icon

Ovu. Byla nebo teprve bude?

pajasala
15. črc 2020

Myslela jsem že ovu proběhla předevčírem ale dnes mám pozitivní ovu test. Co myslíte?

Ovu. Byla nebo teprve bude?Ovu. Byla nebo teprve bude?
Strana
z5
nikishkaaaa
15. črc 2020

@pajasala podle mě určitě byla v den te nejnize namerene teploty

pajasala
autor
15. črc 2020

@nikishkaaa takže ten test nemám brát vážně? Nebo jak je to možný?

nikishkaaaa
15. črc 2020

@pajasala mela jsem to stejne a psala jsem dotaz pani, ktera se ovulaci primo zabyva a odepsala mi:

hermij, 29. čer 2020 18:42:04, píše:
----------------------------------------------------------------------------------
Dobrý den,
v pořádku 🙂
V grafu je ovulace vyhodnocena správně. U cca. 30% žen probíhá ovulace až 1. den, kdy teplota stoupne a u malého procenta žen dokonce až druhý den. Takže mohli mít pravdu oba, Rozhodně bych věřila teplotě, pokud nebyly hodnoty něčím ovlivněné a měřila jste zhruba za stejných podmínek každý den.

Doporučuji Vám podívat se na materiál: https://silaplodnosti.cz/pro-vas/na-vlnach-plod...

Pěkný den 🙂
Jana

nikishkaaaa
15. črc 2020

@pajasala a u me to sedelo, zrovna v tom mesici jsem po 7 mesicich otehotnela.

pajasala
autor
15. črc 2020

@nikishkaaa tak to je pěkné. Kdybych nemerila tak bych se spoléhala na test a přistihla ovu. Jak je ale možné že je pozitivní 2 dny po ovu dle teplot?

thalia
15. črc 2020

@pajasala A ten test sis dělala i minulé dny? Jestli dobře vidím, v grafu ovutesty zapsané nemáš. Já třeba test měla pozitivní i tři dny, počínaje dnem, kdy byla nejnižší teplota.

pajasala
autor
Autor odpověď smazal
nikishkaaaa
15. črc 2020

@pajasala to prave pani vysvetluje tak, ze nekterym zenam (treba me) se vajicko uvolni az 2 dny po namerene ovulaci, takze pravdu ma i teplota i test, ale vhodnejsi v tomto pripade se milovat dle testu tzn. 24-48 hod.od pozitivniho testu 😊

pajasala
autor
15. črc 2020

@thalia ano dělala a byly slabé

bejuna29
15. črc 2020

Protože ovulacni test měří zvýšení hormonu LH, k jehož vrcholu může dojít i po ovulaci...tzn pouze na testech zachytíte fázi zvýšené LH nikoliv ovulaci samotnou... Může tak dojít k variantam, napr že ovulace proběhne hned první den pozitivního ovulacniho testu, nebo až druhý den po posledním pozitivním testu, nebo v den nejvíc pozitivního testu... juknete na obrázek...je to docela zajímavé... proto se doporučuje kombinovat s měřením BT, protože BT skutečně ukáže jestli a kdy ovulace proběhla....

pajasala
autor
15. črc 2020

@bejuna29 takže to vypadá že je ovu dnes mám i bolení docela velké

bejuna29
15. črc 2020

@pajasala mě se tento cyklus stalo, že mi apka vyhodnotila ovulaci hned první den pozitivního testu...pozitivní testy jsem měla pak ještě druhý den (nejvíc) a třetí den dopoledne pozitivní, ale bylo vidět, že slábne čárka. Třetí den odpoledne pak hned už negativní...dost mě to překvapilo...no uvidíme za 14 dní...jak to vlastně bylo 🙂

pajasala
autor
15. črc 2020

@bejuna29 a kontrolujete třeba i hlen a cipek.

bejuna29
15. črc 2020

@pajasala Jj merim BT, sleduju hlen i čipek a k tomu i ty ovulacni testy...

pajasala
autor
15. črc 2020

@bejuna29 mohu poprosit o tvůj graf?

bejuna29
15. črc 2020

@pajasala jasně... jen jestli ovulace skutecne byla tak, jak vyznačila aplikace...nebo o 2 dny později, jak si myslím ja....se uvidí po uplynutí lutealni fáze (tu mám tech 14 dni)

pajasala
autor
16. črc 2020

@bejuna29 teda těžko říct. A ten další graf ti vyznačuje co prosím?

bejuna29
16. črc 2020

@pajasala ten světlejší je můj poslední graf z dubna pro porovnání, (otehotnela jsem, bohužel v 8tt ZT a pak revize)... takže tahle ovulace je první po porevizni MS...

pajasala
autor
17. črc 2020

@bejuna29 ahojky tak u mě to vypadá že ovu byla fakt ve středu. Myslíš že sex dva dny před by mohli vydržet? A jak jsi na tom ty?

bejuna29
17. črc 2020

@pajasala píšou, že vydrží 3 až 5 dní ...takže možný to je... já měla sex ve čtvrtek a ovulace byla buď v pátek, jak značí apka nebo v neděli, jak si myslím ja... musím vydržet ještě tak do příští neděle... mám lutealni fázi 14 dní...

bejuna29
18. črc 2020

@pajasala tak až dneska mi aplikace posunula ovulaci na neděli...tak jak jsem si myslela, že byla... tzn spermie by musely vydržet 3 dny...

pajasala
autor
18. črc 2020

@bejuna29 takže jsi kolik dpo? Já teprve 3

bejuna29
18. črc 2020

@pajasala teď jsem 6 DPO

pajasala
autor
18. črc 2020

@bejuna29 tak to budeme testovat skoro na stejno. Já mám lf 12

bejuna29
18. črc 2020

@pajasala ja mam LF 14 dní .. tak to fakt vychází na stejno...tak uvidíme... 🙂

pajasala
autor
18. črc 2020

@bejuna29 to můžeme obě testit so ne

paja285
18. črc 2020

Muzu se pridat? Myslite ze se Ovu blizi? 😊 bery prvni mesic inositol... a takhle tmavy jsem snad jeste nemela...

pajasala
autor
18. črc 2020

@paja285 ano zítra už bude urco pozitivní a do dvou dnů ovu

pajasala
autor
18. črc 2020

@bejuna29 zatím vypadá bt takto

bejuna29
18. črc 2020

@paja285 vypada to, ze ovulace se blíží...meris BT? Tím poznáš kdy ovulace skutecne proběhla...protože samotný pozitivní ovulacni test neznamená, že ovulace nakonec skutečně proběhla...značí jen zvýšení hladiny LH, nikoliv ovulaci samotnou...tu potvrdí až následný vzestup teplot...

Strana
z5