icon

Metoda podle Mojžíšové, můžu cvičit i něco jiného?

jrosnicka
16. kvě 2018
jrosnicka
autor
•
16. kvě 2018

Holky, začala jsem cvičit podle Mojžíšové a paní doktorka mi řekla, že ale nesmím nic jiného cvičit. Jako např. kruhový trénink a posilování. Co myslíte? Ráda bych chodila dál cvičit, ale zase nechci nic dělat špatně.

absintka19
•
16. kvě 2018

@jrosnicka 😹😹😹😹😹 Ach jo. Muzes si delat co chces. Klidne i verit v zazracne cviceni. Je jen na tobe jak se budes a chces citit.

jrosnicka
autor
•
16. kvě 2018

@absintka19 zázračné cvičení???? Vy tuto metodu neuznáváte? Já právě už nevím jak se cítím, protože už mi to dost leze na mozek. Tak spíš pátrám po názorech ostatních.

jednaholkaa
•
16. kvě 2018

@jrosnicka To slysim poprve teda. Ja jsem byla na srovnani kostrce a fyzio me rekl ze mojzisovku cvicit nemusim at zkusim pripadne hormonalni jogu. U ty mojzisovy jsou hlavne dulezity ty mobilizace, na tom si byla? Ale i tak by to mohlo fungovat.. hlavne te to asi psychicky uklidni 🙂 Jinak nevim jestli se nesmi cvicit nic jinyho, to se mi zda divny..

mku
•
17. kvě 2018

Pokud cvicis s odbornym dozorem tak bych delala to co mi reknou... mojziskovka je fajn, funguje stejne jako treba vojtovka, ale musi se u toho drzet jasna pravidla, tj frekvence cviceni atd... takze jedine s odbornikem a pak podle jeho doporuceni...

esufi
•
17. kvě 2018

No, Mojžíšová dohromady s kruhovym tréninkem moc nejde dohromady. Mojžíšová se zaměřuje na posilování pánevního dna, fungování vnitřku, zklidnění. Kruháč je silovka, která jde naprosto proti. Takže osobně bych, pokud se snažíš o dítě, kombinovala Mojžíšovou spíš s třeba s cyklistikou (ne sjezdy v lese), cvičením na gymnastických míčích, jógou, pilates. Část posilovny klidně zachovat, jen zátěž musí být lehká, rozložení váhy břemene mi mělo jít do celých zad a rozhodně nic nepřehánět.

biedronca
•
18. kvě 2018

@esufi přesně tak!
:ja mojžíšovou cvocim, pravidelně 1x denne, zAtim jen měsíc a pul.

kajalka
•
18. kvě 2018

@jrosnicka Na srovnání kloubů jsi byla? Ono cvičení bez mobilizací moc efekt nemá. Záleží, jak velké máš dysbalance, pokud jsou někde zásadní, pak další cvičení teď raděj vynech a o to víc přidej na mojžíšové, když cvičíš poctivě, je to záhul, jsou i různé variace pro ztížení. Cyklistiku ale vynech, ta velmi dráždí pánevní dno.

jrosnicka
autor
•
19. kvě 2018

@kajalka ano, žádné velké problémy nemám. Tak vidím, že názory se různí. Paní rehabilitantka mi zase řekla, že mám zase místo toho jezdit na kole, běhat atd....

jrosnicka
autor
•
19. kvě 2018

@esufi děkuji za názor.

biedronca
•
19. kvě 2018

@jrosnicka ridte se POUZE tím, co Vam rekl fyzioterapeut na rehabilitaci.On je odbornik, a vi co říká.

kajalka
•
19. kvě 2018

@jrosnicka Kurz Mojžíšové mám též a školitelka nám kladla na srdce, ať radíme nevyhledávat cyklistiku a např. jízdu na koni.

rybkaryb
•
23. kvě 2018

Mě taky řekla ze kolo ne ze to dráždí pánev, dává to smysl. Stejně tak mi dává smysl ze žádný vyloženě náročný cvičení a posilování by se dělat nemělo-fyzioterapeut se snaží uvolnit mobilizovat a dat věci na správný místo což se s nějakým posilováním moc neslucuje. Ale vždycky bych se řídila tím co řek fyzioterapeut, každá jsme na tom jinak... co je vhodný pro jednu nemusí bejt pro druhou.