icon

Ovulační test. Co myslíte, může být pozitivní?

nina004
29. srp 2019

Ahojte. Chcela by som poradit. Robila som si ovulacny test a viem, ze aby bol platny, tak musia byt obe ciarky rovnako silne. Myslite si, ze toto je pozitivny ovulacny test aj ked kontrolna ciarka je takto slaba? Alebo je to chybny test?

Ovulační test. Co myslíte, může být pozitivní?
pakra
29. srp 2019

Vypadá pozitivní, ale třeba mě podle návodu pozitivně nevyšel a stejně sem otěhotněla. Nejsou moc spolehlivé.

jitule_hrachule
29. srp 2019

Ahoj mohl by být pozitivní, ale není lepší než stálé počítání a čůrání na test si prostě užívat? V mém okolí bylo pár snazilek, co se neustále testovali a byly z toho ve stresu, že kolikrát ani ovulace nepřišla a to nemluvím o tom, jak to působí na chlapa co máte doma, sex podle pocuraneho papírku, který není nikdy 100%, místo toho, abyste si to užili, když máte zrovna chuť. Když jsem čekala druhého potomka, tak se mě holky ptaly .. jak dlouho jste se snažili? .. a já na to .. my se nesnažili, my si užívali! Mimčo byl spíš takový krásný bonus a zázrak. A bylo to krásné u prvního každopádně, protože vás přitom nutně neruší dětský pláč u druhého to jsou kradené chvilky soukromí s větším adrenalinem.

aurelie34
29. srp 2019

@jitule_hrachule to je sice krásné ale ne u každého to takhle jde. Já dělala taky ovulační testy bez nich bych neotěhotněla. Manžel je po vážné nemoci a má úplné minimum spermií. Aby byla vůbec nějaká šance na úspěch tak je potřeba alespon 5 denní abstinence. Pokud by jsme souložily každý den nebo obden tak nebude v ejakulatu nic. Tak že u nás bylo důležité vědět kdy přesně je ovulace a v tu dobu se snažit. Díky tomu jsme nemuseli na umělé oplodnění a já jsem teď v 15 tt. Tak že ne vždy se lze jen bezstarostně milovat. Pokud neznáte situaci autorky tak bych hned nesoudila. I ovulační testy můžou pomoct.

kanjad
30. srp 2019

Já bych se na ty testy vyprdla a žena svoje tělo pozná nejlépe...Mám kamarádku která se s partnerem snažili o miminko už skoro rok a říkala, že to už asi budou muset řešit s doktory čemu se hrozně vyhýbala...Pořád na to myslela, měřila si vaginální teplotu několik měsíců, po sexu nohy nahoře klidně i hodinu a už mi říkala že si ten sex ani neužívá...Odjeli na dovolenou, uplně vypla, přestala se na to soustředit, odpočinula si a ted je ve 3 měsíci. Myslím si, že je to hodně o hlavě i se to lehko říká, ale to miminko si k těm svým rodičům vždycky cestu najde 🙂

jitule_hrachule
30. srp 2019

@aurelie34 Tak samozřejmě, když je v tom zdravotní problém, tak to chápu, ale co tu tak čtu, tak je to většinou hlava a přílišné snažení. Upřímně pokud bych měla problém jako ty s manželem, tak se nebudu spoléhat na ovulační testy. Ale rovnou se domluvím s doktorkou, která umí ovulaci určit přesněji. Sousedka vzdala čůrání na papirky, kdyz se snažili, bez úspěchu, 4 měsíce a po pomoci doktorky otěhotněla následující měsíc. A jinak ne vždy se musí na úplné IVF, když je problém u partnera, ale chodí se na kliniku reprodukční medicíny na inseminaci, která může dost pomoci, když to přirozeně nejde. Neříkám že je to problém autorky, ale dost často tu čteš je to duch? Menstruaci mám dostat za pět dní a nevím jestli mám pozitivní test. Vím jaké to je čekat na vytoužené miminko. Po revizi dělohy jsem ještě 14 dní měla ranní nevolnosti .. hlava je potvora.

jitule_hrachule
30. srp 2019

@kanjad Přesně tak! Je to často v hlavě u rodičů v domě bydlí starší pár, dnes už je jejich dcera dospělá, ale snažili se o miminko 17 let, oba byli v pořádku a když se smířili s faktem, že budou bezdětní, jeli na dovolenou a ve 40 paní porodila zdravou holčičku, predtim podstoupili několikrát IVF, v té době byl tento obor teprve v plenkách. Rozhodně se zázračně neuzdravila, prostě na to přestala myslet a šlo to bez doktorů.

aurelie34
30. srp 2019

@jitule_hrachule ano doktorka nám nabízela sledovat ovulaci ultrazvukem ale já i manžel jsme to odmítly. Chtěli jsme to zkusit pár měsíců jen sami doma a pak pokud by se nedařilo tak za pomoci doktoru. A u nás opravdu inseminace nešla. Nebojte docházeli jsme do gennetu v Praze a měli všechna vyšetření. Tak že jsem přesně věděla jak na tom jsme. Sama doktorka nám řekla že to nemá cenu přirozeně že není skoro žádná šance na otěhotnění a že to může trvat roky než se zadaří. A nám se to povedlo po 3 měsících i díky ovulačním testům.

merope
30. srp 2019

Jen pro info - já jsem snad nikdy pozitivní ovulační test neviděla a přitom mi vajíčka normálně dozrávaly a když jsem čekala na pozitivní ovulační test, tak jsem ovulaci spolehlivě prošvihla. Když jsem po tom trošku pátrala, tak jsem zjistila, že zdaleka nejsem sama a že takových holek jako já je opravdu hodně (snad přes 10%). Takže i slabší čárka může znamenat ovulaci - chce to otestovat ve více cyklech a pak uvidíš (pokud máš od gynekologa potvrzené, že ovuluješ pravidelně a testy budou vždy takovéto, tak to je ovulace). Já testovala teda asi dva cykly a pak jsem se na to vykašlala s tím, že díky CAR stejně vím, kdy přibližně ovulaci mám a takové to "dneska musíme" nám stejně nešlo.

nina004
autor
30. srp 2019

@jitule_hrachule My sme s manzelom spolu skoro 7 rokov. A pozor sme si davali len prvy rok. Inak sme si vzdy vraveli, ze cielene miminko skusat nebudeme a nechame to nahode. Teraz je to treti mesiac, co meriam teplotu a skusam robit ovu testy. Medzitym som podstupila aj operaciu na cipku a podla mojho gynekologa, este nie je cas, aby nas s manzelom poslal niekam na vysetrenie. Skusali sme na to moc nemysliet, boli sme na dovolenkach, kupili sme si steniatko, aby sli myslienky inam, ale nic nezabralo. Tak to skusame cez tie ovu testy. Viac menej preto, aby som zistila ci mi telo dobre funguje a ci dochadza k ovulacii. Jeden lekar mi raz povedal, ze mam PCO a moj terajsi lekar sa k tomu nechce vyjadrit zatial. :/

aselluska
30. srp 2019

Zajímavý, že mě třeba doktor řekl, že si ovu testy dělat mám ...

bara2019
Autor odpověď smazal