Může lepek bránit otěhotnění? Nevím co dál

mandlicka25
6. bře 2017

Ahoj holky, přes dva roky se snažíme s doktory o miminko, po vysazení antikoncepce mám problémy s ovulací. Mám už za sebou dvě IVF a pořád nikdy nic.
Včera mi kabárádka řekla, že její známá, která měla podobný příběh jako já, že po ivf otěhotněla, až když vysadila lepek. Nemá celiakii. Na netu jsem toho moc nenašla, myslíte, že by to mohlo mít vliv nebo nemáte zkušenosti?

Dnes jsem druhý den cyklu, budu brát dvojité dávky clostilbegitu a chci udělat opět maximum.

Je něco, co pomohlo Vám?

děkuju!

zuzajulie
6. bře 2017

Teda musim rict, ze jsem otěhotněla ani nevim jak, a to tri mesice po vysazení lepku. Nesnazili jsme se, prislo to samo 'nahodou'. Takze vliv to mit muze! Taky nemam oficialne celiakii ani alergii, ale nejim ho. Traveni je lepsi. Doporucuju vysadit zcela aspon na pul roku. Ono je bez neho lip, uvidis.

pajula123
6. bře 2017

Lepek vliv mit muze. Mne hodne pomohlo dat si do poradku pater-na podzim jsem byla dvakrat na Dornove metode a v breznu jsem byla tehotna,bez sledovani plodnych dni atd.(uz jsme to vzdali),proste to po tech letech najednou vyslo 🙂

lusynkova
6. bře 2017

Lepek (obzvlášť ten z pšenice - gliadin a glutenin) je odpovědný za mnoho zdravotních problémů, takže bych se tomu vůbec nedivila...

melinda0075
6. bře 2017

O lepku nic nevím, udělala bych si testy na alergii,může to být individuální!
Spíše bych se zaměřila na kyselost (PH) těla. U mé kamarádky to tak bylo, byla úplně zdravá-dle doktorů, ale nic se nedařilo. Bylo ji doporučeno, aby vyzkoušela sladkovodní řasy, jakékoliv-ale já vždy doporučuji kombinaci chlorella+spirulina+třeba kelp (Alga forte-koupíte v lékárně po objednání) nebo dle možností 🙂. Kamarádka má dvě děti,jedno po umělém,které se hned povedlo ( dva předešlé pokusy se nepovedly) a pak další normálně!!
Držím pěsti 😉

veronikav31
6. bře 2017

Ano,může. Já když jsem otěhotněla po Ivf, tak jsem měla lepek vysazený 3 měsíce, předchozí těhotenství dopadly vždy špatně...po poslední revizi mi moje gyn doporučila vysadit ihned bílou mouku a pak se povedlo Ivf...teď to zkoušíme přirozeně, tak uvidíme. Jinak testy na celiakii vycházely negativně, ale když člověk zkouší vše a je mu doporučeno něco nového tak proč to nezkusit.

nita1984
6. bře 2017

Lepek může bránit otěhotnění, nicméně vyčištění těla od lepku trvá cca tři měsíce, abys nečekala, že to pomůže během pár dní...

kytkatka
6. bře 2017

Taky jsem otěhotněla po výrazném omezení lepku a cukru, stojí za zkoušku ;)

slimacikmia
6. bře 2017

Ja som prestala nosiť ponožky v kombinácii modro-žltá a potom som otehotnela... V dnešnej dobe sú pšenica, mlieko a očkovanie (a ďaľšie) masoví zabijaci. Rozumiem, topiaci sa slamky chytá... takže ak ti to pomôže psychicky, nezameriavať sa na proces otehotnenia a prečo to nejde atď, tak prečo nie. Povieš si - iným to pomohlo, pomôže to aj mne a hneď to pôjde lepšie. Treba sa pozerať na celkový stav tela, na to, ako na tom tvoj organizmus je, či ho netreba trošku zregenerovať, či naozaj neješ príliš veľa napr. cukrov, alebo niečoho iného, či nemáš rozhodené vnútorné prostredie atď. Neviem, prečo sa v dnešnej dobe všetko tak hrotí.

majaaa82
6. bře 2017

@slimacikmia lepe bych to nenapsala. Do kamene tva slova tesat!

kristyn.g
6. bře 2017

když někdo jí housky a rohlíky několikrát za den tak se není čemu divit a pokud pak přestane tak zlepšení nemůže svádět na lepek ale na celkovou změnu jídelníčku.
Já bych se zaměřila na zlepšení jídelníčku celkově než na vynechání něčeho.

nehledě na to že obiloviny jsou součástí našeho života po tisíce let.

dura175
7. bře 2017

Lepek je teď takový strašák. Před tím to byla vejce, pak máslo, teď lepek a mléko. Myslím, že pokud člověk nemá vyloženě alergie, nemusí se zříkat ničeho. Problémem je spíš celkově špatné a nevyvážené stravování, polotovary, fastfoody, nedostatek čerstvého jídla, spousta cukrů... Jsem za zdravou vyváženou stravu, takže jídelníček postavený na kvalitních bílkovinách - maso, ryby, vejce, tvaroh, cottage, lučina, bílý jogurt. Pak spousta zeleniny - i teď v nesezózě se zaměřit na kořenovou zeleninu, zelí, nakládanou zeleninu. Trochu ovoce a ořechů. Nezříkám se ani pečiva, ale nejím ho každý den. Dost opomíjené jsou luštěniny. A to není jen hrachovka s párkem... 🙂 Taky si ráda dám občas fastfood, ale jednou za čtvrt roku. Chutě na sladké zaháním vysokoprocentní čokoládou.

kristyn.g
7. bře 2017

@dura175 ono i to sladké se dá vařit zdravě 🙂 čokoládová pěna z avokáda a holandského kakaa, lívance z vajec a banánu pečené nasucho na teflonce... peču z fazolí a kakaa mini bábovky... sladím sirupem agáve, javorovým, medem, nebo jsem objevila pomazánku medutelu - čistý med a lískové oříšky, když se chce, jde jíst sladké i zdravě.

mandlicka25
autor
11. bře 2017

Děkuju za rady, jsem zastánkyně zdraveho životního stylu, aktivního života atd.. Když se nedaří, tak člověk se snaží chytit i drobností, co by mohly vadit. Není třeba se rozvášňovat, kdo nezažije, nepochopí. Děkuju holky :*.