Migréna po pití kontryhelového čaje, stalo se Vám to?

gopina
8. zář 2014

Ahoj holky, stalo se to některé z Vás? Já pila teď tři dny za sebou hrnek ráno a hrnek večer a už třetí den se potýkám s fakt velkou bolestí hlavy. Kolikrát jsem neměla daleko ani ke zvracení. Na migrény jsem trpěla při braní antiko, tak bych nerada, aby se mi vrátily. Jako ode dneška čaj vysazuju, jinak bych se zbláznila. Dík za názory a zkušenosti.

evulina77
8. zář 2014

a máš to utčitě z toho čaje? já jsem o migréně po pití kontryhelového čaje neslyšela. Ale určitě pomůže začít brát magnézium ve zvýšené dávce. Já trpěla na migrény při antikoncepci taky a po vysazaní se mi to stalo asi ještě 3 x, ale pak už klid.

gopina
autor
8. zář 2014

Já už mám právě přes rok od vysazení antiko, a když přišla bolest hlavy, tak v únosné míře. Ale to co přišlo teď ... nic jiného jinak nedělám,tak nevím právě:-/, díky za tip na magnesko🙂

ema_dvor
9. zář 2014

O negativních účincích kontryhelu jsem zatím neslyšela, ale bylinky můžou působit hodně rozdílně. Pokud bys chtěla něco jiného s podobným účinkem, v lékárně mi doporučovali sporýš.

werulaa
9. zář 2014

Já také piju kontryhelový čaj, ale teda pouze 1 hrnek denně. Nevím, co máš napsané na krabičce, ale já tam mám napsané, že se má pít 1 hrnek denně a že nemáš překračovat doporučené denní dávkování, tak nemohlo by to být třeba z toho???

gopina
autor
11. zář 2014

@ema_dvor děkuju,vyzkouším🙂

gopina
autor
11. zář 2014

@werulaa holky tady na koňovi psaly kolikrát, že pily půl litru ráno a půl litru večer, tak mi to nepřišlo přehnané. Taky jsem si o tom dost četla, tak jsem měla za to, že 2 šálky denně nebudou vadit. Naopak, se to prý doporučuje. Nicméně na pár dní jsem to vysadila a teď to piju jak ty, jeden ráno. On mi hlavně chutná, mám bylinky obecně moc ráda, tak mi nedělalo problém ty dva šálky vypít. Tak uvidíme teď🙂, díky všem za postřehy🙂

millyh
11. zář 2014

@gopina migrény jsou od žlučníku, tak jsi si ho zřejmě podráždila

gopina
autor
11. zář 2014

@millyh ? Fakt? 😲 tak to slyším prvně

millyh
11. zář 2014

Já taky koukala, ale je to pravda. Dostala jsem se pod ruce paní která dělá čínskou medicínu a masáže a stačilo k ní jen přijít. Sáhla mi na nohy a aniž bych jí cokoli řekla tak mi povykládala o tom co a kolik toho jím a s čím mám doopravdy ve svém těle něco v nepořádku. A měla pravdu úplně ve všem. A když jsem se začala řídit jejími radami tak neduhy pomaličku odchází a zdravíčko se navrací zpátky. 🙂

irisie
1. lis 2014

Piju 4 den a taky jako by mi zacinala migrena.No tak nevim cim to je ☹

klaaaara
2. lis 2014

Já piju kontryhel 2 cyklus a bolesti hlavy po něm mám. Teda asi ne tak šílenou na zvracení, ale začne to tak hoďku po vypití a za hoďku přejde, pokud vypiju čaj večer tak mě bolí hlava až do dalšího dne po probuzení.