Ovulace. Je šance, že přijde?
Zdravím a prosím o radu zkušenější. Snažíme se půl roku o mimi a zatím se nedaří. Po vysazení HA se mi rozházel cyklus. Tento měsíc začínám trochu zhurta. Piji od 1. Dne cyklu kontryhelový čaj a kapky Gynex. Poprvé i zkouším měření teploty a v tom jsem trochu ztracená. Myslíte si, že je tento měsíc šance, že ovulka příjde? Překvapil mě dnes pokles teploty. 🤔
Děkuji Vám za reakce

Kontryhel se pije do ovulace a pro některé ženy není vhodný jak píše @felis a já bych byla opatrná i s gynexem, už tady bylo pár diskuzí, kdy gynex moc nesedl.
Drmek je za mě dobrá volba.
Drmek se dá brát i v tinktuře.
Děkuji Vám za reakce. Čtu o rovnaní cyklu hodně, ale o drmku jsem vůbec ještě nic neslyšela. Nerada bych tělo zase přehltila, takže zkusím zůstat u čaje a kapek, zdá se mě, že na sobě něco pociťuji, jen mě zajímal názor na graf, co si o tom myslíte
@sheilisek Ahoj, graf BT se ale vyhodnocuje nejlépe až na konci mens.cyklu, až je uzavřený. Tohle vyhodnocování v půlce může být neprůkazné. Navíc je dobré měřit aspoň 3m a pak teprve grafy vyhodnocovat, srovnávat.
Ano, chápeš to správně. U grafu musí jasně vystupovat - střídání teplot = pak se bude jednat o bifázickou křivku. V 1.FF nižší teploty, pak je prudký vzestup teploty a pak v 2.LF vysoké teploty. Ten vzestup teploty ale musí být o min. 0,2-0,5 stupňů.
Opravdu by ta čára měla vystřelit a převýšit ty dosavadní teploty - to tady nevidím - je to níž než předtím, takže to ovulaci nepotvrzuje. Jak správně píšeš, pokud jsou ty teploty stejné nebo spadnou, pak je možné, že k ovulaci nedochází a jedná se o anovulační cyklus.
@sheilisek To jsi měla vždycky takový cyklus? A jak dlouho píšeš kontryhelový čaj. Děláš mezitím nějaké pauzy?
@levandule_k Čaj piji tento měsíc poprvé, pila jsem ho nyní první části cyklu a už jsem ho na druhou půlku vysadila. V září jsem vysadila HA, 3 měsíce to bylo v pohodě každý měsíc 28 dní a pak se to zaclčalo prodlužovat až nyní na tolik, proto jsem začala s čajem a kapkami. Ty kapky beru 1. týden 3x3 kapy, teď 2. Týden 3x4 kapky, dalsi týden 3x5 kapek a pak vysadím.
Nj tělo se občas dává po HA dohromady. Je fajn, že pauzuješ s kontryhelem. Nepřetržité pití kontryhele je špatně, by ti mohlo ovulaci hodně posunout a pak prodloužit cyklus.
Dnes jsem vyrazila k paní doktorce pro nějaké rady. Doporučila mi Inofolic na srovnání cyklu. Sice je dražší, ale recenze jsem četla dobré, tak uvidíme zda pomůže. Teplota stále kolísa, takže to asi vypadá, že tento měsíc budu bez ovulky, ale uvidíme jak dlouhý ten cyklus teď vůbec bude. Prý Gynex a čaj mohu užívat dále, že to jsou jen neškodné bylinky.

@sheilisek Ten pokles by právě mohl značit ovulaci. Měř dál a uvidíš.