Opožděná menstruace - šance, že otěhotním?

teligo
22. bře 2017

Ahoj holky, jsem tady úplně nová a hned nastupuji s dotazem. Před čtyřmi dny se měla dostavit MS. Nedostavila se a tak jsme včera s manželem zkusili první pokus o otěhotnění. Myslíte si, že je zde nějaká šance, že by se to mohlo povést i takhle před?

Děkuji za reakce 🙂

misulinka44
22. bře 2017

Doporučuji přečíst si něco o ženské plodnosti,co a jak;) vynechaná menstruace spíš může být,že už těhotná jsi... Test těhotenský jsi dělala??? Vyšel jak? Otěhotnět lze v době ovulace, ta je zpravidla cca 14den cyklu. 1.den cyklu je den,kdy ti začne menstruace... Takže teď jsi byla někde přes 30dc,což je opravdu téměř nemožné,abys otěhotněla...Musela bys mít teprve teď ovulaci. Udělej si těhotenský test,nastuduje jak to v těle ženy chodí a hodne štěstí při snažení;)

linee
22. bře 2017

@teligo pokud uz nejsi tehotna,tak nevim🙂 nejdrive bych resila duvod,proc se ti ms nedostavila. Zda napr.kvuli uz probihajicimu tehu,nebo na to muze mit vliv stres,leky a nebo neco dalsiho. Pak,kdy ovulujes,protoze podle toho vis,kdy je nejvetsi sance otehotnet. Urcite nemuzes otehotnet z toho,ze se ti nedostavi mesicky.

teligo
autor
22. bře 2017

Holky, těhotná být nemůžu, protože tohle bylo první snažení 🙂 MS mám opožděnu vždy a navíc jsem byla minulý měsíc na operaci pod celkovou narkozou. Nejde mi ani tak o to, že mi vynechala MS, na to jsem zvyklá, gynekolog říkal, že bych musela brát HA aby to bylo pravidelné, spíš mi jde o to, jestli se to může povést i v tomto období.

misulinka44
22. bře 2017

@teligo to ti nikdo nevyvesti,jestli ano nebo ne... Nějaké malé procento je vždycky,když nevíš jaký máš cyklus,kdy ovulujes atd... Ale je to dost nepravděpodobné. Mohlo se stát,že bys ovulovala déle,díky operaci třeba. Tam by pak šance byla,ale kdo ví ? Vy s partnerem sex nemáte,když toto bylo první snažení? Já tedy primárně bych udělala test,pak řešila nepravidelnost menstruace,ta je zásadní,pokud chcete miminko;)

teligo
autor
22. bře 2017

@misulinka44 když toto bylo první snažení, tak to znamená, že předtím jsme se ještě o mimi nesnažili a to jde i se sexem. 🙂 Nepravidelnost jsem řešila, jsem na ni zvyklá, doktor říkal, že pokud chci mít pravidelnou MS, mám začít brát HA, tu jsem nikdy nebrala a ani to nemám v plánu...

misulinka44
22. bře 2017

no víš jak,kondom praskne přerušovaná není spolehlivá vůbec...Tak jsem to spis myslela...Pokud jste neabstinovali,tak bych ten test pro jistotu udělala,to je to prvni co by resil i dr...