Otěhotnění po konizaci a kyretáži.

zacinajicisnazilka
30. srp 2020

Ahoj, ve středu 26.8. jsem podstoupila konizaci a zároveň kyretaz. Podle zprávy mi byl vyjmuty konus 2 cm. Ted 6 tydnu abstinence a alespon 3 mesice neotehotnet. Mam strach, ze nam to stejne ani nepujde :( Nemyslite, ze 2 cm jsou hodne? Mate nekdo podobnou zkusenost?

mona91
30. srp 2020

@zacinajicisnazilka já byla na konizaci a kyretazi dva měsíce po porodu. Otěhotnění mi řekli ze nejdřív rok po císaři a pak mi na gynekoonko řekli ze nejlíp rok po konizaci. Kamaradce řekli minimálně půl roku po konizaci. Ono konizace nebrání otěhotnění ale je tam riziko potratu ale záleží jak je to zahojene a na mnoha dalších okolnostech. Já podruhé otěhotněla přesně po roce po konizaci a zatím vše vypadá dobře .

malenka3
30. srp 2020

Mně brali cca 1,5 cm. K samotnému otěhotnění to nevadí, ale potom může být potíž dítě donosit. Já první rodila v 37. týdnu, druhé ve 40. Týdnu, potíže to nedělalo.
Co ale dělalo potíž podle mého, že čípek mám po konizaci zjizvený. Takže se tam i hůř dostává gyndařka a mohl to být problém početí, že ty spermie musí překonat to zjizvení. U nás nakonec vyřešeno iui, která jde až za čípek, oficiálně na to nemám diagnózu, leč od dvou doktorů potvrzeno, že to mohl být problém, proč nám nešlo otěhotnět.

petulejan
31. srp 2020

Já byla na konizaci v prosinci a v září jsem otěhotněla a vše v pořádku. Vůbec jsme se nechranili celou tu dobu,ale tělo si řeklo samo kdy je správný čas.

vzkazyzuniverza
31. srp 2020

Me brali 1,5cm, take strasili moznosti potratu, to je i normalne, zalezi spis na organismu. 2m po konizaci a kontrole uz jsme se rozhodli pro mimi, otehotnela jsem stejne az za rok, melo to tak byt, donosila do terminu, zadny ani sbemensi problem kolem cipku nebyl, cele tehu drzel, behem porodu se otevrel a po porodu zustal bez ujmy. 😉 Je to vse naprosto individualni, dulezity je, byt naprosto v klidu, citi to telo i pak miminko v brisku. Drzim palce. 🌷