icon

Ovulační test, je pozitivní?

monikafrystakova
13. říj 2014

Holky, poradte je nebo neni 🙂?

Ovulační test, je pozitivní?Ovulační test, je pozitivní?Ovulační test, je pozitivní?
alkuska
12. zář 2015

@shargianna Já teda nejsem na tohle odborník ale myslela bych že ovu toho 8.9. ještě nebyla... možná by bylo zajímavé ty teploty z celého cyklu naházet do nějakého fertilityfriend nebo něčeho podobného co on na to, ale já si jako pravidlo pamatuju že pouze TRVALÝ vzestup teplot potvrdí ovulaci, a BT je spolehlivější než ovu testy (když se měření dělá dobře). LH zjevně může u některých žen kolísat, ale pouze následné uvolňování progesteronu a tím i stoupnutí teplot značí, že se folikul opravdu vyprázdnil.

shargianna
12. zář 2015

@alkuska Diky... Ja prave nevim co si o tom myslet 🙂 dnes rano teplota 37,6 😲 a dnes na testu ovulace taky dve carky... A graf teplot si zaznamenavam do aplikace womanlog, ale zatim z toho moc moudra nejsem 😖

alkuska
12. zář 2015

@shargianna A měříš se každý den ve stejný čas? Já jsem používala ten fertilityfriend a stáhla jsem si tam od nich skvělou příručku (je teda anglicky) a tam to bylo strašně dobře vysvětlené... A výborné info i s obrázkama a ukázkama grafů je tady http://merenibt.xf.cz/. Tak ještě tam se podívej. Mě to takhle nekolísalo, resp teplota mi lítala, ale po ovulaci prostě už vydržela výš, takže fakt nevím co se ti děje. A já jsem se digitálem neobtěžovala, bála jsem se nepřesností (moc jim nevěřím) a měřila jsem obyčejným galiovým teploměrem každý den ve stejnou hodinu.

shargianna
12. zář 2015

@alkuska merim kazdy den stejne mezi patou a sestou hodinou rano 🙂 obyc teplomer prave nemam, ale mozna se po nem zkusim mrknout 🙂 na na ten web taky kouknu no... Snad se mi teploty nejak upravi... Na ovu testu pred chvili carka uz slabla...

alkuska
13. zář 2015

@shargianna Každopádně měř dál, ono se ti to pak možná vyrýsuje až zpětně až to budeš mít za celý cyklus a budeš vědět pro příště

shargianna
13. zář 2015

@alkuska jasny 🙂 dekuju... Dnes rano teplota 36,6... Tak ja sem z toho jelen uz 😀

slunicko1991
15. zář 2015

ahojte holky 🙂 jdu si k vam pro radu jelikož už vubec si nevím rady co si myslite o mych testech???mam jich vice ale tyto jsou tak nejsilnější...ktery si myslite že je pozitivní...a mam udělat dneska ještě jeden?jinak měřím i BT kdyby ste chtěly kuknout na grafík ...děkuji za každou radu 🙂 sem bezradna už :(

nirelen
16. zář 2015

Ahoj holky, prosím o radu či zkušenosti s testováním. Ovulaci jsem na sobě pociťovala včera a předevčírem (ovu hlen), ale test byl negativní. Pro jistotu jsem si koupila ještě ovulační mikroskop,který ukáže vykrystalizované hormony ze slin.A ten mi včera večer ukázal drobné "kapradí",což vyznačuje ovulaci,ale čekala jsem pro jistotu na dnešek,že snad bude vidět ve větší míře,ale bohužel mikroskop dnes nic neukazuje ☹ Udělala jsem si pro jistotu ještě ovu test a výsledek je viz. Foto.Tak jsem z toho jelen. Může to ukazovat pozitivní výsledek po proběhlé ovulaci? Nebo ovu skutečně nastane do těch 24 hod.? 😒 Děkuji za příspěvky 🙂

alkuska
16. zář 2015

@nirelen Podlě mě jasný pozitivní test. Ovulace teprve bude, jestli dnes nebo zítra těžko říct. Hlen ani sliny nemusí ukazovat tak spolehlivě, spolehla bych se na test. Podle mě by ses měla každopádně dneska snažit a zítra testovat znova. Pokud je pozitivní test víc dnů po sobě, počítá se až ten z posledního dne a ovulace je po něm během 24 hodin. Stačí se snažit ob den, nám to tak aspoň vyšlo 🙂 Měla jsem to hodně podobně, nejplodnější hlen byl u mě dokonce čtyři dny před ovulací (tu jsem potvrdila ovu testy i bazální teplotou), při ovulaci už byl krémový a stejně se zadařilo.

nirelen
16. zář 2015

@alkuska moooc děkuji za informaci,bála jsem se,že jsme to už prošvihli. Manžel by si moc přál chlapečka,ale i kdyby to byla holčička,bude pyšný otec.Proto se snažím vychytat co nejvíc ovu,aby mohla být vyšší šance. 🙂

kamiiik8
18. zář 2015

No ono je to zradne holky,ja jsem si delala ovu test v sobotu a byl pozitivni a v nedeli uz byla carka slabsi a vcera jsem byla u lekare a ten mi to vyvratil a rekl ze ovulace byla uz v tu sobotu protoze jsem mela bolesti jak cert a i rikal ze to tak vychazelo podle uzv. Takze taky neni vzdy pravda to co je napsane. Ja bych to zkousela obden od prvnich priznaku a nejak se trefit musite,sperma se udrzi totiz v tele i dva dny takze sance tam je velka. My jsme na to houply v sobotu i v nedelu a ted se uvidi,ms jeste nedosla a doufam ze ani nedojde a podarilo se to,ale dnes rano jsem si delala test a negativni :(

alkuska
18. zář 2015

@kamiiik8 Já myslím že ti to zafungovalo správně, od pozitivního testu BĚHEM 24 hodin, takže klidně i v tu sobotu... Po ovuaci už ovu test pozitivní určitě nebude, protože žluté tělísko (to vznikne z prasklého folikulu) začne rychle tvořit progesteron a to zastaví výdej LH z mozku, proto se počítá až ten poslední den.

Jinak si myslím že můžete mít zaděláno, vajucho taky pár hodin umí počkat (a sperma až 5 dní, ale to už jen za optimálních podmínek)... Tož držím palce, ale teď ještě netestuj, vydrž aspoň 10 dní... fakt, jen se zbytečně vystresuješ...

vapka
18. zář 2015

@kamiiik8 na těhu test je ještě brzo, vajíčko se musí pořádně zavrtat a pak bude až pouštět HCG, vydržet vydržet vydržet, držím palce.... Já na OVU teď akorát čekám 😀

kamiiik8
18. zář 2015

Ahaaaaaa 🙂
Ja to jen zkusila,ms bych mela dostat asi behem vikendu a pokud neprijde do pondelka tak si mam udelat test a uvidi se. Zitra to je 14 od ovulky takze muze byt dost brzo ale doktor rikal ze se mu to nezda ze sliznice je zvysena nejak vic nez by mela tak doufam ze to vyslo a vyhneme se ivf ;)

vapka
18. zář 2015

@kamiiik8 někomu test ukáže už klidně 10 dní po, ale já bych počkala alespoň do vynechání menstruace, 😉

alkuska
18. zář 2015

@kamiiik8 Ajo, já myslela že to byl tento víkend... Tak držím palce, ještě je fakty čas aby se to ukázalo...

kamiiik8
18. zář 2015

Budu informovat 🙂

nirelen
18. zář 2015

Tak jsem zkoušela ovu test ještě ten večer,až přišel manžel domů a ta druhá čárka byla o něco slabší,než na testu z rána...tak jsme na to hned hupsli...no a dnes,dva dny od styku, jsem začala špinět, ač mám 14 dní do MS :-\ ach jo...

lzii
18. zář 2015

jaky je vas nazor ?

vapka
18. zář 2015

@lzii myslím, že ovulace se blíží 😉

viktorka08
19. zář 2015

Tak se jdu pochlubit, ovulaci jsem mela podle foto jak sem posilala a toto je vysledek 🙂

nirelen
19. zář 2015

@viktorka08 To už po 10 dnech je vidět na těhotenském testu výsledek? Juuuu, to jsi musela být překvapená 🙂 Gratuluji.

viktorka08
19. zář 2015

Taky sem na to koukala a myslela si ze to neni mozny :D po dvou letech si myslim ze uz je to zaslouzeny 🙂 dekuji a snad bude vse v poradku 🙂

nirelen
19. zář 2015

@viktorka08 😲 po dvou letech? To mě děsíš...A určitě bude vše v pořádku 😉 My zatím zkoušíme krátce... Teď ve středu jsem měla pozitiv.ovul.test, tak jsme na to vlítli, ale od pátku špiním, ač do MS je ještě 13 dní 😖 Nikdy předtím se mi tohle nestalo,tak nad tím moc přemýšlím...kdybych aspoň uměla na to nemyslet...

viktorka08
19. zář 2015

To muze byt uhnizdovani vajicka 🙂

vapka
19. zář 2015

také myslím, že to může být uhnizďování 😉

nirelen
19. zář 2015

@viktorka08 kéž by,ale všude píšou,že to nastává až tak 5-10 dní po ovulaci :-\

kamiiik8
20. zář 2015

@viktorka08 a citila si nejake priznaky? A delala sis i normalni test nebo rovnou tento? Jinak moc gratuluju a at je vse v poradku 🙂

viktorka08
20. zář 2015

No jako priznak, nevim jestli se da rict..vypadl mi zub, kousla jsem do peciva( cerstveho) a zub byl venku. Udelalo se mi zle, horkost a toceni hlavy. Sla jsem si lehnout a ve snu mi nekdo rikal ze je to tehu priznak a rano sem si udelala mamatest, byl tam slaby duch. Navecer sem si udelala ten digi test. Dnes sem si udelala dalsi mamatest a duch sili 🙂

kamiiik8
21. zář 2015

Tak zeny .. Me dnes prisla ms potvora takze asi dalsi mesic ivf :(

Strana