Někdo 5. DPO? 🙂
Ahojky holky, je tu někdo kdo je 5DPO cca a čeká na pozitivní test? Pojďme čekat spolu! 🙂
@martinie88 bude to jen poslední ošklivá tečka za prvním trimestrem, ale dobře to dopadne a zbytek těhotenství už bude za odměnu.
@martinie88 Určitě bude vše v pořádku !🙏😊 moc držím palečky 💖
Ahoj holky..tak včera kontrola v 15tt a doktor se mě ptal , zda mi volali z genetiky, takže jsem úplně vykulila oči a řekla jsem , že ne, co se děje 🤷🏻♀️😞 tak mi řekl , že jsem měla vše v pořádku až na retardaci růstu, tu mám prý pozitivní .. musím brát anopyrin až do 36tt každý večer 1,5 tabletky . Takže jsem z toho taková nesvá 😞😞
@adelaa1234 ahoj, anopyrin jsem brala minule tehotenstvi jako prevenci proti preeklampsii, zadny problem nebyl..
@adelaa1234 já jsem měla v předchozím těhotenství růstovou retardaci 1:37. Nikdo se mnou nic neřešil a nic jsem nebrala. Bylo mi to vysvětleno tak, že pokud by plod v tom 36tt už nerostl, bude se muset těhotenství vyvolat. Nakonec jsem přednášela a malá měla 52 cm. Vůbec se tím nestresuj.
@hellblau13 Fakt? no tak super, to se mi ulevilo 😘 děkuji moc za uklidnění 💖
Holky to je prostě nevýhoda těch screeningů. Přinesou sice důležitý informace, ale často za cenu zbytečného stresu. A to říkám jako někdo, kdo musel v prvním těhotenství na potrat, protože screening zjistil vvv neslučitelnou se životem miminka.
@adelaa1234 taky jsem se toho nejdřív lekla, protože mi řekli, že po 36tt by muselo být těhotenství ukončeno. Pak jsem pochopila, že tím myslí vyvolání nebo sekci. Oni vychází z výšky a váhy a já jsem drobná, tak mi vyšla velká pravděpodobnost. Chlap má skoro 2m a dcera je dlouhá po něm.
@jade85 je to pravda, může se zabránit v v, ale na druhou stranu to stresuje. Já jsem měla screening negativní a stejně čekám na výsledky další krve.
@hellblau13 jsou třeba i rodiče, co by si nechali miminko s Downem, nešli by na potrat, ale tak i jim se ty informace hodí, aby se na to mohli připravit. Ale ty rizika preeklampsie nebo růstové retardace to mi přijde jako zbytečná informace a stres takhle brzo, stejně se to hlídá celé těhotenství...
Holky tohle stresovani je fakt pecka... já u dcery jasne pozitivní z krve rozštěp páteře. Přijela jsem na ultrazvuk a první otázka zda jsem krvacela na začátku těhotenství, já ze jo a ona hned ze bohužel to při rozstepu bývá a ze se jdeme podívat na miminko. Juli naštěstí 🙏 ležela tak ze pater šla obratel po obratlu zkontrolovat a vše bylo úplně v pořádku! A u syna? Výsledky ještě horší než u dcery, opět ultrazvuk, opět vše v pořádku, závěr- mám já nebo manžel v genech rozstep a proto nám bude tohle vycházet pozitivní ačkoli ty děti to nemají. Proto temhle dohadům holky věřím jakmile je to prokazatelný jasně z ultrazvuku a ne z krve.
Holky tak davam info z genetika. Na Motol dnes vsichni strasne hodni. Doktorka me hodne uklidnila, plodovka jde az od 16tt a tu ted nedoporucuje. Zaplatila jsem si tedy krevni test za 12500kc🙈 Ale vysledky budou jiz za tyden💗 Takze prezit ten tyden a snad tam bude vse v poradku💗
@martinie88 tak budu držet palečky🙏🥰🥰
@siima12 jé, tak super 🥰 to je krásný 🥰 takže další holčička do party 😀😍
@adelaa1234 Jo přesně tak😁 říkám doktorovi to vypadá jako pindík 😁 a doktor no to, to není pindík, říkal že tohle mají všechny miminka 🤣 nevím co to teda bylo
@martinie88 super ❤️ ten prenascan je bezva že je neinvazivní, ale to čekání a ta cena je strašná. Ale uklidnění bude stát za to. A zjistíte i pohlaví rovnou 🙂
@jade85 Ja mela v nabidce jen Panoramu a PrenatalSafe. Vybrala jsem si ten PrenatalSafe, posila se do Rima a do 5 prac. dnu je vysledek. Takze ve ctvrtek odpoledne si mam zavolat, pokud ho nebudou mit driv. Jinak se na testy ceka 2 tydny🙈 To by me zabilo uplne. Rikala jsem ji, ze pohlavi mi rekne, jen pokud to bude v poradku. Tak snad bude vse ok a zjistime co nosim v brisku💗
Nestíhám odepisovat jednotlivě, ale určitě bude všechno v pořádku. Věřím, že každá z nás si to už náležitě vybrala 🙏🙏
@siima12 Jojo mají, ale taky nevím jak se to jmenuje 😅😊 tak hlavně , že je vše v pořádku 😊
Tak krev na screening odebraná, tatínky na vyšetření pouštěj, tak teď jen sehnat hlídání a vydržet týden 🙂
@jade85 Moc drzim palecky💗 A kdy jdes?
@martinie88 děkuji. Příští pátek 10:45 🙂
Holky, tak mě příští týden čeká odběr plodovky. Ten krevní test nedopadl dobře. Mám za sebou dnes hodně detailní ultrazvuk, na kterém je všechno v pořádku, ale riziko z krve na DS je 1:19. Na ten neinvazivní test je prý u mě už pozdě, takže příští týden jedu do Prahy do Gennetu. Psychicky jsem v pohodě, prostě věřím, že to bude všechno v pořádku.
@hellblau13 A co ti dělali z krve, to byl ten Tripple test? Ten často hází děsivý čísla. Určitě bude vše ok, zvlášť když jsi v klidu 🙂
Odběr plodovky je v pohodě, já byla na těch klkách, to se dělá podobně, byla jsem z toho dost vyděšená, ale nic jsem necítila. A hlavně pak dodržovat klidový režim. U mě to tenkrát dopadlo blbě, ale měla jsem riziko snad 1:2, na utz jasně zřetelná srdeční vada...
@jade85 já jsem měla na screeningu vysoké volné beta hcg. Riziko vyšlo 1:159, ale upravené riziko po utz bylo 1:2720. Přesto mi raději brali krev na nějaké AFT, nevím, jestli to je Trripple test. A ta krev právě nedopadla dobře. Byla jsem na ultrazvuku, dělá tam i screening, takže to bral fakt poctivě. Srdce, mozek v pořádku. Všechny rozměry přesně v průměru. Vyloučen rozstep obličeje a páteře. Ale prostě chce mít jistotu a mám jít na plodovku. Toho zákroku se nebojím, spíš toho rizika potratu.
@hellblau13 aha, tak to vůbec neznám. Ale určitě to bude v pohodě. V Gennetu jsou profíci, těch odběrů tam dělají stovky, věřím, že pokud pak dodržíš klidový režim, tak riziko potratu je minimální.
@jade85 děkuji za podporu. Je to buď a nebo, nejsem sama schopna to ovlivnit, tak jen budu doufat, že všechno je v pořádku 🙏
Ahojky holky, tak už víte jaké máte výsledky? Já dnes začala 11 týden...už týden cvičím obden, není mi dopo tak zle jako odpo a večer, ale pořád žádná výhra. 🙂 Zítra jdu na krev a ultrazvuk, vy jste si pak na ty výsledky volali přímo do laborky? Může se to nebo se musí přes mudr?

Holky moc vam dekuji za podporu. Ja si rikam kolik tech sr*cek jeste musim unest nez bude klid😢 Zitra dam vedet co mi rekli💗