Na kolikátý den cyklu připadá ovulace?

coreprincess
15. říj 2017

Holky posledni 3mes. mam cyklus 29,30,31 dni. Kdyz bych mela ten cyklus tech 30dni na kolikaty den by mela pripadnout ovulace? 16? Pripadne jakym zpusobem se to da zjistit u gynekologa kdy je? Doporucite mi nejake ovu testy? Zkousela jsem dve znacky a nic moc teda😢

kafr
15. říj 2017

Ahoj, mi jeden doktor doporucil prehistorickou metodu - mereni bazalni teploty. Je to opruz, ovulaci jsem z toho vzdy zjistila az zpetne (takze na poceti nic moc) ale aspon jsem si pak byla jista, ze mam ovulaci v pulce cyklu. Na ty curaci testy mi mudr rekla, ze se na ne neda spolehat.
Ono je problem v tom, ze ne kazda zena ma ovulaci v puce cyklu. Nektere pry otehotni i tesne pred ms...

andelka
15. říj 2017

Taky doporučuji symptotermální metodu. Složité to není, spolehlivé dost. Ono jde totiž o to,že druhá fáze,od ovulace do ms může být 9-16 dní,a každá žena ji má jinak. Takže u takto dlouhých cyklů může být ovulace u jedné ženy 14dc a u jiné 20 dc. Obecně někde v tom období bys měla ovulaci mít.

kafr
15. říj 2017

A jeste ano, gynekolog to zjisti folikulometrii- koukne ultrazvukem a zmeri folikul, pri ovulaci by mel mit myslim pres 20mm. Ale to by znamenalo tam chodit treba i ob den. Ja to mela pred inseminaci. Ale normalne jsem neslysela, ze by to doktor delal...

jiricka88
16. říj 2017

Ahoj, ja jsem zrovna dnes byla na prohlidce a zminila jsem se, ze si nejsem jista ovulaci, taky mam cyklus někdy 30 dni, někdy 28, někdy 31... Ja jsem dnes v 10. dnu cyklu a dr. mi rekl, ze folikul ma 18 mm, ze tak za 3 dny praskne a bude ovulace. Bylo to uplne krasne videt, takova bublina :D Takze ja mam cyklus cca 30 dni a ovulaci cca 14. den.