Na co si dát pozor během snažení o otěhotnění? 🙂
ahoj holky, snazilky,
napadlo me na co si dat tak pozor v dobe snazilkovani. napr. mam se vyvarovat noseni tezsich veci atd i kdyz jeste nemam jistotu ze jsem tehotna ?
diky moc
Babyna: 😀
Taky střídám lékárny, aby nemysleli, že jsem blázen co si nedělá nic jinýho než těhotenský testy 😀
kacu pravda 🙂
asi pred peti lety jsem si myslela ze jsem tehu, ale v te dobe jsem byt nechtela ( ex pritel a spatny vztah ) a mela jsem dojem, ze to je strasne trapne si jit pro tehotensky test, takove ponizujici. Ted to ovsem beru zcela jinak a pujdu si pro nej za par mesicu velice rada 😀
A to jsem minule ho poslala koupit manžu, stejně měl cestu do lékárny. Tak jsem se ho ptala jestli se stydí ho koupit, začal se řechtat, že neni bábovka a přinesl mi rovnou 4 kousky 😀
1kaculka: 😀 😀 😀 ten se s tim teda nestval, zkusim to taky navrhnout doma az to bude aktualni, ale pro recept na HA ke gynekologovi mi manzel vlastne uz jednou byl 🙂
Taky jsem byla první měsíc nedočkavá, hned první den vynechání MS jsem běžela do lékárny pro test. Ráno jsem si ho udělala a odpoledne jsem to dostala ☹ Minulý měsíc jsem vydržela bez testu, taky přišla MS bez zpoždění 😒
Alusa: to známe, člověk je pak zklamanej a naštvanej 😠 😀 , ale co naděláš. Určitě to jednou vyjde, já si to říkám první den co ta mrška MS přijde 😉 .
Jen ať se pánové taky trošku snažej 😀 . Jednou mi byl manža koupit i tampony, jelikož jsem chtěla konkrétní, tak si vzal prázdnou krabičku a vyrazil do obchodu. Prý se mu tam ženský chechtali, ale neodradilo ho to 😀
To je super takhle je zapojit 😀 Nedovedu si představit, jak se dřív před chlapama tyhle ženský "věcičky" tajily.
kaculko: máš skvělýho chlapa 😉 ten můj je taky zlatej, minulej měsíc, když jsem chytla zánět moč. cest, tak se mi v lékárně taky důkladně vyptával, co je možné brát, aby to neškodilo potenciálnímu miminku 😎 a včera mi koupil Calibrum Babyplan (teda až na druhý pokus - nejdřív koupil Centrum 😠 😀 )
a co tvoje MS - už dorazila nebo furt nic?
Markytka: no něco jako MS přišlo včera, ale je to nějaký divný (spíš tmavý špinění) a vůbec mi nic nebolí, takže jsem s tim ani nepočítala 😠 . Takže zas nic ☹
Myslim, že je dobře o tom s chlapama mluvit. Manža si aspoň udělal představu, v pár věcech tápal 🙂 . Co jsem vysadila prášky se mě v půli měsíce ptá, jestli už máme jahodový dny 😀
my jsme kdysi s mojí spolubydlící ty dny před MS nazvali "čekání na Godota", takže od té doby je to Godot 😀 😀
my tomu říkáme jahodové dny.
Holky když jsme u toho snažení, máte někdo nějaký praktický rady jak tomu těhu trochu pomoci? 😉
Hele holky, nejste trochu mimo téma? 😉 😀
Len: Přesně jsem čekala kdo se ozve, rejpale 😀 😀 😀 (bez urážky) 😀
Alusa: já si třeba po mazlení lehám na břicho (mám nakloněnou dělohu) a půl hoďky se nehnu ani o píď 😀 😀
1kaculka, to je čistě proto, že já sama jsem byla párkrát napomenuta, takže jsem vás chtěla ušetřit daleko ostřejší a méně vybíravé kritiky (vč. IP 😠 ) 😉 Pojďte do Snažilek nad věcí, tam se drbe o všem 🙂
Len: já bych šla, jenže vy tam máte rozjeté svoje věci a kolikrát nikdo na mě nereagoval, tak jsem se nechtěla vnucovat.
😀 😀
Ale houby, neboj se nás 😀
My taky občas pracujeme, no 😉
Tak jsem zase zpátky 😉
Ahoj holky, prosím o radu. Včera jsem byla na očkování proti tetanu. Byla jsem tak ráda, že to mam za sebou, že jsem se doktorky zapoměla zeptat, jestli to na nějakou dobu nebrání otěhotnění.
chala: v době očkování bys neměla být těhotná. Ale pokud to teprve plánuješ, nevadí. Druhý dn klidně otěhotni 😀 Držím palce 😉
lauriem: dík moc. Doufam, že se to brzy povede. Jen nechci nic zanedbat. 🙂
když budeš mít ještě nejaký medicínský dotaz, klidně písní do IP, ráda pomůžu. Ale pozor nejsem gynekolog. Ale přece jen mám lepší přístup k pramenům a něco si ještě pamatuji 🙂
a jak to máte holky s pitím alkoholu? Mám koleme sebe dost těhulek nebo už maminek a všechny na tom jsou stejně (první měsíc těhotensví, když o tom neměly ani tušení tak prý děsně popíjely, flámovaly atd ) 😀
Izo, co já jsem četla, tak by se už od začátku nemělo moc pít. Protože se prý v prvních dnech tvoří hlavní orgány děťátka. 😉
vero : jo jo to je jasné,ale nevím jestli to platí i v praxi 😉 hlavně když ještě ani netušíš že mimi máš 🙂. Tak mě vrtá hlavou jak moc to uškodí.
Izo: nic není na 100%, ale pro klid duše se můžeš spolehnouzt na to, že dokud se neprojeví přítomnost miminka (nevolnosti, poz. test), znamená to, že krevní oběh matky a plodu ještě není dostatečně propojen, tak aby exces alkoholu ohrozil mimi 😉 Pokud piješ i po tom, platí v raném stadiu pravidlo vše nebo nic, buď potrat, nebo to mimi ustojí bez úhony.
lauriem: Děkuji, ráda tvoji nabídku využiji. Těd mi nezbýva než čekat, až se nám miminko zadaří. Doufam, že to bude brzo 🙂
Iza: Ja sem si řekla, že když se snažim, tak alkohol pít nebudu. Co kdyby už mimi bylo na cestě ....

no aspon obkouknes kde maji nejlevneji ne 😀 😀 spojis prijemne s uzitecnym 😉