icon

Musel někdo úplně přestat kojit, aby otěhotněl?

ekoutna
11. led 2016

I když mám MS nemůžu otěhotnět... ☹ Přestala jsem kojit, ale mám pořád nalité jedno prso.

pety91
11. led 2016

Otěhotněla jsem, když už jsem kojila málo po asi 1 roce a 5 měsících.Mens. už jsem měla pravidelnou, víc nemůžu sloužit. 😉

ekoutna
autor
11. led 2016

Malé je 15měs., MS mám pravidelnou, ale nějak to nejde (skoro 7 měs.), tak nevím jestli to může brzdit to kojení a za jak dlouho se to s odstavením srovná ☹ .Už začínám být zoufalá...

helen_h
11. led 2016

@ekoutna Možná zkusit ovulační testy nebo měřit bazální teplotu a vytvářet si graf, aby člověk zjistit, jestli probíhá ovulace, jestli cykly nejsou pouze anovulační.
Jinak já otěhotněla při normálním, ještě náruživém kojení (vč. nočního), byť tehdy 18 měsíčního syna, ale tak 10x denně se přisával určitě... A ničemu to nevadilo, kojila jsem ještě do 5. měsíce těhotenství, teprve pak jsem dvouleťáka odstavovala.
Jinak ms Vám naskočila až po skončení kojení??? Já ji měla u obou dětí hned od 5.týdne po porodu (ještě ani ne po ukončení 6nedělí), při naprosto plném mega kojení, takže u mě kojení jako antikoncepce rozhodně nepůsobilo.

helen_h
11. led 2016

@ekoutna Také záleží, jak dlouho trvalo početí prvního dítka?? Kamarádům již první dítko trvalo asi rok. Pak kamarádka v roce a půl holčičku odstavovala, aby se snažili o další mimi... a nešlo to. Nakonec se o druhé mimi snažili 5 let, až po druhém umělém pokusu to dopadlo a mají teď čerstvě druhou dcerku (holky jsou od sebe 6,5 roku). Takže tam opravdu nějaký problém byl, že to nešlo a museli zkoušet kliniku a IVF.

ekoutna
autor
11. led 2016

Nestrašte, 1. mimi bylo na 1.pokus. MS mám od 3.měsíce po porodu. Ovu testy mi vychází pozitivně i ovu hlen je. Jenže se mi zdá právě problém v tom hlenu je sice táhlý ale dost hustý ☹ Si myslím, že ani nemají spermie šanci prolomit tu bariéru hlenu a dostat se do dělohy. ☹

helen_h
11. led 2016

@ekoutna Kvůli hlenu se nebojte, ten má být hustý, když je ovulace, je to jedna z přirozených bariér, přežijí "jen ti nesilnější" 🙂
Podle toho, co píšete, vše vypadá dobře - jako že tělo šlape, ovulace je.
A snažení tedy probíhá 7 měsíců??
(A ještě zda jste s přítelem/manželem dlouho byla před otěhotněním? Ještě jedné kamarádce se nedaří druhé mimi a tam mají problém, že je její tělo nějak alergické na manželovo sperma a prostě ho neúprosně likviduje :( Tam se pak něčím dá pomoci, nějakými preparáty (nebo jestli doporučí umělé, teď nevím), ale zkoušejí přirozeně a to se nedaří...)
Ale zase člověk nemusí hned hledat problémy, kde vlastně asi nejsou, možná zkusit ještě chvíli vytrvat a trochu to pustit z hlavy, tak se na to neupínat, i když to se lehko řekne a těžko provede, když člověk miminko teď chce...

ekoutna
autor
11. led 2016

Jsme spolu už několik let, to jsem právě taky studovala, že by to tělo nepřijímalo, ale 1.dítě je se stejným mužem... Jenže je to možná blbé, ale po každém sexu mám druhý den ten hustý táhlý hlen i mimo uvulaci. Tak mě to zaráží...

helen_h
11. led 2016

@ekoutna Aha, hlen je tedy po sexu - a není to tedy sperma? Ovulační hlen prostě je, i kdyby žádný sex nebyl, i když po sexu samozřejmě je více hlenu, jak je předtím žena vzrušená, tak jsou ty sliznice vlhčí plus partnerovo sperma do toho...
Máte tedy pocit, že je to poslední dobou nějak jinak, než jak dříve tělo po styku reagovalo?

ekoutna
autor
11. led 2016

Před tím jsem nic takového nepozorovala, ale toho hlenu po.. je hodně, i když sperma vyteče hned, tak pak je velké množství hlenu.

zdeni.r
11. led 2016

Já musela po 15ti měsících přestat kojit,protože jsem neměla ms a chtěli jsme druhé..

ekoutna
autor
11. led 2016

@zdeni.r a za jak dlouho se zadařilo?

zdeni.r
11. led 2016

@ekoutna na konci února sem přestala kojit,na konci června sem mela pozitivní test..takže docela fofr..u me to ale bylo fakt tím,ze u kojení sem neměla vůbec menzes..