icon

Ovulační test a BT

lilian2111
13. kvě 2019

Pěkný den, potřebovala by jsem poradit. Už tak týden mě bolí levý vajecnik, v sobotu jsem měla pozitivní ot, ale do dnes bt nesla nahoru, spis naopak... znamená to, že k ovulaci nedošlo? ☹️ Děkuji.

Ovulační test a BTOvulační test a BT
Strana
z2
hermij
13. kvě 2019

Proč tolik neplatných teplot v záznamovém grafu? Kde a čím měříš? Obyč. nebo bazálním teploměrem? Nebo lékařským? Ovu testy jsou nespolehlivé k detekování ovulace, ukazují, jak se mění hodnoty LH v moči, ale může být pozitivní i 10 dní před ovulací, dokonce i při anovulačním cyklu. Teplota, pokud je měřena správně, má výpovědnější hodnotu. A nějaký děložní hlen na kalhotkách, při utírání na WC... pozoruješ?

lilian2111
autor
13. kvě 2019

@hermij merim každý den v 7h ráno, ale zapisuji někdy hned v 7, ale někdy později 😊
Já nikdy neměla nějak hlen během ovu, ani v měsícem kdy jsem otěhotněla, takže tím se asi moc řídit nemůžu 😕 sleduji cipek, co by podle toho ot docela i sedel, ale bt stále dole, no.... dnes je stále hodně nahore, měkký ale už se mi zda zavreny.

hermij
14. kvě 2019

@lilian2111 A dnešní teplota?

lilian2111
autor
14. kvě 2019

@hermij bohužel 1dc :(

hermij
14. kvě 2019

@lilian2111 :( Užíváš nějaké doplňky stravy k podpoře početí? Důležité je mít dostatek vit. C, B6, hořčíku, selen, zinek > to vše podpoří ovulaci. Taky mateří kašička, pokud nejsi alergická na včelí produkty. Ideálně od včelaře, nebo někde v biokvalitě 🙂

lilian2111
autor
14. kvě 2019

@hermij nene teď po revizi jsem nebrala nic a to je asi problém :/ mám objednány myo-inositol, má to být na podporu ovulace s kys.listovou, tak nemám zkusit k tomu selzink třeba ještě? A na tu mateří kasicku se zeptám máme v okolí včelaře dva 🙂

hermij
15. kvě 2019

@lilian2111 Inositol je tuším jen kyselina listová, chce to doplnit i ty další minerály. Klidně si ještě něco "naordinuj", jen ať toho není moc, zařaď i pestrou stravu plnou zeleniny. Fakt ke všemu, různé druhy, různé barvy, 3x denně :D To půjde, tělo se vzpamatuje ;)

lilian2111
autor
15. kvě 2019

@hermij nooo doufám, snad nebude anovulacni každý cyklus 🙁

karol1807
28. kvě 2019

Holky, muzete mi poradit, jestli jeste muzu ocekavat pozitivni ovulacni test? Merim i bazalni teplotu a zatim se teplota drzi dole. Minuly cyklus byla ovulace 17.DC,dnes jsem 16DC.a testy negativni. Posilam foto a graf BT. Moc dekuji za radu. ;)

jirikmaminka
28. kvě 2019

nekolik.dni hodne na zvraceni menstruaci jsem mela nemala tento mesic den spineni.den mikro ms a pak jak kdyz utne prsa pobolivaji boli me podbrisek ale testy neustale nic

hermij
28. kvě 2019

@karol1807 Ovulační testy nedělej, zbytečné utrácení, bazálka Ti to ukáže přesněji 🙂 zatím se tělíčko k ovu teprve chystá 🙂 Sleduj se dál ;)

karol1807
28. kvě 2019

@hermij děkuji moc. 😀 Pro mě je teplota jasnější, testy mi zbyly,tak jsem je chtěla doplňkově udělat. Jsem po mimoděložním těhotenství a doufám, že se opět a teď už správně zadaří. Uvidím, kdy tedy ovulace proběhne. 😊

lilian2111
autor
29. kvě 2019

Ahoj holky, u mě nejspíš k ovulaci nedošlo že? ☹️

hermij
29. kvě 2019

@lilian2111 Lilian, zatím je předběžné mluvit o neproběhnuté ovulaci ;) Ovulace nechodí u každé ženy 14. den cyklu, to je obrovský mýtus vyvrácený řadou studií, ale na čtení studií gynekologové nemají čas a furt věří tomu, co je naučili staří páni profesoři na medicíně :( Teplota se zvedla, třeba ještě poroste, sleduj se dál a uvidí se 🙂

lilian2111
autor
29. kvě 2019

@hermij No jo, jenže mě se zkrátil cyklus na 25-27 dnů 🙁 a dva cykly byl teď ukázkový anovulak, teď byl pozitivní ot, pak ukázkově slábl ale bt nic,.... je možný ze mám třeba nízký progesteron?

hermij
29. kvě 2019

@lilian2111 Zkus prosím nahrát i ty předchozí záznamy, pokud máš, příp. mi je pošli do zprávy, mrknu na ně ;). Je to možné.

lilian2111
autor
29. kvě 2019

@hermij posílám, první je sestinedeli po revizi, další cyklus po sestinedeli... :/

hermij
29. kvě 2019

@lilian2111 Děkuji za záznamy. Popiš prosím, jak se měříš - místo, jaký teploměr, v jaký čas a proč je tolik hodnot neplatných. Pokud měříš třeba pokaždé jinak, tak je vhodnější zapisovat do papírových tabulek, kam do kolonek zapíšeš okolnosti měření, aby se v tom dalo vyznat. V těch appkách se na první pohled vyznat nedá.
Užíváš teď nějaké doplňky stravy? Bylinky? Léky?

lilian2111
autor
29. kvě 2019

@hermij Vše je to jedním teplomerem, ve stejnou hodinu - ty jiný časy jsou c zapisování a ta appka si to pamatuje 😁 ale merim každý den v 7.
Bylinky jsem měla gynex, hned po sestinedeli ale nebylo mi po něm dobře tak jsem vysadila po dvou tydnech. Tenhle měsíc jsem brala inositol ale opět žaludek na vodě atd tak jsem přestala taky brát... teď neberu nic :/

hermij
29. kvě 2019

@lilian2111 A ten "jeden" teploměr je jaký? Bazálka se má měřit bazálním teploměrem. Nejvhodnější je bazální skleněný lékařský, anebo jsou digitály, kde je ale nutné ihned po zakoupení vyměnit baterii a pak měnit co rok, protože niky nevíš, jak dlouho to leželo skladem a BT vyžaduje fakt přesný údaj. A rozhoduje i místo měření. Měří se v pochvě, konečníku, anebo pod jazykem - pevně zavřená ústa. Minimálně 2 minuty, i kdyby digitál zapípal dřív (většina jich odměřuje i po zapípání). Po probuzení v posteli, ještě v leže. Děláš to takto?

lilian2111
autor
29. kvě 2019

@hermij jojo dělám, merim už dohromady 4roky, před dcerou, teď... , ale v tomhle co mám se prostě nezvyznám :(

hermij
29. kvě 2019

@lilian2111 Ok, potřebovala jsem se ujistit 😇
Tak to se asi bude tělíčko ještě vzpamatovávat z revize. Inositol je tuším jen listovka. Zkus nějaké doplňky stravy, kde je toho víc, vč. listovky. Fertiprona, Superfolin, Chytré miminko apod. Hodně zvyš příjem vit. C, B6 a hořčíku, bez kterého se B6 nevstřebá (a naopak). Buď ze stravy - grepy, pomeranče, ráno voda s vymačkaným citrónem, paprika, brokolice... B6 je v lahůdkovém droždí a zelenině, hořčík v oříšcích a zelenině, anebo z doplňků. Ale tím zvýšit myslím fakt hodně navýšit. Nevím, jak se stravuješ, ale jsou to látky důležité pro nastartování ovulace a úpravu krvácení. Taky snad pomohou k prodloužení cyklu, ale délka amotná není tolik důležitá jako ovulace. Po revizi je třeba nechat dělohu v klidu odkrvácet, neboj se, že ovulka se ještě nenastartovala ;) ❤
Taky se zamysli nad spánkovým režimem. Navečer už začínat s přítmím, chodit spát před půlnocí, zatemnit ložnici, mobil do režimu letadlo a ničím si v ložnici nesvítit (budík, televize...). Třeba to všechno víš, takže střílím po tom, co mě napadá. Melatonin ovlivňuje produkci ženských hormonů. Vajíčko se vyvíjí cca. 90 dní, takže bych tělu dala tři měsíce k nastartování 💃🙏

lilian2111
autor
29. kvě 2019

@hermij Tak jsem letěla pro pregnafolin, pyridoxin a zapomněla na drmek 🤣 jinak grepovy džus piju od 1dc skleničku denně 🙂 tak uvidím, ot mi zase sílí, tak nevím co se děje s tím tělem..... už jsem dva a půl měsíce po revizi 🥴

hermij
29. kvě 2019

Dej tělu ještě čas 🙂 Pokud se neobjeví nějaké silné krvácení, velké bolesti.. tak nepanikařit a nechat dělohu hojit se 😴

lilian2111
autor
29. kvě 2019

@hermij no teď trvala ms skoro dva týdny tak doufám ze už nic horšího nepřijde 😀 dekuju moc ❤️❤️

karol1807
31. kvě 2019

@hermij Hezký den, tak tělo se asi připravilo a ovulace proběhla. 🙂 Mám radost. Chtěla jsem se zeptat na jednu věc, čekala jsem vzestup teploty už 18.DC, ale držela se pořád dole. Mohl by tuto teplotu ovlivnit ibalgin, který jsem si večer vzala a tím pádem by teplota ráno byla snížená a nevyskočila nahoru?

lilian2111
autor
31. kvě 2019

@karol1807 Ne, vyskočila správně, ovulacni test je pozitivní jeden až dva dny před což ti vychází.

hermij
31. kvě 2019

@karol1807 Ibalgin teplotu sráží, takže mohl, ale nemusel, třeba měla narůst opravdu až dneska. Nicméně nikde potvrzenou ovulaci ještě nevidím, tak se sledujte dál. Je třeba mít ty vyšší teploty tři, abychom mohli na tuti tvrdit, že ovulka už proběhla.

karol1807
2. čer 2019

@hermij hezke nedelni odpoledne. Dnes rano mi tedy FF krasne vyznacil ovulaci,tak budu doufat, ze opravdu probehla,a ze se nam treba i zadarilo. S tim ibalginem vubec netusim, tak se mu priste radeji vyvaruji.

lilian2111
autor
2. čer 2019

Mě ff taky vyznacila ale já si teda nejsem jistá 🥴

Strana
z2