Může ovlivnit těhotenství doba spermatu v pochvě?
Ahojky chci se zeptat zda si myslíte,že může ovlivnit těhotenství doba spermatu v pochvě..
Tím myslím jestli když někdo stim spí a nebo někdo se de po 5 ti minutách vyčůrat což spermie vytečou 🙂
Děkuji
Mě to jen napadlo 🙂 proto se ptám...
ale přece je pravdopodobnější, že žena otěhotní když si sperma nechá přes noc, než když jde někdo hned na záchod ne ? 🙂
@tess15 já proste nevěřím, ze to takhle funguje ale je to jen můj názor 🙂 dokonce jsou několikanasobne matky , co se během snažení vždy po styku běžely hned sprchovat bůh ví kde 🙂 a jak pěkné otěhotněly 🙂
Dobře 🙂 já je snažím o miminko....ale právě jdu vždy hned na záchod :D atd..tak jen jsem se chtěla zeptat
@tess15 urco se zadari🙂 jak dlouho se snažíte?
No tak né,že by se nedalo otěhotnět,když žena po styku půjde na wc,ale pravda je,že asi je to asi o trošku jistější,když se na to wc nejde a alespoň půl hodinky se leží.Vždyť i dr. právě doporučují snažilkám to pověstné zvedání nohou 😉 Každopádně ten rozdíl je asi fakt malý 😉
Snažíme se cca od listopadu 2014 ;)
To my se taky snazime od listopadu a nic :D me napadlo zda to neni spis tim ze partner je naruzivy a vyzaduje sex denne ☹
@tess15 to půjde, držím palce 🙂
jinak už cca měsíc piju ten čajík kontryhel 🙂
Ve FN jsme po IVF musely lezet 2 hodiny. Ve Fertimedu tam dokonce zustavas pres noc. V Reprofitu ti to tam soupnou a jdes domu a reknou ti, at delas vse normalne a myslim si, ze maji nejvetsi uspesnost z tech 3, co jsem jmenovala.
V lezeni to neni.
no tak já mám opačnou zkušenost u druhého těhotenství, poprvé to nevyšlo - to jsem se šla po chvilce sprchovat a pak jsem právě taky přemýšlela nad tím, jestli to vše nemohlo vytéct, podruhé to vyšlo a to jsem prostě ležela až do rána a až ráno se šla osprchnout, tak nevím jestli je to náhoda nebo ne 🙂
Tak ja jsem otehotnela hned na prvni pokus i kdyz jsem se sla jako vzdy po par minutach vycurat i osprchovat, myslim ze tenhle faktor to vazne ovlivnuje minimalne..
@tess15 jinak jestli ti muzu poradit, prestan se sledovat a necti diskuze. Snazis se kratce na to, abys resila co komu pomuze k otehotneni. Odpovim ti ve strucnosti: "kazdemu neco jineho".
Nejhorsi je psychicky blok a ten jsem si vytvorila sama. Nakonec jsem otehotnela po strasne dlouhe dobe, kdyz jsem se smirila s tim, ze deti mit nebudem a prestala jsem to prozivat.
myslíte, že se dá otěhotnět přes záněty ? trpím na ně...
Ahoj, my se "snažíme" o měsíc dříve než vy (od října) a docela jsem z toho už nervózní 😀 ☹ ach jo, jak ráda bych už otěhotněla ☹ ...
Ahoj, blbost to vůbec neni, já šla vždy (dva měsíce) po styku čůrat, aby to tak nějak ze mě neodtejkalo, to opravdu nemusim, kámoška mi řekla že dělám pěknou blbost. s těch milionů spermií, je jen určitý procento šikovných a když je pošleš do hajzlu tak máš ještě menší šanci, takže další měsíc po večerním styku pekně kapesníček a ani se nezvedat a jít rovnou spát ... ten měsíc sem hned otěhotněla a to podotýkám, že s přítelem nejsme oba nejmladší.
Já taky doporucim lezet hodne dlouho ( ani se nenadzvednout třeba při oblékání..) zkusila jsem to tak po třech měsících a vyšlo to..tak na tom možná něco bude...
@lenka603 .. no, já to tak praktikuji přes tři měsíce možná i víc, protože se mi nechce chodit na wc 😀 a zatím nic ☹
Já taky nevstávám a sedm měsíců bez úspěchu... 😒
HA ha dámy to máte zase jednou diskuzi 😀
5 minut po ejakulaci jsou spermuše už dávno ve vejcovodech takže je jedno co z tebe vypadne na záchodě jestli litr nebo dva 😝 ale pokud je nějaká ta pravá už se žene tam kam má ....
Asi tak jo,
po ejakulaci dochází k uložení spermii do zadní klenby poševní. Jejich transport do hrdla děložního je zajištěn jednak peristaltickými stahy vaginy při orgasmu, jednak jejich vlastním aktivním pohybem cca 2-3mm/min . Rychlost pohybu závisí na Ph okolního prostředí, Čím je alkaličtější , tím je pohyb spermíí aktivnější
Po ejakulaci dosáhnou první spermie oblastni cervikálního kanálu přibližně za 90 sekund. V období ovulace je cervikální hlen řidký s obsahem 99% vody.. 5 minut po ejakulaci jsou spermie přítomny ve vejcovodech 😉 😉
No nevím.. snažíme se od listopadu vždycky po sexu zůstávám ležet, nidky se nezvedám ani v noci, obvykle až ráno a stejně těhotná nejsem... jak pslala kamarádka, některá otěhotní sotva kolem proběhnou trenky, jiná může spát jak netopýr plná spermatu a stejně nic..
Taky si myslím, že to vůbec se záchodem nebo se sprchováním nesouvisí 🙂 Já napoprvé otěhotněla snad jen z "kapky", protože prostě nebyl nejlepší den. To, že jsem nakonec potratila s tím však nemělo co společného. Podruhé jsem otěhotněla z běžného styku - sice jsme leželi cca 10 minut a kecaly, ale i tak - nemá smysl ležet do rána bez sprchy nebo bez wc 🙂
@tess15 Vytecou jen ty, ktere se nedostanou za delozni hrdlo. Ty, ktere uz za deloznim hrdlem jsou, cestuji dal, vyckavaji a pomalu se posouvaji, a tak dokola. A kdyz je v deloze pro spermie prijemne prostredi, odpocivaji v rasinkach delohy a berou energii (cukr - fruktozu nebo glukozu) pri cekani prave z tech rasinek, aby mely energii vystreli k vajicku, ktere "jde" naproti. Kdyz se vajicko neobjevi do 2-3 dni, vetsinou hynou.

@tess15 myslim, ze je blbost si myslet, ze neotehotnim kdyz se jdu vycurat po styku, to spis neotehnis protože na to takhle myslíš ;) ale samo přeju ať jsi brzy tehu jestli se týká Tebe 🙂