Ovulační test. Bývá takhle negativní?
Ahoj, nejsme zrovna ve fazi usilovani o otehotneni,ale chci si spis srovnat ms cyklus.Dcera ma dva roky a stale kojim pred spanim a v noci.MS dorazila poprve po porodu v rijnu,pak az v prosinci a nasledne v lednu asi po 28 dnech.Piju kontryhelovy caj od 2.dne MS,prvni den jsem nestihla.Miminku bych se asi nebranila,ale nevim,jestli mam ovulaci.Poprve v zivote jsem si ted delala ovulacni test,vysledek na fotce-byva takhle jako negativni?

ja to spis myslela tak,jestli i tohle svetlounke nemuze znamenat,zese neco chysta
nejlepší je zajít 2-3 dny po ovulaci (bývá uprostřed cyklu) na gynekologii a Dr pozná, zda je prsklý ten folikul či jak se to nazývá, já si taky nebyla jistá, ikdyž všechny ty příznaky tak nějak mám, i podle kalendáře, který si vedu, ale prostě ať jsem testovala ovulaci jakýmkoli testem v jakoukoli dobu v průběhu dne, stejně jsem v minulých 3 měsících neměla obě čárky stejné, vždy jednu slabší, takže jsem ani nevěděla, zda ovulace probíhá, ale podle Dr, co viděl na UTZ, je vše v pořádku, taky piju kontryhel 🙂 je pěkně hnusný, co? 😀
@emmanessa poradila bych ti na srovnání drmek, ale ten snižuje hladinu prokaltinu, což ty asi nechceš, když kojíš. Jinak já měla tyhle slabý čárky krom ovulace v podstatě celý cyklus. Akorát mám pocit, jestli jsi nevyhodnocovala trochu moc brzy. Podle té šmouhy pod ryskou ti to ještě pořádně nezreagovalo.
A ještě jedna věc. Jestli chceš pořádně poznat svůj cyklus, je skvělá symptotermální metoda, ale nejsem si jistá, jestli je technicky možný jí provozovat s malým dítětem 🙂
@lenka_tom symptotermalni metoda je o cem?jinak mas pravdu,ze na tom mem testu neco mozna nesedi...ja mela malo moči v te nadobce,musela jsě ho jakoby naklonit a namocit a byl tam mozna jen chvilku,zapomnela jsem pocitat.tak snad nic neprosvihnu,kdyz pockam do zitra a udelam novy
@lenka_tom to je ještě negativní kdyby si testovala další den měla by si určitě obě čárky stejně červené tak to mám já jenom si měla štěstí a spermie si počkaly na ovulaci dva tři dny ale je dobře se snažit už po takomto v padajícím testu protože od ovulace to není daleko
@luciebelohradska31 tak treba budes mit pravdu😉
@luciebelohradska31 není. Měla jsem ho stejný dva dny po sobě. Před i po byl proužek ještě slabší. Podle teploty proběhla ovulace ve druhém z těch dvou dnů se silnější čárkou. Věř mi, měla jsem to úplně stejně několik měsíců po sobě.
Pokud si nebudeš test dělat několikrát denně, tak se může stát, že ani nikdy netrefíš ten oakmžik, kdy je test pozitivní. Takže můžeš mí pořád test negativní a přitom někdy mezi tím ovulaci mít.
@lenka_tom Coz znamena, ze jsi nechytla testem uplny vrchol hladiny lh hormonu. Ta mohla byt nejvyssi treba za 6 hodin po tomto testu. Coz k otehotneni samozrejme staci. To, ze nemas "nikdy" plnou pozitivitu, neznamena, ze u tebe test nefunguje. Spis jsi ji proste nechytla.
@sudylichozrout o to se ani nepřu. Jen jsem takovou “kliku” měla ve 100% případů 🙂
@emmanessa a pak si představ, že to denně na záchodě musíš zkoumat 😂 Ale fakt ta bazální teplota ráno hned po probuzení mi stačila. Jen se člověk musí trefovat do stejnýho času, což s malým děckem asi žádná sranda nebude.
Jinak kdybys chtěla, zbyla mi čajová směs podle Mojžíšové (i v sáčcích). Ta taky pomáhá na srovnání. Už jsem jí na MK nabízela zdarma, ale nikdo se neozval.

ano...takto je negativní...aby byl pozitivní, tak testovací čárka musí být min. stejně výrazná jako kontrolní (ne-li výraznější) a od pozitivního testu ovulace přichází za 12-48h