Ovulační test, je pozitivní?
Holky, poradte je nebo neni 🙂?

Holky mam dotaz, jak je to s ovulaci pri mereni bazalni teploty.Ovulace je kdyz teplota spadne dolu, to se uvolni vajicko nebo az vyskoci nahle nahoru??? 😉
Platí pravidlo, které říká, že ovulaci lze považovat za proběhnuvší, pokud je bazální teplota alespoň 3 po sobě jdoucí dny vyšší než v 6 předcházejicích dnech, a za den, kdy proběhla ovulace, se považuje poslední den nízkých teplot
Ja právě merim teplotu i delam testy... jen me prislo ze to vyskocilo nahoru hodne pozde...
@petulle1986 Klid, myslim, že ideálněji jste to načasovat ani nemohli ;)
@jarmulka to but klidna ja tomu taky moc sanci nedavam...ty srdicka v tom kalendari je sexik... takze dva vecery pred ovu. Minuly mesic jsem to taky hlidala a nic.
Vubec netusim jak dlouho vydrzim. Do terminu MS asi ne. Minuly mesic jsem si koupila i ty testy z krve. Mas s tim nejake zkusenosti kdy by to uz ukazaly? Jak dliuho se uz snazite o miminko?
@kato83 ty jo, ty testy z krve - o nich jsem jen slyšela. Že prý to funguje nějak podobně, jako ty z moči. Že snad kapka krve či co a ukáže to, jestli je v krvi HCG, ale mají snad citlivost od 25 jednotek nebo alespoň tak jsem to slyšela. Nechceš mě zasvětit, jak to je a kolik to stojí???? Moooooooooooooooc děkuji
@jarmulka Hodnoty hCG v moči jsou nižší než v krvi. Testování výše hCG v krvi je mnohem citlivější než testování z moči. To znamená, že krevní test dokáže rozpoznat těhotenství o několik dní dříve než z moči, tedy cca 2.-3. den po začátku hnízdění, respektive 8.-9. den po oplodnění. Z klasického těhotenského testu na moč lze těhotenství rozpoznat nejdříve až po čtvrtém týdnu od poslední menstruace.
@laura1972 jenže to je právě ten kec, HCG se začíná vylučovat 7 DPO do moči - pokud hnízdění probíhá podle,, plánu,,. Tzn že 10 den určitě zachytis ducha, stejně tedy jako z krve. Z vlastní zkušenosti musím říct, že já opravdu měla slabě pozitivní tehu test ten 10-ty den po OVU.... Navíc tento test z krve Ti také nestanoví hladinu HCG, jen opět řekne ANO či NE....
@marla86 dekuji moc za uklidneni. ja se stejne unáhlila , podle BT ovu nebyla toho 13DC a dneska jsem 15DC a BT mi klesla takze nevim co to znamena. Ja si totiž myslela ze ikdyz se pise ze ovu je do 48hod od pozitivního ovu testiku , ze bude dřív ale dnesni ranni bt ukazala ze včera ještě neprobehla jinak by mi uz dneska stoupla bt ze ? No budu se modlit aby teda byla dneska, uz me zacinaji bolet prsa, coz by znacilo narust progesteronu ale kdoví, nejak jsem z toho zmatena
Holky jak dlouho trva uhnizdovani vajicka? Hodinu ...dve? 🙂 🙂
@kato83 4 DPO tak pokud spermie potkali vajíčko už někde ke konci vejcovodu, tak to možné je, ale málo pravděpodobné. Protože k nidaci může dojít až ve chvíli, kdy má vajíčko už určitý proces za sebou, dělení. Pokud by k tomu mělo dojít dříve, vajíčko by nebylo schopno se řádně uchytit a s velkou pravděpodobností by odešlo v termínu MS nebo s opožděnou MS.... opravdu to musí mít určitý postup. A vajíčko je schopné zanorit se teprve 6 DPO, v určitých případech 5 DPO... Třeba byla u Tebe OVU o něco dříve, potom by to plně odpovídalo
@kato83 moc bych Ti to přála... Stejně budeme muset obě ještě pár dní počkat, než se dozvíme výsledek. Tak já mám jasno, my jsme jen jednou a to den po pozitivním testu, tzn v den předpokládané OVU. A cítím, že nic kromě bolesti cysty necítím 😀 .... Takže u mě nula bod. Ale na Tebe jsem zvědavá! 🙂
To ja jsem taky ale minuly mesic jsme to hlidali stejne tak a taky nic tak tomu moc sanci upřímně nedávám... ale kdo to cekani ma vydrzet ze? 🙂

@salenas diiiky moc a mame dnes nebo staci zitra kdyz tuleni problehlo vcera