Nedaří se nám početí - začínám se chovat hrozně
Ahoj, třeba mě pochopíte, třeba ne, doufám v nějaké reakce. Předem se omlouvám za dlouhý text. S přítelem jsme 2,5 roku. Na jaře jsem potratila, byla jsem těhotná poprvé v životě. Přesto, že mě to zasáhlo, tak si myslím, že jsem to ustála dobře. Žádné scény, partner byl také skvělá podpora. Po několika vyšetřeních stojíme na prahu rozhodnutí, zda zkoušet dál přirozeně (jenže je tu můj věk 39 a malinko horší spermiogram), nebo jít do IVF. Ze strany kliniky IVF se cítím docela pod tlakem, mám v plánu nějaké konzultace u jiných doktorů, jdu ke svému gynekologovi, prostě chci mít hodně informací pro a proti. A teď k jádru věci. Doma to moc neřešíme. Partner se zdá, že jakoby to odhání to téma, nepřipouští si to atd. Já jsem čím dál víc ve stresu, propadám takové té neobytné panice, že "co když"... je to poslední šance? nechá to následky? už to později nepůjde vůbec? prostě sakra není to trhání zubu, pár nocí už moc nespím. Jenže místo, abychom drželi při sobě, jsem zkazila dlouho plánovaný víkend nesmyslným výlevem. Podotýkám, že mám pár Ex, které vídám běžně i léta po rozchodu, nic v tom není. Stejně tak jsem nikdy neměla problém, když některý z mých partnerů se vídal s expřítelkyní nebo exmanželkou. Třeba i kvůli dětem, vždy bez problémů. Přítel má EX - dle jeho slov byli spíš kamarádi (něco proběhlo, snad před 5 lety), ona jím ovšem byla tak posedlá, že když se dal dohromady se mnou, tak hrozila sebevraždou. Já jsem o ní zpočátku, několik měsíců vůbec nevěděla, dozvídala jsem se všechno náhodně (třeba, když volala, strkal si mobil zvonící do kapsy - takže jsem se narovinu zeptala, proč to dělá, že to vypadá divně). a tak postupně během měsíců vyplulo na povrch, že holka s ním prakticky kromě sexu a společného bydlení vedla partnerský život, stavěli dům /jeho slovy, ona mu pomáhala, jako každý jiný kamarád-muž/, dodnes (2,5 roku), když jeho parta kamarádů má nějakou akci a má tam být ona, já nejsem zvaná, aby ona z toho neměla psychickou újmu! 2,5 roku jsme spolu!!! naposled před 3 týdny, šlo pár jeho přítel na večeři a pivo a opět šel jen přítel. Já jsem si šla po svých. Zvykla jsem si. Vždy ale když se takto vidí (cca jednou za 2-3 měsíce, nic častého), ona jakoby znvou zahájí aktivitu. Takže teď se viděli v červenci (já nešla, protože ona mu vyloženě na dotaz, že by mě rád vzal, napsala, že ne) a teď v sobotu mu poslala fotku, která mu měla připomenout něco, co spolu zažili na stavbě toho domu (našeho brzy budoucího domova). A ve mě bouchly saze. Výsledek byl ten, že jsem cvok, co má strach z úplně neškodné ex, která je už dávno v pohodě, že příště mi ani raději neřekne, že píše ona, nebo, že jdou na pivo spolu (trvalo mi přes rok, než jsem ho naučila, říkat mi na toto téma pravdu - tímto jsem to úplně zhatila). Jenže já jsem teď hrozně zranitelná, bojím se, že zůstaneme bez dětí, našly se i další zdravotní komplikace, a fakt mi nepřidávají vtipné smsky holky, která prostě dokud se bude vyskytovat v okolí, vždy se bude snažit a doufat, že nám to nevyjde. Vím, důležité je, že on jí nechce! ale třeba jen to, že důsledně dbá, abychom se nepotkaly. My za tu dobu máme společné známé, ale já jsem se s ní nikdy neviděla! Proč neudělá to gesto, proč stále ohledy k ní, proč se jednou konečně před ní ke mě nepřihlásí, když mám být matka jeho dětí a pokud by to vyšlo, tak za pár týdnů už bych měla termín...? on říká, že jen a jen z ohledů k ní, že jí nechce trápit, že není důležitá. Já to mám od začátku ložené jinak. Představila jsem ho všem v mém okolí dávno a pokud by s tím někdo měl problém, je mi to fuk...
@moxha ahoj, díky za reakci. AMH mám prý lehce snížené, ale nic významného. Beznaděj je to fakt šílená... jeden potrat člověk zkousne, všude slyší, stává se to, 30% takto končí i u mladších holek atd atd. V květnu jsem vyléčila vleklý zánět, co zanedbala bývalá gynekoložka, a šla jsem do tohoto půl roku s velkým očekáváním a nadějí. Když se povedlo za dva měsíce, na základě jedné folikulometrie, řekla jsem si, že zázraky se dějí, že i na nás se usmálo štěstí... teď jsem fakt v koncích. no musím se otřepat a jít dál... moc držím palce, ať se dočkáte vytouženého miminka
@zoufala_l To AMH je docela dulezite, nevim co se v tvem veku povazuje za snizene, tak 1 a mensi uz je to spis na IVF si myslim..
@jednaholkaa ja jsem se na to ptala přímo v tom CARu a to mi řekla doktorka, že je lehce snížené, ale že není samo o sobě indikací k IVF... hodnotu bohužel nevím :/
@zoufala_l Tak to bych se jich jeste zeptala pro zajimavost. Kolik je lehce snizene? To jsem se nikdy nebyla schopna dopidit jaka ta hodnota pro jaky vek je normal nebo snizena atd. Ale tak asi to bude ok, kdyz te kvuli tomu nehnala na IVF. Kdybys to mela nizke tak ti to hned doporuci..
@jednaholkaa já to taky hledala 🙂 a nenašla... pamatuju si přesně, když jsme seděli s přítelem u té doktorky, ona mi vyložila tu věc s tím lehkým nálezem na genetice, pak mi řekla to lehce snížené ahm, ale jinak vše OK. a psala se, co tedy plánujeme dál. já jsem jí řekla, že bychom to chtěli zkusit ještě přirozeně, tak do začáku roku 2019 a ona odvětila, že to je rozumný... takže asi tam opravdu výrazný průser není... to jsem netušila, že pár dní na to se při OVU zadaří, ale radost teda dlouho netrvala... díky!!!!
@jednaholkaa prolezla jsem zprávy z CAR /je to asi 30 stran čísel/ a AMH mám 1,84... někde jsem našla, že nad 1 je to ještě OK...
@zoufala_l Jo, tak to jeste na zkouseni prirozene je podle me 🙂
Nechci se vás nijak dotknout, ale taky bych si položila otázku, jestli chce jít miminko do takového vztahu. Sama jsem si zažila těžké situace, ne neschopnost otěhotnět, ale donosit a ztrátu dítěte v pokročilém stádiu, vše mě hodně naučilo a bohužel se to muselo stát, oběma i nám jako rodině to hodně dalo. Chápu vás, nebylo by mi příjemné, aby partner bral ohledy na ex, ale aby mě bral s sebou a veřejně se ke mně hlásil.
Ještě byste mohla zkusit lázně, do 40 je to možné, jen lékaři se někdy cukají, tak to chce stát si za svým, mně myslím taky pomohly, ze čtyř těhotenství máme první donošené miminko. Držím palce!
@zoufala_l jako jasne ze tam riziko je ...ale treba to jeste bude v pohode ...kolikrat dr strasili zamlklym potratem...vevyvijejicim se plodem...postizenym ditetem a vse dobre dopadlo...doufala bych ...a kdyz ne bohuzel to tak je clovek to neovlivni a mozna lepsi ze se o tom vi uz ted nez nejaky problem v pozdejsim stadiu tehu 😉 drzim palce
@veronicka89 díky! no do pondělí se asi moc nevyspím... :( problém je, že mě tlačí čas. děti nemám, první potrat - náhoda, ztratili jsme ale půl roku, zadařilo se a teď podruhé případně... nevím, jak to ustojím...
@zoufala_l přestaň se stresovat jestli to ustojis. Nezbyde ti nic jiného než to ustát...
Jak už jsem psala včera, nemyslím si, že úspěch hned po první folikulometrii je náhoda, spíš při dřívějším snažení jste nevychytali správný okamžik.
Prostě se stalo to, že zrovna tento cyklus uzrálo méně kvalitní vajíčko, což se stává často. Kdybyste šli na tu folikulometrii o měsíc dříve nebo později, mohlo být vajíčko v pořádku... Je to fakt o náhodě a štěstí...
Jsi zdravá a evidentně i plodná, narozdíl od dlouholetých snažilek, kterým nejde ani ivf na pátý pokus...
Najdi si rozptýlení, nemysli na to, spousta žen nemůže otěhotnět kvůli špatně psychice, a spousta žen otěhotní když už to nečeká...
Měli jsme nádherný koťátko z útulku, byla k němu i vybavicka jako pro miminko. Dala ho tam paní, která už se vzdala naděje na miminko, pořídila si kotě a starala se o něj jako o dítě, a za tři měsíce na kontrole zjistila, že je těhotná, a koťátko dala pryč i se škrabadlem, peliškem a krabicí hraček...
@zoufala_l opravdu, přestaň se stresovat tady u diskuse, zabav mozek nějakou činností, třeba křížovky, sudoku, kniha, výlet, nějak přežij do pondělí... Chápu že máš strach, ale v tuto chvíli to k lepšímu nejde nijak ovlivnit, a stres škodí.
NEDĚLEJ SI STAROSTI S NĚČÍM, CO NEMŮŽEŠ OVLIVNIT. Je to zbytečné a škodí to zdraví tobě, tomu plůdku, tvému příteli, a celému tvému okolí
@zoufala_l A nebo si precti prispevek o postizenem miminku, celkem novy v dizkuzich. To opravdu cloveku nabidne jiny uhel pohledu. Potrat v ranem stadui v tomhle veku je naprosto prirozena vec a je treba to tak brat. Otehotneni proste trva, dobra zprava je, ze otehotnes muzes. Meli jste proste zacit driv se snazit, ale to nema cenu si vycitat. Tak to nekdy v zivote je, ze ten timing proste uplne nevyjde..
@jednaholkaa samozřejmě si uvědomuji, že potrat je mnohem lepší cesta, než později třeba umělé přerušení, když už je plod starší nebo ještě dál - ani nechci domýšlet. to moc dobře vím... bohužel snažit jsme se nemohli začít dřív. seznámili jsme se v květnu 2016, přeci jen člověk nejde do početí hned s chlapem, kterého zná měsíc. takže zkoušet jsme začali na jaře 2017. :( ve 30 jsem zažila rozchod po 8 letech vztahu a pak jen tápání mezi chlapama, co za to nestáli... pak až po tolika letech jsem narazila na mého současného přítele. je to složitý no, teď to už nevrátím nijak... 🙂
@kittyy17 Ahoj, díky za zájem! 🙂 jsi hodná, že se ptáš. Byla jsem v pondělí na UZ - od té minulé středy se objevil plod i se srdeční činností. Je menší o týden a váček je větší než by měl být :( doktor řekl, že pokud je tam srdíčko (i když prý tep žádný ideál), že samozřejmě musíme počkat, že je to vitální těhotenství. Takže na jednu stranu mi vlil naději do žil, na druhou stranu, bez okolků říkal, že zdravé těhu vypadá jinak, ale dáme tomu šanci 🙂 na příští UZ jdu 24. 10.
@zoufala_l Ahoj, vyjadrovat se k problemu s partnerem asi moc nebudu. Protoze si myslim, ze je ve vztahu s tebou, tudiz by mel brat v prvni rade ohled na tebe a ne na zadnou jinou. Takhle to vidim ja. Je to ale jen jeden uhel pohledu. Neznam celou situaci. Ale od toho pryc..... S tema detma je to boj. Me je teda 32 let,ale snazime se o mimino 3 roky. Mame za sebou 2 inseminace a 3 ivf a jeden nedokonceny nativ. A tehotna jsem ani jednou nebyla. Nejake zdravotni komplikace jsou, ale nic, s cim se neda pracovat. A nikdo nevi, co s nama. Doporucili nam take genetiku embrya, ale jsme vzdycky radi aspon za to jedno embryo, ktere se zavede, takze jsme se ke genetice ani nedostali. Takze bud rada,ze vam to jde prirozene. Ono to spravne mimino brzo prijde. Ale jestli tomu dopomoct pres ivf....ja bych nebyla proti. Pokud neni problem s penezma, tak klidne do toho jdi. Aspon budete vedet s tou genetikou co a jak. S pritelem byla ze zacatku taky desna domluva. Vubec si nepripoustel, ze muzeme mit nejaky problem. Nechtel se o tom bavit, menil tema, kdyz jsem o tom zacala. A kolik hadek a hodin tiche domacnosti kolem toho bylo. Zlepsilo se to az po navsteve caru a absolvovani spermiogramu. Pak mi priznal, ze se strasne bal toho, ze bude uplne mrtvej dole.....i kdyz to zadna slava taky neni. A po neuspesnych pokusech se to nejak obratilo a je ten nas vztah super. Asi pritel vidi, ze on jen vzdycky odevzda a vsechno ostatni vyzeru ja. Jeste mi geneticka doporucila se predavkovat vitaminem C, ze to muze mit vliv na udrzeni embrya. Na mne to bohuzel zadny vliv nemela, ale kdo vi. Dalsi vec, o cem jsem cetla je ebook Projim se k miminku. Ja to jeste nekoupila, ale opet...treba jednou. Drzim moc palce, treba to ted s mimcem dopadne dobre. Kdyby nahodou ne, tak nehazej flintu....jak se rika. Jeste neni nic ztraceno. A holt si pockas trochu dyl, nez je obvykle. Ale musis tomu verit, ze to jednou vyjde 😉
@veeev ahoj, díky, Já vím, že jsou páry, které jsou na tom hůř, že roky marných pokusů musí být šílené na psychiku. Tohle je zas taková houpačka, velká naděje, pozitivní test, problém a sešup dolů... já samozřejmě pořád doufám, že to vyjde. Když ne toto, tak další, i za pomoci IVF. Jen mě straší ten věk, kdy nemám dlouhé roky na to to dotáhnout do zdárného konce, prostě musíme jednat rychle. A... ano, co se týká chlapů, hraje tam roli také ta pozice samce, strach ze selhání, myslím, že to ten můj má také. Na jaře neměl moc dobrý SG, za půl roku se to rapidně zlepšilo a když jsem viděla, co to s ním udělalo, skály by mohl lámat... 🙂 my ženský máme hlavně tu touhu po mimču, jestli se k něu dojde "tudy" nebo "tamtudy" tolik neřešíme. Jinak různé vitamíny zkouším, cvičila jsem Mojžíšovou před těhu, samotné spojení nám jde, jen prostě plod není životaschopný... uvidím, co dál. teď nezbývá než čekat do 24.10. A k tomu partnerovi a ex, já to vidím stejně. On argumentuje tím, že přeci, když jde jednou za čas na pivo, a jinak on s ní žádné úmysly nemá, jen je to jejich společná kamarádka, tak že snad jí nemusíme "trápit" /myšleno tím, že tam budu taky/. Já už nemám argumenty, jak mu vysvětlit svůj postoj. On to vidí tak, že jí nemiluje, mě ano, s ní nežije, se mnou ano, s ní nechce dítě, se mnou ano. Tak proč jednou za dva měsíce nepřekousnu, že se jde na pivo beze mě. ale mě jde o princip, ať jde na pivo beze mě, to je mi buřt, ale ať nebere přehnané ohledy na někoho druhého na můj úkor. Dokonce sám uznává, že si ta holka asi po letech pořád dělá naděje, ale důležité je, že on jí nechce a nedá příležitost. Já to na jednu stranu chápu tyhle argumenty, ale na druhou stranu, proste minulost je minulost a já se svého ex také neptám, než se jde na pivo, jestli mu to bude drásat roky starý bebíčko, když přivedu přítele. Nicméně, teď je důležité, jak dopadnu u doktora. díky za reakci!
@zoufala_l Presne jak pises, ted je dulezite, jak to dopadne u doktora. Budu moc drzet palce, aby to bylo v pohode....nikdy nevis. Dopadne to vzdycky tak jak ma, nehlede na to, jak si to predstavujeme ✊ Kamaradka mi vzdy posila pri me slabe chvilce starsi zeny, co porodily mimino. Naposledy ta modelka Sklenarikova. Jako na chvili to funguje, ale stejne je to tezke. Ja hystercim kvuli veku uz ted, takze chapu tvuj postoj. A behem IVF si dokazi poradit i s problemem donosit dite. Znam tu na MK par holek,ktere maji za sebou spousty potratu a ted hodne tukam, ze to vypada diky doktorum nadejne. Ale treba k tomu IVF ani nedojdete 😊
Mame taky spousty pomocnych pripravku za sebou....vitaminy, caje... apod. Kupodivu nejlepsi vysledky jsme meli pri prvnim IVF,kdyz jsme nic nebrali. Ale mohla to sehrat i psychika,kdy jsme nevedeli, do ceho jdeme a co je normalni a co ne. Dalsi pokusy uz od toho clovek neco ocekava a ono se to tak treba nedeje. Asi je fakt vetsina v te hlave, ale stare zname rady "Nemysli na to" fakt nefunguji....hlavne nevim, jak se tohle da naucit a praktikovat.
Pritel byl po zjisteni, ze v ramci moznosti je ok, najednou strasne pozitivni, vesely. Ego je svine. Jednu dobu jeste kdysi davno si taky dopisoval s jednou byvalou spoluzackou....pry je to "zoufala manzelka", jak ji nazyval. Byla nejak po rozchodu emocne v haji a potrebovala utechu a zrovna si vybrala toho meho. Co vim, tak doslo jen na psani. O ostatnim nepremyslim. Ja o cele situaci vedela. Schovaval prede mnou zpravy, kdyz psala ona apod. Kdyz jsem se to s nim snazila vyresit narovinu, ze mi to vadi, tak nechapal,kde je problem. Pry v tom nemam nic hledat, jsou jen kamosi a ona je mimo (ja vim,o koho jde...je to mimo jeho vyber a to neposuzuju sobecky vuci me....neni to jeho typ ani vzhledove, ani povahove). Trochu kvuli tomu bylo hadek, trochu slz...kdyz jsem nevedela, co uz mam delat, tak jsem se na to vykaslala. Nejak to dopadne.....zacala jsem se chovat normalne,neptala se ho na zpravy, byla vesela, hoooodne jsem se o sebe zacala starat, obcas posedet s kamaradkama a ejhle, najednou se on zacal zajimat o me....kde jsem, s kym jsem. Meli jsme porad normalni vztah, i sexualne....ale najednou naskocila zmena. Nastesti vse ok, jsme spolu dodnes a je to super vztah. Asi opet zafungovalo ego a byla potreba si z toho muzskeho pohledu neco dokazat. Asi to i dokazu pochopit...ja jsem taky rada, kdyz se po mne podiva chlap nebo ztrati nejake slovo 😁
Nezbyva, nez verit. To je asi nejdulezitejsi ve vsem 😊
@veeev Jo jo ano, na rady, že to chce "hlavně na to nemyslet" už jsem trošku alergická. Vím, že to ty lidi myslí dobře, ale když mi kámoška, co si prostě řekla, že chce dvě děti v rozestupu 3 let, první v roce 2012 a druhé 2015 a tak je měla, tohle řekne... to ani většinou neodpovídám. 😒 jinak s přítelem nemám jiný problém, sex v pohodě /teda teď zrovna není žádný ty dva týdny, to asi dá rozum/, mám svoje koníčky, chodím si po svých aktivitách, ale to u něj nijak nefunguje. On je zabedněnej, kdybych se najednou začala víc malovat, vůbec by mu nepřišlo, že by třeba měl zpozornět 😀 já na něj doma nijak netlačim, neútočim, nevyptávám se ho. Protože to nemá cenu. To už máme za sebou. Prostě on chce klid hlavně od ní... to co dokázala pár měsíců potom, co jsme se dali dohromady, to hraničilo se stalkingem. takže on mele dokola, že přece je to teď v pohodě, on jí nechce, nic jí nedovolí, ona už tak nešílí a já s tím přeci mám být v pohodě. Takže asi tak... jo a že takto m dávám najevo, že mu nevěřím. Já mu rozumím, že to pro něj tak vypadá, ale tak to není. Já mu věřím, nemám problém, kdykoliv někam jde, jede, nespí doma, nejsem stíhačka, nežárlím. Ale vadí mi, že jemu nedochází, že přehnané ohledy vůči jednomu člověku mohou být zároveň bezohledné k druhému.
@zoufala_l Jojo,s kamaradkou jsme si rekly, ze by bylo fajn byt na materske spolu. Ok, ona ma uz dvouleteho klucika (2 roky a 4 mesice), to je to, jak jsme si rekly spolu.....do 3 mesicu byl udelany. A kdyz si rekli, ze udelaji druhe, tak malou udelali na 1 sex. Asi soulozime nejak spatne nebo ja nevim 😂 No, nicmene ona premyslela, jestli vlastne ty deti vubec k zivotu potrebuje (jeste nez je mela,ted za ne dycha). Ja vedela, ze je chci snad od 15ti. Opet mi z toho vychazi ta hlava.....
Hele, treba je to vazne nejaka "megera", tak te pred ni chce jen uchranit. Ze vi, ze by se potom zase strhl nejaky stihomam z jeji strany. Buh vi. Chlapum do hlavy nevidime, mozna to je nekdy fakt dobre. Ale je pravda, ze za spoustou veci, kdy mame my zensky v hlave ruzne konspiracni teorie, tak oni absolutne nic nevidi, neresi a mysli si,ze se nic nedeje a ze to je fakt jen o kamaradstvi. Nejhorsi je,ze my vlastne vime,jak premysleji zensky, takze si velmi dobre dokazeme vydedukovat, jak premysli ta druha. Z toho mi vyplyva, ze pokud mu veris, tak se na vsechno vyprdni a at si to pivo jednou za dva mesice uzije. Jak to resis ted.....a at se ta druha klidne preskoci 😁
@zoufala_l ahojky, cetla jsem jen zacatek diskuze a konec. predem chci rict,ze moc drzim palecky, aby bylo tehotenstvi prosperujici. Takze se vam to povedlo prirozene? rady typu nemysli na to, jsou super, ale hur se jimi ridi. proste to budes muset prezit. vim, jak jsem byla vzdy nesva, kdyz ja jsem sla na kontrolu,zda bude prosperovat a to jsem zadny potrat neprodelala.
a co se tyce ex.. hm, divne mi to prijde. ona je "magorka",tak se boji jeji reakce. to chapu. ale obcas by te vzit mohl, nebo pripadne aspon tehdy, kdyz ona nejde. myslim ale,ze tim rozchodem aže vyhruzkami se u nej musela tak hrozne ponizit, ze uz by ji nechtel. kdo by chtel takoveho cloveka? muj manzel,kdyz se rozesel s byvalou,tak ho nahanela zpet a cim vic se snazila,tim on byl vic zatvrzely.
drzim palce ve vsem, hlavne s mininkem

@veeev Ono to, jestli jsem nad věcí v případě té EX se hodně řídí těmi problémy. Teď jsem hodně citlivá, zranitelná, bojím se (stejně jako letos na jaře po 1.potratu), jindy je mi ona skoro fuk... ale to je asi logické. Nezbyde mi, než tomu nechat volný průběh. Pro dokreslení, posledně když jsme o ní mluvili, tak mi přiznal, že má strach, že až se dozví (samozřejmě za X měsíců), že čekáme dítě (kéž by to dopadlo), že se bojí, že rozjede ten svůj nátlak. Prostě jí to v té hlavě funguje úplně jinak než mě, a mám z ní zkrátka strach. Je schopná zkoušet věci, kam bych kvůli zlomenýmu srdci rozhodně nezašla, vydírá atd... ale dost o EX. držím palce,ať vám to co nejdřív vyjde!!! Máš ještě čas, opravdu. Zkoušela jsi tu Mojžíšovou-cvičení? Mě přišlo, že to rozhodně není od věci. Ale rady typu "nemysli na to" ode mě neuslyšíš 😀
@nazka ahoj, díky za reakci. On mě bere mezi kamarády, ale jen když nejde ona... prostě chce se vyhnout konfrontaci. A já jsem opačný typ, mám rada věci uzavřené, ujasněné. Nemám ráda šlapání v lejnu, aby se jako moc nikomu neublížilo. V životě se mi osvědčilo, že je mnohem lepší jednat na přímo... ale každopádně díky za podporu. Modlím se, ať to 24.10. dopadne dobře, ale zase vím, že pokud nedopadne, je to lepší, než později jít na přerušení kvůli vadě, nebo nedej bože porodit nemocné miminko. vím, že příroda je moudrá... 🙂 díky za podporu!
@zoufala_l promiň, ale tím spíš by si takového člověka neměl držet moc u těla a jednou provždy to radikálně utknout - jaképak, že se bojí, jak se ONA bude chovat, až se dozví, že čekáte dítě? To mi připadá jako myšlení labilního jedince i u tvého přítele.
Také jsem si zažila s určitým člověkem vyhrocené chování z jeho strany po rozchodu. A rozhodně nepatří mezi moje přátele. Neviděla jsem jej už několik let a myslím, že je to jedině dobře, pokud bychom byli stále v jakémsi kontaktu, kdovíkam by to mohlo zajít............
@michaela_2 Já jsem taky toho názoru, že by s ní měl utnout kontakt. Ale těžké je, že kamarádi jí vnímají jako fjan kámošku. Jim to peklo nedělala. /teda chvíli bombarovala i přítelova nejlepšího kamaráda, pár dní/. On prostě je takový, že udělá všechno proto, aby se vyhnul konfliktu. Nic s ním nehne.
@zoufala_l Jo...ženská a hormony, to je peklo. Já jsem taky jako na horské dráze. Jeden den bulím, jenom vidím štěně a druhý den jsem v klidu, že kdyžtak adoptujeme, že se nic neděje. Je to hnus tohle střídání nálad. Kdyby na to existovaly nějaké prášky, tak je dobrovolně beru 🙂 Mojžíšovku jsem nezkoušela, ale je na budoucím seznamu co ještě vyzkoušet. Já si teď vyřizuji lázně. Docela se mi zalíbila myšlenka odjet na 3 týdny pryč a všechno a všechny pustit z hlavy a jenom si užívat 🙂 Ale tam se ta Mojžíšovka cvičí, tak jsem si říkala, že tam s tím začnu. Ale byla jsem i na semináři hormonální jógy, ale to pro mně prostě není. Byť věřím, že může mít výsledky. Ale musíš u toho nosem funět jako blázen a já mám po bouračce vybočen přepážku uvnitř v nose a dýchám jen jednou dírkou a tím pádem je ta hormonálka pro mne tedy utrpení jako blázen.
S tím chlapem těžko říct. Je prostě asi taková povaha, že nesnáší konflikty. Nikdo ho neznáme, ani celou situaci....nemůžeme radikální názory říkat od stolu. Teď to možná tak má, nechce konflikt, drží vás od sebe. Třeba to fakt dělá pro "dobro" všech, byť každý si může myslet, že odstřihnout jí by bylo lepší. A že se bojí, jak bude reagovat, až se dozví jednou o mimču? Tak to si musí sám říct, jak chce on reagovat. Nebude to jenom tvoje dítě, ale i jeho, tak si musí hodit mincí, jestli chce nechat vyhrát "mít klid na všech stranách" nebo "mít rodinu a zdravé a klidné dítě"......nechci řešit tady extrémní situace, ale pokud je člověk "magor", tak se nekouká doleva ani doprava.
A zkoušela jsi mu naznačit, že ti třeba tahle situace nepřidává moc klidu a tudíž se to může odrážet i na tom mimču?

Ahoj zakladatelko...
Je mi velmi líto čím procházíte a moc dobře vím jak se cítíte.Od listopadu 2017 do července 2018 jsem potratila celkem 3x.Mám za sebou návštěvu v caru,proběhlo genetické vyšetření....zatím čekám na výsledky.Máme poslední možnost otěhotnět přirozeně a pak už jen IVF s genetickým rozborem vajíček.Nyní čekám jak to dopadlo.Ms má dorazit v neděli a já střídavě špiním a nebo mám hnědý výtok,takže z toho nebude nic...a beznaděj je hrozná.Už taky nejsem nejmladší,ale mám aspoň jecnu dceru.V pátek mi bude 37 let...V tvém případě bych asi ještě zkusila folikulometrii a přirozené oplodnění a pak případně IVF. Znáte hodnotu amh?