Někdo 5. DPO? 🙂
Ahojky holky, je tu někdo kdo je 5DPO cca a čeká na pozitivní test? Pojďme čekat spolu! 🙂
Holky já mám tehotenskou cukrovku… já jsem z toho úplně hotova… chápete- cvicim, zeru nejlíp ze všech děti… a já mám cukrovku
@miskatus cože 😱. Tak to teda vůbec nechápu. Já jim sladkého až příliš, ještě večer před testem jsem měla čokoládu a hodnoty úplně krásné.
@miskatus to je divný...a jak ti vyšly hodnoty lačná, po hodině, po dvou? Může to být chyba laboratoře. Moje doktorka mě schválně poslala jinam, než kam obvykle chodím na krev, že to tam vychází blbě snad všem.
Jinak to může být i tím šokem po vypití glukózy, jestli vůbec nejíš sladké/jedeš lowcarb, tělo to prostě nedá.
On je celý ten test takový pofidérní, řada lékařů to vůbec nedoporučuje.
@hellblau13
@jade85
Měla jsem 4,6-10-10
Chápete?
To až přijdu do poradny na diabetologii tak si mě tam asi vyfotí 😂
Musím začít víc jist, jim 3x denně cca s je to málo na cukráře takže to udělám jinak… ale co změním dal fakt nevím páč jim dokonale a cvicim jak ďábel
@miskatus holka, to bude vončo. Ty jsi přesně kandidát na falešnou pozitivitu OGTT. Hlavně klídeček, uvidíš, co ti řeknou v dia poradně (snad narazíš na někoho v pohodě), ale podle mě cukrovku prostě nemáš. Každopádně jíst častěji ti určitě udělá dobře. Možná ti tím tělo právě říká, že máš trochu zvolnit, tolik to neřešit, dovolit si trochu se zakulatit, kvůli miminku 😊
Tak ve čtvrtek se rozhodne zda si budu pichat inzulin… normálně jsem odešla a začala brecet… závěr MUDr- mám to geneticky, měla bych zvýšit sacharidy protoze jistotou neovlivňuje v mem případě a jim jich dle jejich slov málo… jenže mě je takhle dobře, takže teď babo raď… mám příjem 120g sacharidu na den, kompenzuji to tuky a dle se praxe si nemyslím ze bych malému mohla ublížit… no… co myslíte holky?
@miskatus já tomu nerozumím, tak moc neporadím. Ale asi bych se teď na tu stravu zaměřila alespoň do porodu a uvidíš, jak na tom budeš při kojení. Třeba se vše srovná a pak se můžeš zase vrátit k tomu, co ti vyhovuje.
@jade85 všichni do mě rypou ze to prehanim, ze ať to jídlo tak nehrotim… tak jsem k večeři nehrotila… dala si teď vločky s mlékem a jablkem… a tady mas výsledek. Musím jist strašně přísně abych neměla přes 6… je to masakr…chce se mi brecet… nevím proč jsem si to zasloužila, denně fakt dřu jak kráva, vstávám v 5, jim zdravě, nejsem obézní… a stejne mě to neminulo
@miskatus jenomže teh.cukrovka neni vubec o tom jestli cvicis nebo ne a jak jis. Už ti to nekdo psal,je to proste funkci placenty,je to organ navíc a někomu tělo reaguje tak,ze ma teh.cukrovku. Kolem me kamarádka a kolegyne obézní a teh.cukrovku nemely. Ja jsem v prvním teh.mela,postava normální, mela jsem dost stresu,mela jsem nějaké spatne vysledky a dr.mi rekl,ze i ten stres to může způsobit. Jo a zrovna vlocky a mlecne vyrobky pry někomu hodne zvysuji hodnoty . Idealni je na snidani chleba,sunka vysokoprocentni a zelenina. Idealne ke kazdemj jidlu zelenina a pak trosku pohyb po jidle,ten glykemii snižuje a pak se testnout.
Ahoj holky , tak co? Jak se máte ? Co miminka ?😱😱 všechno v pořádku ?
@adelaa1234 Ahojky🙂 u nás stále daleko k porodu🙂) termín mám z vás jako poslední 😂 takže nic připraveno, nachystano, jméno nemáme, nic neresime, jen teda plánují ještě moře na konci srpna a potrebuju zjistit zda případně pojišťovna hradí porod v zahraničí 😂
Co ty? Kdy mas termín a jak ti je?
Ahoj holky, tak u mě to už je na spadnutí. Jsem 38+0. Vše mám připravené. Odhad váhy 2800 g. Dnes poslední kontrola v ordinaci. Doktor říkal, že pokud by mi udělal Hamiltona, tak do zítřka rodim. Odmítla jsem ho, ale stejně očekávám, že to do konce týdne bude. Užívejte si poslední dny s bříškem a všem držím palce, ať vše proběhne bez komplikací 🍀🍀🍀
@hellblau13 jak se to děla ze mas tak malé miminko?😂 malý měl ve 29 týdnu 1,5kg už a hlavicku o 2 týdny větší 😂🤦🏼♀️
@miskatus tak to netuším 😂😂. První se narodila v 42tt s 3200g. Sladkého jim dost. Jak jsem ho na začátku nemohla, tak teď se můžu utlouct.
@hellblau13 no doprdele to je spravedlnost😂 já tu jim zelí a opět budu rodit 4kg 😂
@miskatus 😂😂😂už to máš nacvicene, to bude v pohodě 👍
Ahoj holky, u nás taky vše v pořádku, madam měla v 31tt něco málo přes 1500 g, je v břiše hodně akční, bohužel se mi zatím nepodařilo vidět ji na utz hlavou dolů, i když mám pocit, že tak chvilkami byla. Ale každopádně času a místa má dost, tak doufám, že se otočí a už hlavou dolů zůstane. Jinak já jsem celkem fit, žádný potíže, akorát už mám přes 15 kg nahoře a obří břicho. Zítra poslední den v práci, už se těším na mateřskou ❤️
@hellblau13 no však proč já bych měla rodit malé děti 😂 ale tu hlavicku by tak velkou mít nemusel😂 dcera měla při porodu 37 a řeknu to ze fakt není co stát😂😂😂
@miskatus mně bohatě stačilo 33 😂. Ale teď už víš, že všechno pod 37 zvládneš levou zadní. A jaktoze nemáte ještě jméno? Myslela jsem, že máš jasno od začátku.

Ahoj kočky, já dnes 26+0 😊 třetí trimestr se blíží! Jinak vše ok, minulý týden jsem přežila OGTT, minulý víkend jsme byli na Jemném zrození, ve středu mám první poradnu s PA, máme vymyšlené jméno, roztříděné oblečení pro první měsíce a tak nějak jsme čím dál tím víc ready na příchod naší holčičky ❤️ kolik jsem přibrala nevím, obávám se, že už se to blíží k 10 kg 😁 ale co nedělám, miminko chce asi měkkou maminku, aby se mu dobře tulilo 😊