icon

Ovulační test, je pozitivní?

monikafrystakova
13. říj 2014

Holky, poradte je nebo neni 🙂?

Ovulační test, je pozitivní?Ovulační test, je pozitivní?Ovulační test, je pozitivní?
petulle1986
7. črc 2016

@salenas diiiky moc a mame dnes nebo staci zitra kdyz tuleni problehlo vcera

kato83
8. črc 2016

Holky mam dotaz, jak je to s ovulaci pri mereni bazalni teploty.Ovulace je kdyz teplota spadne dolu, to se uvolni vajicko nebo az vyskoci nahle nahoru??? 😉

jarmulka
8. črc 2016

@kato83 když vyskočí nahoru, tak už je po OVU. Někdo ani ten malý pokles nezaznamenal, ale jakmile stoupne, už je po....

salenas
8. črc 2016

Platí pravidlo, které říká, že ovulaci lze považovat za proběhnuvší, pokud je bazální teplota alespoň 3 po sobě jdoucí dny vyšší než v 6 předcházejicích dnech, a za den, kdy proběhla ovulace, se považuje poslední den nízkých teplot

kato83
8. črc 2016

Ja právě merim teplotu i delam testy... jen me prislo ze to vyskocilo nahoru hodne pozde...

salenas
8. črc 2016

@kato83 a kdy jsi měla pozitivní test ?

kato83
8. črc 2016

Tady to mam z aplikace v telefonu....
@salenas

@jarmulka

petulle1986
8. črc 2016

Ahojte devcata.ja tady vcera psala a davala ovu testik.jsem uplne nestastna tuleni vcera nevyslo a ja jsem z toho spatna 😞 tuleni bylo vecer pred dnem kdy byl poz.ovu test a pak dneska rano takze mozna uz je po ovulce a my to prisvihli?pridavam graf bt.prosim juknete na to jaky mate nazor.kuju

marla86
8. črc 2016

@petulle1986 Klid, myslim, že ideálněji jste to načasovat ani nemohli ;)

jarmulka
8. črc 2016

@kato83 juuu, hele koukám na Tvůj graf a já jsem jen o jeden den napřed, co se týče OVU i nadcházejícího počátku dne MS. Tak to jsme na tom vlastně úplně stejně 🙂 .... Moc Ti držím vše, co mám.... 🙂

kato83
8. črc 2016

@jarmulka Ty jsi zlaticko, dekuji moc. Tak snad se nam oběma uz brzy zadari, skoda ze se ted uz musi jen čekat 🙂
Drzim všechny 4 palecky... budeme testovat zaraz 🙂

jarmulka
8. črc 2016

@kato83 jeeee, to já budu smutná, že nic ( my jsme v době OVU jen jednou, takže nic....) a Tobě budu závidět 😀 ... Plánuješ vydržet do MS nebo kolikátý den po OVU chceš zkusit test??? 😀.... Já se podridim, stejně budu mít tak bílo, že i primalex by mi záviděl 😀

kato83
8. črc 2016

@jarmulka to but klidna ja tomu taky moc sanci nedavam...ty srdicka v tom kalendari je sexik... takze dva vecery pred ovu. Minuly mesic jsem to taky hlidala a nic.
Vubec netusim jak dlouho vydrzim. Do terminu MS asi ne. Minuly mesic jsem si koupila i ty testy z krve. Mas s tim nejake zkusenosti kdy by to uz ukazaly? Jak dliuho se uz snazite o miminko?

hualenka
8. črc 2016

Ahoj holky. Já těm ovu testům nějak nepřicházím na chuť, dojedu co mám a nechám to plavat... jestli to chápu správně, tak ovu není a měla by :/

rejni
8. črc 2016

@hualenka Jeden cyklus jsem testovala 10 dnů než se ukázal pozitivní..a to jsem měla na většině duchy blíž před OVU některé slabší než dal..ta hladina LF se zvedá rychle..zkus vydržet 🙂 nebo brát v úvahu ten nejvíc pozitivní..někdy se ta hladina nechytne úplně nahoře.. 🙂

jarmulka
8. črc 2016

@kato83 ty jo, ty testy z krve - o nich jsem jen slyšela. Že prý to funguje nějak podobně, jako ty z moči. Že snad kapka krve či co a ukáže to, jestli je v krvi HCG, ale mají snad citlivost od 25 jednotek nebo alespoň tak jsem to slyšela. Nechceš mě zasvětit, jak to je a kolik to stojí???? Moooooooooooooooc děkuji

laura1972
8. črc 2016

@jarmulka taky jsem na ně koukala a stojí cca 183 Kč.

laura1972
8. črc 2016

@jarmulka tady je primo o tom tehot.testu z krve popis z příbalového letáku Tak ten je lepší než z moči.

laura1972
8. črc 2016

@jarmulka Hodnoty hCG v moči jsou nižší než v krvi. Testování výše hCG v krvi je mnohem citlivější než testování z moči. To znamená, že krevní test dokáže rozpoznat těhotenství o několik dní dříve než z moči, tedy cca 2.-3. den po začátku hnízdění, respektive 8.-9. den po oplodnění. Z klasického těhotenského testu na moč lze těhotenství rozpoznat nejdříve až po čtvrtém týdnu od poslední menstruace.

jarmulka
9. črc 2016

@laura1972 jenže to je právě ten kec, HCG se začíná vylučovat 7 DPO do moči - pokud hnízdění probíhá podle,, plánu,,. Tzn že 10 den určitě zachytis ducha, stejně tedy jako z krve. Z vlastní zkušenosti musím říct, že já opravdu měla slabě pozitivní tehu test ten 10-ty den po OVU.... Navíc tento test z krve Ti také nestanoví hladinu HCG, jen opět řekne ANO či NE....

petulle1986
9. črc 2016

@marla86 dekuji moc za uklidneni. ja se stejne unáhlila , podle BT ovu nebyla toho 13DC a dneska jsem 15DC a BT mi klesla takze nevim co to znamena. Ja si totiž myslela ze ikdyz se pise ze ovu je do 48hod od pozitivního ovu testiku , ze bude dřív ale dnesni ranni bt ukazala ze včera ještě neprobehla jinak by mi uz dneska stoupla bt ze ? No budu se modlit aby teda byla dneska, uz me zacinaji bolet prsa, coz by znacilo narust progesteronu ale kdoví, nejak jsem z toho zmatena

kato83
9. črc 2016

Holky jak dlouho trva uhnizdovani vajicka? Hodinu ...dve? 🙂 🙂

kvakuska
9. črc 2016

@kato83 1-2 dny 😎

kato83
9. črc 2016

@kvakuska jsem ted 4DPO a vcera jsem zaspinila je mozny ze uz se zacalo uhnizdovat? 🙂

laura1972
10. črc 2016

@hualenka já mela taky pomalu silnější, jeden den nic druhy den ráno víc a kolem půlnoci už byla testovací silnější než ta kontrolní a byl to až 12DC a pak ještě jednou byl ovu test pozitivní a to bylo 14DC, takže ještě vydrž někdy se to změní během pár hodin

jarmulka
10. črc 2016

@kvakuska ne ne 1-2 dny trvá prvotní zanorovani, ale kompletní nidace je ukončena cca 12 DPO, tzn že proces uhnizdovani trvá 5-6 dní

jarmulka
10. črc 2016

@kato83 4 DPO tak pokud spermie potkali vajíčko už někde ke konci vejcovodu, tak to možné je, ale málo pravděpodobné. Protože k nidaci může dojít až ve chvíli, kdy má vajíčko už určitý proces za sebou, dělení. Pokud by k tomu mělo dojít dříve, vajíčko by nebylo schopno se řádně uchytit a s velkou pravděpodobností by odešlo v termínu MS nebo s opožděnou MS.... opravdu to musí mít určitý postup. A vajíčko je schopné zanorit se teprve 6 DPO, v určitých případech 5 DPO... Třeba byla u Tebe OVU o něco dříve, potom by to plně odpovídalo

kato83
10. črc 2016

@jarmulka ja jsem prave mela pozitivni ovu test dopoledne a odpoledne uz nebyl...
Je tedy mozne ze ovu byla driv... tady mam obkresleny grafik...
Je me divné to spineni to mimo Ms nikdy nemam...

jarmulka
10. črc 2016

@kato83 moc bych Ti to přála... Stejně budeme muset obě ještě pár dní počkat, než se dozvíme výsledek. Tak já mám jasno, my jsme jen jednou a to den po pozitivním testu, tzn v den předpokládané OVU. A cítím, že nic kromě bolesti cysty necítím 😀 .... Takže u mě nula bod. Ale na Tebe jsem zvědavá! 🙂

kato83
10. črc 2016

To ja jsem taky ale minuly mesic jsme to hlidali stejne tak a taky nic tak tomu moc sanci upřímně nedávám... ale kdo to cekani ma vydrzet ze? 🙂

Strana