icon

Ovulační test - je pozitivní?

ja_osobne
17. bře 2019

Ahoj holky, jdu s dotazem, můžu brát včerejší OT za pozitivní? Dnešní uz je o dost slabší. Jen mě udivuje, že je az 26DC, cykly mivam 31-33dni. Ted jse. První měsíc po vysazení duphastonu-mela.jsem ho na úpravu ms, která mi pak přišla vždy 31DC.....
O myslíte? Děkuji.

Ovulační test - je pozitivní?
ja_osobne
autor
23. říj 2019

@clo1 o nějakou desetinku zvýšenou, ale prý to není na prášky, ani na dr, tak nevím......

clo1
23. říj 2019

@ja_osobne a jaké máš ty hodnoty štítné žlázy, máš nějakou zprávu? Když chceš otěhotnět mělo by to být v pořádku.

ja_osobne
autor
23. říj 2019

@clo1 hodnotu nevím, neřekla mi dr. Jen, že mám nepatrně zvýšenou 😔

ja_osobne
autor
23. říj 2019

@clo1 Ale z hormonalalniho profilu od gyndr mám stitnou ok. Tak nevím. Ono jich je asi víc.. mám TSHS tu mám 3,84 a hranice je 4...

clo1
23. říj 2019

@ja_osobne já se léčím se štítnou žlázou a doktorka mi řekla, že pokud plánuju otěhotnět hodnota více než 3 není OK. Pokud otěhotnět nechceš je to ještě v normě. Tak nevím....třeba může být problém i tam. Ale to by chtělo vzít krev přímo na štítnou žlázu a udělat ultrazvuk. Ale beru to podle toho co mi řekla moje doktorka.

ja_osobne
autor
23. říj 2019

@clo1 zeptám se na to! Díky!

clo1
24. říj 2019

@ja_osobne a taky hlavně pokud bys otěhotněla musí se to hlídat, pokud nemáš štítnou žlázu úplně v pořádku. Třeba by ti pomohly léky....trochu by se to upravilo a otěhotněla by jsi. A po porodu by jsi je zase vysadila. Ale každý doktor je jiný, některý řekne, že to je ještě ok a pro jiného už je to na léky.

ja_osobne
autor
24. říj 2019

@clo1 zeptam se na to obvodní dr a gyndaře! A uvidím🙂 děkuji

clo1
24. říj 2019

@ja_osobne a jak se cítiš po laparce? Bolí tě břicho?? Po ms se můžete už snažit?

ja_osobne
autor
24. říj 2019

@clo1 úplně v pohodě! Cítím jen ty stehy, nemůžu dlouho sedět, takže mám důvod k lezení u telky 🤣🤣🤦‍♀️ ale jinak mi nic není. Jen trochu nafoukla z toho plynu. Můžeme se snažit hned, jak to půjde. V úterý jdu na vyndani stehů, tak mě, doufam, prohlédne a řekne víc🙂

ja_osobne
autor
24. říj 2019

@clo1 jen jsem teď začala krvácet, ale prý je to normální. Ale nevím, zda to mám považovat za ms, nebo ne.... břicho mě nebolí, žádné křeče jako při ms, tak nevím.

clo1
24. říj 2019

@ja_osobne ale teď někdy očekáváš ms že? Tak možná je to fakt ona. Kolik jsi dc? To maš fajn, že se můžete hned snažit 🙂

ja_osobne
autor
24. říj 2019

@clo1 29dc, ms by měla nejdřív v sobotu, ale možná že to je ms, že přišla dřív. Ale krvacim jen po wc, na papíru, intimku mám čistou, tak nevím..... uvidíme do víkendu

clo1
25. říj 2019

@ja_osobne tak to možná bude po té laparce, když to není klasické krvácení. Test už si nezkoušela?

ja_osobne
autor
25. říj 2019

@clo1 tak je to klasická ms.. rozjela se.....

Jen je mi prostě divné, že gyndr mi říkala že mám PCO, ale po laparce ve zprávě o tom nic není.... Tak vlastně nevím, zda mám, nebo nemám.....

clo1
25. říj 2019

@ja_osobne a kdy ti to říkala o tom pco?? Někdy teď? Přece ti ovulace chodí a cykly máš pravidelné, tak to možná s tím pco nebude tak horké.

ja_osobne
autor
25. říj 2019

@clo1 cykly pravidelně plus.minus mám, ale a tou ovu si nejsem vůbec jistá!! Žádný OT jsem neměla pozitivní! Jo, jeden vlastně.
Řekl mi o tom v květnu, myslím, pak mi hned dal ten duphaston a clostik, ale na utz jsem nechodila, takže nevím, zda ovu vůbec mám!

clo1
25. říj 2019

@ja_osobne a nechceš zkusit měřit bazální teplotu? Aspoň jeden měsíc, ať se ujistíš jestli je ovulace? S tím clostíkem tě nějak kontrolovali? Chodila jsi na ultrazvuk jestli roste folikul??

ja_osobne
autor
25. říj 2019

@clo1 vůbec ne, dr na to kašle, i Kdyz jsem volala, zda mám přijít na kontrolní utz, tak mu řekl, že je to zbytečné, že mám brát 3 měsíce clostik a pak se kdyžtak zastavit, pokud by se nepovedlo..........
Bt se mi moc měřit nechce, i Kdyz je to asi spolehlivější, než OT. Ale tenhle měsíc chci jít na foliky na utz!! To si vydupu!

clo1
25. říj 2019

@ja_osobne to je fakt na nic. Po roce snažení už by sis zasloužila aspoň blbý ultrazvuk. Hlavně že tě posílá na laparku. Ale blbý ultrazvuk, když ti napíše léky na ovulaci, to ne. Zkus tu bt. Aspoň jeden cyklus. Budeš mít jistotu, že je ovulace. 😉

ja_osobne
autor
25. říj 2019

@clo1 rok a půl 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ zkusím, no.. jen nevím, jak na to.

clo1
25. říj 2019

@ja_osobne každé ráno po probuzení změř teplotu (v pochvě), někdo měří i v puse, ale tam dole je to přesnější 😀 😀
Hlavně nesmíš vstanout z postele, ale změřit a pak až vstávat. 😀
A hodnoty zapisovat do nějakého grafu. Je jich spousta. Nebo stačí i na papír. Já už se toho před lety naměřila až až. Když jsme se snažili o první dítě, takže se v tom docela vyznám 😀

clo1
Autor odpověď smazal
ja_osobne
autor
25. říj 2019

@clo1 tenhle měsíc si vydupu utz a pak popřípadě budu měřit.... a nebo už nebude potřeba 😍👍🤣

clo1
1. lis 2019

@ja_osobne ahoj, jak se vede, co u dr.? Objednavala ses na ten utz? Já jsem 3dpo.

ja_osobne
autor
1. lis 2019

@clo1 ahoj, já dnes 9dc. Říkala jsem mu to, že bych chtěla na utz, tak mi odvětil, že to není nutný, když jsem zdravá..... takže dělám testy.... Tak držím palce, aby to vyšlo!!

clo1
1. lis 2019

@ja_osobne tak to je marnyyy....ten ti fakt ultrazvuk neudělá. Tak hodně štěstí s testy, popř.zkus pak tu teplotu měřit.
Díky, dám vědět, jak to dopadlo.

ja_osobne
autor
1. lis 2019

@clo1 zkusím příští měsíc, pokud se to teď nepovede. Koupím teploměr kdyžtak🙂

ja_osobne
autor
4. lis 2019

Tak já zatím takto... 5-12Dc..... Uvidíme, kdy bude pozitivní.... jak jste na tom vy?

clo1
4. lis 2019

@ja_osobne to testuješ brzy od 5 dc, ale aspoň máš jistotu, že to nepropásneš 😀.
Já jsem 6dpo, takže čekám ještě týden na ms. S testem chci vydržet co nejdéle.

Strana