icon

Obavy z toho, že nebudu mít děti

marymaryk
30. čer 2019

Ahoj holky,

Myslím že nejsem první ani poslední s těmito obavami ale chci se svěřit, a třeba i vyslechnout vaše příběhy protože já už mám pocit že začínám bláznit.

S partnerem se od září minulého roku snažíme o miminko, předtím to bylo takové jak se stane tak se stane . Nicméně od záři jsme si řekli že se budeme snažit. Ještě to není ani rok a přítel má za sebou spermiogram, který nedopadl špatně sice má terazospermii ale má nadprůměr spermii s dobrou pohyblivostí, na klinice řekli že to je v pořádku , můj gyn také že by to mělo jít, jen nejspíš pomaleji....Tento měsíc to na mě začalo doléhat už si i vyčítám že si s přáteli dám nějaký ten drink, pořád si říkám že nesmím že takhle těhotná nebudu. Nejhorší je že už i mému partnerovi vyčítám když si po práci kde dělá ve velkých vedrech, rád dá po práci jedno dvě piva hlavně teď v létě. Už mám pocit že toho je na mě moc a vše hrotím, ve všem vidím problém......při všem výčitky. Chci se vás tím zeptat zdali jste se trápili stejně ? A máte nějaké tipy jak myslet pozitivně atd...Protože mám pocit že už to nezvládám :(

Strana
z2
vikiza
6. srp 2019

@lenkams Nee, nebylo to přímo na reprodukční imunologii. Jednu dobu jsme dochazeli i k sexuologovi (Mediol, Olomouc) a dělal různá vyšetření

Strana
z2