Můžu otěhotnět 4 dny před MS?
Pokud jsi dostala menstruaci, s nejvetsi pravdepodobnosti tehotna nejsi. Navic i pokud by jsi byla (jakoze opravdu na 99,99% nejsi), tak ctyri dny po oplodneni bys zadne priznaky nemela, tou dobou tak maximalne oplodnene vajicko doputuje do delohy.
@dora13 jestli jsem tedy spravne pochopila tehotna byt tedy nemohu. Dekuji mockrat za radu,mam z toho celkem strach,nikdy jsem pri MS nemela tak neskutecne bolesti jako ted
@domcadavid pokud jsi mela klasickou ms, nejsi tehotna urco. Pokud byla o dost slabsi, nez obvykle je, urcita pravdepodobnost by byla. Co se tyce nechraneneho styku a poceti, gro je v ovulaci, ktera muze byt kdykoli v cyklu. Obvykle je uprostred, ale je nescetne zen, co ji ma uplne na zacatku, na konci, nebo 2x behem cyklu. Takze pokud nechces otehotnet, bylo by dobre si hlidat prave tu ovulku a chranit se par dnu pred i po.
Otěhotnět se dá i při MS.
Ano prisla klasicka MS . Ale bolesti jsou horsi nez kdy jindy.
@domcadavid Těhotná určitě nejsi, pokud je to klasická menstruace 🙂 Myslím, že strach nemusíš mít 🙂
@domcadavid No, co k tomu napsat, pokud máš strach z otěhotnění, tak nespi s přítelem bez ochrany.
@j.a.n.i ja ovulku treba 2x obcas mela a sportku jsem nevyhrala ani jednou 😂 a znam spoutu zen, co otehotnely neplanovane a jindy nez na zacatku, nebo na konci cyklu otehotnet nemely ani jak. Takze je takovych zen docela dost 😉 I ja sama mela ovulku nejcasteji uprosted cyklu, ale podarila se i 2x, coz jsem teda moc nechapala. Mimochodem, kdyz pominu um, tak dvojvajecna dvojcata jsou prave z tech dvojovulek, takze az tak nepravdepodobne to neni 😊
@domcadavid radeji bez k lekari, zda se neudelala cysta, to byva bolestive. Pokud mas obavy, ze to ale muze byt tehu, tak test to jisti.
Otěhotnět můžeš kdykoli, velmi schopné spermie by mohly oplodnit vajíčko i zítra. To, že máš "divnou menstruaci" může souviset s ledasčíms, ale s uhnízďováním embrya do dělohy vysoce pravděpodobně nikoli (to by nastalo nejdřív včera, pravděpodobněji dnes či zítra).
Strach olz otehotneni nemam,jen se radim.
MS je obvykla a dost silna,hlavne dost bolestiva v oblasti podbrisku a okolo pupiku.
ano, můžeš, proč ne, když některé otěhotní i během menstruace
@domcadavid otěhotnět se dá v době ovulace. Ta je u každé ženy jinak a i u jedné ženy může k ovulaci dojít dřív či později než je u ní obvyklé. Pravidlem ovšem je,že luteální fáze (od ovulace do ms) je 10-16 dnů a ta bývá u jedné ženy stejně dlouhá. Takže pokud by jsi měla opožděnou ovulaci 4dny před termínem ms, tak bys měla i ten termín ms posunutý a ms by jsi tedy v očekávaný termín nedostala,ale došla by až za tolik dnů o kolik dnů byla posunutá ovulace (nebo nedorazila v případě těhotenství). Např. já mám luteální fázi 10dnů a dosti nepravidelný cyklus. Takže když ovulace dorazí 18DC, cyklus bude dlouhý 28dnů. Když ovu dorazí 31DC, cyklus bude dlouhy 41dnů. Takže pokud jsi dostala ms, tak jsi s největší pravděpodobností 4 dny před ní plodné dny neměla. Otěhotnění během menstruace je zase jiný případ, kdy má žena ovulaci hodně brzo a spermie si vydržely počkat 🙂
@domcadavid pokud nechceš otěhotnět, tak nespoléhej na to,že nemůžeš otěhotnět 4 dny před očekávaným termínem ms,protože nikdy nevíš, jestli se ta ovulace zrovna nezpozdila. Teď jsi ms už dostala,tak je nepravděpodobné, že by ovulace byla opožděná.
@domcadavid úplně klidně můžeš....moje skoro 14 letá dcera je důkazem. Souhlasil i termín porodu, test byl pozitivni až v polovině dalšího cyklu. Otehotnela jsem z milování 2 dny před ms. Do té doby cyklus velmi pravidelný.
@j.a.n.i to, co pises, je taky moznost, ale dvojvajecne jsou i z dvouovulky. Napr.viz tento clanek:
https://www.dvojcata.cz/obecne-o-dvojcatech/
@jajulin to asi neni mozne ne?
@domcadavid zrovna dnes jsem si četla článek o úplňku a bylo tam napsané, že úplněk má vliv na bolest menstruace, která bolí víc než kdykoli jindy...třeba na tebe působí úplněk, proto ty silné bolesti 😉
@j.a.n.i ale ja nenapsala, ze dvoji ovulka je casta, ja dala do jednoho pytle zeny, ktere maji vykyvy od pravidelne ovulace, tj.na zacatku nebo na konci cyklu a ty, co maji dvojiovulku. Ja ji uz taky mela a poprve jsem prekvapena 😉 navic mi i opozdila ms, ktera prisla pak klasicky 14 dni po ovu, ale te pozdejsi. Co se tyce dvojvajecnych dvojcat, tak bud jsou z dvojovulky, nebo tedy, jak jsi psala Ty, ze se uvolni hned vic vajicek (to jsem pro zmenu nevedela ja, ze tohle jde i prirozene, bez nadopovani hormony 😉)

Ahoj potrebuji se zeptat od 18.9 mam s pritelem pohlavmi nechraneny sex . 23.9 jsem dostala menstruaci ale citim se zvlastne mohu byt tehotna? Jen doplnuji ze sex byl kazdy den .