icon

Ovulační test. Bývá takhle negativní?

emmanessa
23. led 2020

Ahoj, nejsme zrovna ve fazi usilovani o otehotneni,ale chci si spis srovnat ms cyklus.Dcera ma dva roky a stale kojim pred spanim a v noci.MS dorazila poprve po porodu v rijnu,pak az v prosinci a nasledne v lednu asi po 28 dnech.Piju kontryhelovy caj od 2.dne MS,prvni den jsem nestihla.Miminku bych se asi nebranila,ale nevim,jestli mam ovulaci.Poprve v zivote jsem si ted delala ovulacni test,vysledek na fotce-byva takhle jako negativni?

Ovulační test. Bývá takhle negativní?
Strana
z2
biton
23. led 2020

ano...takto je negativní...aby byl pozitivní, tak testovací čárka musí být min. stejně výrazná jako kontrolní (ne-li výraznější) a od pozitivního testu ovulace přichází za 12-48h

emmanessa
autor
23. led 2020

@biton diky,zlusim to jeste dalsi ctyri dny,ale tezko se strefuje s nepravidelnym cyklem

emmanessa
autor
23. led 2020

ja to spis myslela tak,jestli i tohle svetlounke nemuze znamenat,zese neco chysta

biton
23. led 2020

@emmanessa může a nemusí...někdo má celý cyklus na testu slabou čárku a někdo nemá žádnou...musíte udělat více testů, abyste věděla, jak je to zrovna u Vás

bellaver
23. led 2020

nejlepší je zajít 2-3 dny po ovulaci (bývá uprostřed cyklu) na gynekologii a Dr pozná, zda je prsklý ten folikul či jak se to nazývá, já si taky nebyla jistá, ikdyž všechny ty příznaky tak nějak mám, i podle kalendáře, který si vedu, ale prostě ať jsem testovala ovulaci jakýmkoli testem v jakoukoli dobu v průběhu dne, stejně jsem v minulých 3 měsících neměla obě čárky stejné, vždy jednu slabší, takže jsem ani nevěděla, zda ovulace probíhá, ale podle Dr, co viděl na UTZ, je vše v pořádku, taky piju kontryhel 🙂 je pěkně hnusný, co? 😀

emmanessa
autor
23. led 2020

@bellaver mne vubec nevadi ta chut😀ja jsem zvykla pit caje,i pred porodem a prvni pul rok kojeni jsem se caju napila litry.kez by ted pomohl

bellaver
23. led 2020

@emmanessa .. já právě nepiju čaje skorem vůbec... ale to půjde 😉 jasný, že pomůže 🙂 prvně jsem ho pila měsíc a bylo 🙂

lenka_tom
23. led 2020

@biton na to bych nespoléhala. Nikdy jsem neměla testovací čárku ani tak silnou, jako je referenční a ovulace na 100% proběhla.

lenka_tom
23. led 2020

@emmanessa poradila bych ti na srovnání drmek, ale ten snižuje hladinu prokaltinu, což ty asi nechceš, když kojíš. Jinak já měla tyhle slabý čárky krom ovulace v podstatě celý cyklus. Akorát mám pocit, jestli jsi nevyhodnocovala trochu moc brzy. Podle té šmouhy pod ryskou ti to ještě pořádně nezreagovalo.
A ještě jedna věc. Jestli chceš pořádně poznat svůj cyklus, je skvělá symptotermální metoda, ale nejsem si jistá, jestli je technicky možný jí provozovat s malým dítětem 🙂

biton
23. led 2020

@lenka_tom aha...děkuji...já zkoušela ovu testy, abych si ověřila, zda mám ovulaci (dle bolestí) a test byl pozitivní a další dny slábnu, ale čárky byly pořád dobře viditelné...to co jsem psala jsem se dočetla ve více diskuzí

lenka_tom
23. led 2020

@biton tohle je můj poslední pozitivní ovulační test. Vím to jistě, jsem v 6. měsíci 🙂

emmanessa
autor
23. led 2020

@lenka_tom o drmku jsem neco slysela,je dostupny i v lekarne?asi ne co..ja stejne budu muset jit do himeopatik,pokud budu chtit dceru odstavit,jinak se nam to nedari,tak by mi snizeni prolaktinu nemuselo vadit...spis jestli se to muze pit,kdyz kojim

emmanessa
autor
23. led 2020

@lenka_tom symptotermalni metoda je o cem?jinak mas pravdu,ze na tom mem testu neco mozna nesedi...ja mela malo moči v te nadobce,musela jsě ho jakoby naklonit a namocit a byl tam mozna jen chvilku,zapomnela jsem pocitat.tak snad nic neprosvihnu,kdyz pockam do zitra a udelam novy

lenka_tom
23. led 2020

@emmanessa myslím, že v lékárnách ho běžně moc nemívají... jinak symptotermální metoda je v první řadě o měření bazální teploty, struktuře děložního hlenu a stavu děložního čípku. Ale já si víceméně vystačila jen s tou teplotou.

luciebelohradska31
23. led 2020

@lenka_tom to je ještě negativní kdyby si testovala další den měla by si určitě obě čárky stejně červené tak to mám já jenom si měla štěstí a spermie si počkaly na ovulaci dva tři dny ale je dobře se snažit už po takomto v padajícím testu protože od ovulace to není daleko

emmanessa
autor
23. led 2020

@lenka_tom jo tohle,tak to znam😁ale nevyznam se v tom,nepoznam ani mekkost,tvrdost cipku

emmanessa
autor
23. led 2020

@luciebelohradska31 tak treba budes mit pravdu😉

lenka_tom
23. led 2020

@luciebelohradska31 není. Měla jsem ho stejný dva dny po sobě. Před i po byl proužek ještě slabší. Podle teploty proběhla ovulace ve druhém z těch dvou dnů se silnější čárkou. Věř mi, měla jsem to úplně stejně několik měsíců po sobě.

lenka_tom
23. led 2020

@emmanessa hlavně co se týče třeba hlenu, našla jsem jedny stránky, kde k tomu byly i fotky - mimochodem dost nechutný. No, nepoznala jsem to ani podle nich. Kdyby mi nenapovídala bazální teplota, tak mi to nedojde ani zpětně.

emmanessa
autor
23. led 2020

@bellaver a prvne jsi ho pila kvuli tomu,ze jsi chtela otehotnet nebo ken srovnat cyklus?nekdi rika,ze ho pit jen do ovulace,ale kdyz nevim,kdy a jestli ji vubec mam...a pila jsi sackovy nebo sypany?

rebe
23. led 2020

Pokud si nebudeš test dělat několikrát denně, tak se může stát, že ani nikdy netrefíš ten oakmžik, kdy je test pozitivní. Takže můžeš mí pořád test negativní a přitom někdy mezi tím ovulaci mít.

biton
23. led 2020

@lenka_tom aha....děkuji za info 🙂 a moc gratuluji 🙂

lenka_tom
23. led 2020

@biton taky mě to překvapilo, ale vycházely mi takhle divně dlouhodobě a to bez ohledu na značku. Moc děkuju 🙂

emmanessa
autor
23. led 2020

@lenka_tom jezisi to bych ani videt nechtela asi😀😆🙈

sudylichozrout
23. led 2020

@lenka_tom Coz znamena, ze jsi nechytla testem uplny vrchol hladiny lh hormonu. Ta mohla byt nejvyssi treba za 6 hodin po tomto testu. Coz k otehotneni samozrejme staci. To, ze nemas "nikdy" plnou pozitivitu, neznamena, ze u tebe test nefunguje. Spis jsi ji proste nechytla.

bellaver
23. led 2020

@emmanessa prtž jsem chtěla otěhotnět ... nevím jestli to mělo nějaký vliv, ale ten měsíc se tehdy povedlo 🙏😊

lenka_tom
23. led 2020

@sudylichozrout o to se ani nepřu. Jen jsem takovou “kliku” měla ve 100% případů 🙂

emmanessa
autor
23. led 2020

@rebe taky si rikam..no nic,vyuziju ten jeden balicek testu,co mam a kaslu na to.tohle na me neni...prvni dite byla uplna nahoda,nic jsme neresili.mela jsem dokonce cyklus ob mesic

lenka_tom
23. led 2020

@emmanessa a pak si představ, že to denně na záchodě musíš zkoumat 😂 Ale fakt ta bazální teplota ráno hned po probuzení mi stačila. Jen se člověk musí trefovat do stejnýho času, což s malým děckem asi žádná sranda nebude.
Jinak kdybys chtěla, zbyla mi čajová směs podle Mojžíšové (i v sáčcích). Ta taky pomáhá na srovnání. Už jsem jí na MK nabízela zdarma, ale nikdo se neozval.

emmanessa
autor
Autor odpověď smazal
Strana
z2