icon

Otěhotnění při kojení bez menstruace. Podařilo se někomu?

8. říj 2020

Ahoj holky,

otěhotněla jste některá při kojení aniž byste zatím menstruovaly? Synovi je devět měsíců, je plně kojený. S mužem se pokoušíme o další dítě. Nevím ale, jak poznám, že jsem znovu těhotná. Případně zda to vůbec lze.

Strýček Google moc neporadil....

Moc děkuju.

olga_
•
8. říj 2020

Lze to, pokud se zadaří při první ovulaci, takže první menstruace by se ani nedostavila.

elwe
•
8. říj 2020

Lze to, ale šance je malá. Muselo by se to stát z ovulace předtím, než bys měla dostat první menstruaci. A i v případě, kdy probíhá ovulace (a tedy i menstruace), je plodnost ženy ovlivněna. Ale toto je hodně individuální záležitost, každá to má jinak

plksv
•
8. říj 2020

Počala tak sestra, přišla na to tak, že nemohla dopnout kalhoty 🙂. Byla cca v 16. týdnu. Pak byly vtipné ultrazvuky, protože neměla datum menstruace a 1. screening. Termín porodu odhadem 🙂.

sudylichozrout
•
8. říj 2020

Ano, ja jsem takto otehotnela 7 mesicu po porodu. Nepoznala jsem nic, zjistila jsem to az z testu, ktery jsem si delala pro jistotu.

ruzova_pastelka
•
8. říj 2020

Lze to, ovulační cyklus není závislý na menstruačním a obvykle naskočí dřív. Takže napřed se ti musí vrátit ovulace a potom už je to jen otázka uhnízdění, které je v nižší sliznici obtížnější. Kdybys chtěla nějaké zdroje k prostudování (v angličtině), tak napiš, pár měsíců nazpět jsem to řešila. Ale před rokem dítěte je ta šance poměrně malá... pak s každým měsícem o trochu stoupá.

emmanessa
•
8. říj 2020

Ja treba musela dceru prestat kojit,az ve 2.5letech,do te doby to neslo a to jsem MS uz nejakou dobu mela i pri kojeni.Kazda jsme jina no

puhelin
•
8. říj 2020

Zkuste kontryhel. Az diky nemu jsem mela menstruaci 19 mesicu po porodu. Pak jsem hned otehotnela.