Ovu. Byla nebo teprve bude?
Myslela jsem že ovu proběhla předevčírem ale dnes mám pozitivní ovu test. Co myslíte?

@nikishkaaa takže ten test nemám brát vážně? Nebo jak je to možný?
@pajasala mela jsem to stejne a psala jsem dotaz pani, ktera se ovulaci primo zabyva a odepsala mi:
hermij, 29. čer 2020 18:42:04, píše:
----------------------------------------------------------------------------------
Dobrý den,
v pořádku 🙂
V grafu je ovulace vyhodnocena správně. U cca. 30% žen probíhá ovulace až 1. den, kdy teplota stoupne a u malého procenta žen dokonce až druhý den. Takže mohli mít pravdu oba, Rozhodně bych věřila teplotě, pokud nebyly hodnoty něčím ovlivněné a měřila jste zhruba za stejných podmínek každý den.
Doporučuji Vám podívat se na materiál: https://silaplodnosti.cz/pro-vas/na-vlnach-plod...
Pěkný den 🙂
Jana
@pajasala a u me to sedelo, zrovna v tom mesici jsem po 7 mesicich otehotnela.
@nikishkaaa tak to je pěkné. Kdybych nemerila tak bych se spoléhala na test a přistihla ovu. Jak je ale možné že je pozitivní 2 dny po ovu dle teplot?
@pajasala to prave pani vysvetluje tak, ze nekterym zenam (treba me) se vajicko uvolni az 2 dny po namerene ovulaci, takze pravdu ma i teplota i test, ale vhodnejsi v tomto pripade se milovat dle testu tzn. 24-48 hod.od pozitivniho testu 😊
Protože ovulacni test měří zvýšení hormonu LH, k jehož vrcholu může dojít i po ovulaci...tzn pouze na testech zachytíte fázi zvýšené LH nikoliv ovulaci samotnou... Může tak dojít k variantam, napr že ovulace proběhne hned první den pozitivního ovulacniho testu, nebo až druhý den po posledním pozitivním testu, nebo v den nejvíc pozitivního testu... juknete na obrázek...je to docela zajímavé... proto se doporučuje kombinovat s měřením BT, protože BT skutečně ukáže jestli a kdy ovulace proběhla....
@pajasala mě se tento cyklus stalo, že mi apka vyhodnotila ovulaci hned první den pozitivního testu...pozitivní testy jsem měla pak ještě druhý den (nejvíc) a třetí den dopoledne pozitivní, ale bylo vidět, že slábne čárka. Třetí den odpoledne pak hned už negativní...dost mě to překvapilo...no uvidíme za 14 dní...jak to vlastně bylo 🙂
@paja285 vypada to, ze ovulace se blíží...meris BT? Tím poznáš kdy ovulace skutecne proběhla...protože samotný pozitivní ovulacni test neznamená, že ovulace nakonec skutečně proběhla...značí jen zvýšení hladiny LH, nikoliv ovulaci samotnou...tu potvrdí až následný vzestup teplot...

@pajasala podle mě určitě byla v den te nejnize namerene teploty