o dítě 🙂 a prostě to přijde. Nikdy by mě nenapadlo že je kolem toho tolik humbuku a věci které musí fungovat. A pak přijdu na gyndu a ona na mě vychrlí tohle a já sem se začala stresovat díky tomu. Nevědět to jsem v klidu a snažím se bez myšlenek. No je to.divne vždycky když jsem šla na gyndu vycházelo to kolem ovulace a doktorka mi řekla že jo budu mít stalo se mi to asi 5x za tu dobu. Pak mi vzala krev a najednou že prý mám ten hormon ne úplně v normě a ovulaci někdy mám a někdy ne. Pak mě napadlo jestli třeba jen nemám špatný ten progesteron a není to o ovulaci ale třeba jen o tom že se mi nemůže zahnízdit.

dendasubaristka
autor
19. pro 2019

@vitezove když mi totiž napsala clostilbegyt povedlo se ale odešlo to.

vitezove
19. pro 2019

@dendasubaristka No takže se s clostibegytem zadařilo?? Tak si ho vem znovu ne? V čem je problém? Moc nevím, co tu teď řešíš a je vidět, že v tom máš veliký guláš. Opravdu doporučuji jít do nějakého reprodukčního centra, aby ti udělali pořádně testy a všechno vysvětlili. Jinak jestli máš špatně hormony a řekla ti ,že jednou ovulaci máš a jednou ne, tak to bude to PCOS. A tam samozřejmě můžeš otěhotnět přirozeně, ale může to trvat spoustu let. Takže bych doporučila ten Clostík ještě zkusit.

dendasubaristka
autor
19. pro 2019

@vitezove protože když jsem si ho pak vzala po pauze tak mi posunul menstruaci o měsíc. A zjistila jsem jaká je to zprominutim sracka.

dendasubaristka
autor
19. pro 2019

@vitezove a řeším to že jsem chtěla vědět to co jsem chtěla vědět ohledně té ms. Zjistila jsem že to je v pořádku,tak jsem klidnější.

vitezove
19. pro 2019

@dendasubaristka ale na ms nezáleží. Pokud nemáš ovulaci, tak prostě neotěhotníš. Jasně, pokud na to nespěcháte, tak zkus hormonální jógu a čínskou medicínu. A třeba se to za pár měsíců nebo let povede. Hodně štěstí.

dendasubaristka
autor
19. pro 2019

@vitezove nespěcháme proto to nechci řešit přes nějaké centrum. Pokud někdy ovulaci mam a někdy ne,tak se prostě jednou povede 🙂 a drmek je prý na ovulaci tak ho zkusím a uvidím. Pro mě je určitě lepší přírodně než to hrotit přes centra. Mám známé kteří chodí a představa že bych to podstupovala se mi nelíbí,radsi si počkám 🙂 a bude to přirozené jak to má být 🙂

katule1990
19. pro 2019

@dendasubaristka S tím drmkem mám dobrou zkušenost. Špinila jsem skoro celou druhou polovinu cyklu, dávali mi na to hormony, stejně se mi nepodařilo otěhotnět. Chtěla jsem to podpořit přírodní cestou a drmek mi fakt pomohl, špiním už jen tak 1-2 dny před menses. Ještě je na to prý dobrý pupalkový olej v kapslích. Víc mi ale asi pomohl ten drmek, i když pupalku teď taky beru, je fajn i na jiné věci. Jinak my se snažíme 2,5 roku a už je to opravdu frustrující. Držím palce, ať se vám co nejdříve zadaří 🙂.

lucka662006
19. pro 2019

Vyzkoušejte početí podle Jonáše, nic za to nedáte. Nám pomohlo po roce snažení. A při druhém dítěti se zadařilo první měsíc, a když jsem se podívala, jak to vycházelo podle Jonáše, bylo to zase v "optimální" dny.

lucka662006
19. pro 2019

@dendasubaristka Z jednoho vzetí krve přeci nemůže lékař vědět, že nikdy není ovulace. Někdy ovu může být (většinou by teda měla být) a někdy ne. Doporučila bych vyzkoušet Jonášovu metodu početí, nám 2x vyšla, nic za to nedáte. Nebo alespoň ovulační testy, pokud chceš vědět, zda ovu je.

dendasubaristka
autor
20. pro 2019

@katule1990 když jsem byla v období snažení jak ty 2a půl roku taky jsem upadala do frustrace,ale sbírám opravdu víc a víc příběhu a opravdu zjišťuji že to je víceméně o psychice nebo stačí pomoct přírodní cestou 🙂 super zkusím si ho koupit po novém roce ten drmek. A vy jste někde byly to řešit?

dendasubaristka
autor
20. pro 2019

@lucka662006 právě že mi vzala krev, řekla mi že hormon co jí spouští není v normě, přitom když jsem u ní byla několikrát řekla mi že zrovna budu mít ovulaci. S tím že i cítím ovulaci bolesti,tlaky atd. Takže mi to přijde prostě divne. Jo slyšela jsem o tom kuknu na to.

katule1990
20. pro 2019

@dendasubaristka Ano, chodíme už rok a půl do Sanusu, máme za sebou 5x neúspěšné IUI. Manžel má opravdu špatné výsledky spermia, zkoušeli jsme ledacos od vitamínů,čajů přes studenou sprchu. Jediné, co vypadá, že zlepšuje výsledky, je delší sex. abstinence, než se doporučuje. Ani tak nám to ale nevychází a vypadá to, že bohužel půjdeme na IVF. Manžel už není nejmladší a vypadá to, že se nám to přirozeně nejspíš nepodaří, ačkoli v to samozřejmě každý měsíc doufám.

dendasubaristka
autor
20. pro 2019

@katule1990 a zkoušeli jste selzink? Ten je super pro chlapy 🙂 tak to mě mrzí no :( je to těžký,chápu to.

katule1990
21. pro 2019

@dendasubaristka Ano, selzink jsme zkoušeli. Posledních x měsíců bere Fertilan, ten je ještě lepší než Selzink 🙂.

dendasubaristka
autor
21. pro 2019

@katule1990 každopádně držím palce ať se povede 🙂 a krásné svátky 🙂

lamiaaa
21. pro 2019

Moje bývá ještě kratší, dokonce ani špinění nemívám, např. v úterý to dostanu a v pátek už můžu jít v pohodě plavat (bez tamponu). Zrovna jsem měnila gynekoložku, tak jsem jí to uváděla do dotazníku a nic na to neřekla. Možná je to i dědičný, moje babička to mívala úplně stejně...

Strana
z2