Kojíte, nemáte menstruaci a otěhotněly jste?

vladivojna
3. pro 2017

Ahoj, dotaz. Kojite některá, zatim nemate menstruaci... podarilo se Vam otěhotnět? Předpokladám, ze spíš ne, bez ovulace, že? Nebo se pletu? 😏 Děkuji.

dora13
4. pro 2017

Jak pises, bez ovulace se otehotnet neda. To, ze nemas menstruaci ale neznamena, ze nemuzes otehotnet, ona ovulace chodi driv nez MS a celkem "bez varovani", takze se pak muze stat, ze zena otehotni jiz behem te prvni ovulace a menstruace se uz nedocka 🙂 Jinak se na nastartovani cyklu doporucuje pyridoxin (vitamin B6) a omezit kojeni, hlavne to nocni, je-li to mozne.

stuplakova
4. pro 2017

Otěhotnět můžeš i přes kojení a to že nemáš menstruaci nic moc neznamená, ovulaci mít můžeš a můžeš být už i klidně těhotná. 🙂 Kojení není spolehlivá antikoncepce, tím bych se asi neřídila.

vladivojna
autor
4. pro 2017

@dora13 dekuji za odpověď. Kojim právě pred spaním, o půlnoci a někdy ráno. Mala si neda mlicko upřít. Chtela jsem v roce přestat, ale nevim nevím. UM nechce, nevim jak to udělat a co misto prsa pres noc. Nežužlá ho, ale hltá. Ale saje jak ďábel. Pred spanim ma kaši

vladivojna
autor
6. pro 2017

@stuplakova jj, to vim a neridim se tim 😏 slo mi o to, že stále nemám MS.

stuplakova
6. pro 2017

@vladivojna Moje kamarádka kojila malého asi do 2,5 let a první menstruaci od porodu dostala až někdy kolem roku malého myslím. Kojila jak šílená, malý se prsa nechtěl vzdát, takže v noci bylo jeho 🙂