Menstruační cyklus cca 34 dní, ovulační testy

kaculliv
12. dub 2016

Ahoj holky, jsem tady nová a chtěla bych se s Vámi poradit. S přítelem jsme si řekli, že si přestaneme dávat pozor. Koupila jsem si ovu testy, ať mám přehled, kdy ovu zhruba mám a zda jí vůbec mám. Můj cyklus je +/- 2 dny pravidelný, cca 34 dní. V mobilu mám aplikaci, vše si tam zapisuji a počítá mi to i plodné dny. Před 3 dny byl test pozitivní + jsem měla hlen a hned při první snažení jsem začala dost krvácet. Krvácela jsem 3 dny. Pro svůj klid jsem si dnes raději zašla na kontrolu. Doktor mi řekl, že podle ultrazvuku jsem ovulaci neměla a že mám mít menstruaci za 5 dní, že cyklus 34 dní není normální. Doporučil mi injekci na vyvolání a pošle mě v prvních des MS na krevní testy a 12 den MC mě bude monitorovat, jestli vůbec Ovu mám. Jsem ze všeho vyděšená, do toho mám neprůchodný levý vaječník kvůli srůstům. Srůsty jsme minulý rok odstranili laserem a zase se mi vrátili - při styku cítím někdy nepříjemnou bolest. Taky jsem 2x měla špatné výsledky ze stěrů a letos v lednu bylo vše OK. Začali jsme se snažit první měsíc a hned tohle, ještě že jsem si zašla na kontrolu. Máte prosím někdo podobnou zkušenost? Jinak říkal, že jsem v pořádku, že nechápe moc to krvácení a že mám otěhotnět a srůsty se vyřeší po porodu… jsem smolař :(

andelka
12. dub 2016

Se srůsty ani krvácením neporadim, ale místo testů a aplikací bych měřila bazální teplotu a sledovala hlen. Cyklus 34 je normální,ovulace by měla být někde mezi 18-24 dnem cyklu, průměrně kolem 20.

kaculliv
autor
12. dub 2016

@andelka zase jsem to nechtěla až tak ze začátku hrotit a měřit si BT. Hlen jsem měla a ovu test pozitivní taky, ale DR mi řekl, že byla falešná :(

andelka
12. dub 2016

@kaculliv kdybys měřila bt,věděla bys víc než doktor. Ja když přišla k dr se seznamem délky cyklů za poslední pulrok,tak mi tvrdil že asi jsou anovulacni, a ze až budu chtít otěhotnět mám přijít pro hormony. No a já jsem vedela,že ovulace byla v každém z nich, 29 dnovem i 42. Stačilo doplnit přírodně progesteron a ovulace se srovnala.
Nemyslím že dělat testy a měřit bt je rozdíl. Jedině v tom,že bt je spolehlivější.

kaculliv
autor
12. dub 2016

@andelka prosím a čím jsi přesně měřila? asi to zkusím. Děkuji

andelka
12. dub 2016

@kaculliv teploměrem. Digitální, na dvě desetinná místa. Mívají ho v lékárně. Já jsem ho kupovala z netu, www.cenap.cz, i s brozurkou a tabulkami. Ale tukala jsem to i do grafu, na www.wunschkinder.net, považuju ho za nejspolehlivější, co se hodnocení týče.

andelka
12. dub 2016

Zkus to a kdybys měla otázky,je tu skupina Přirozené plánování rodičovství. Tam se to řeší a radi.

kaculliv
autor
12. dub 2016

@andelka Děkuji, podívám se