icon

Ovulační test, je pozitivní?

monikafrystakova
13. říj 2014

Holky, poradte je nebo neni 🙂?

evzenie2016
12. pro 2016

@majina pokud to takhle lítá, poctivě bych měřila každý den a některý cyklus i třeba celý. Ale hlavně tedy neuvazovala jsi o maření teploty? Já jsem si říkala, že přeci nebudu trapčit s teploměrem, ale musím uznat, že to je opravdu docela šance něco se dozvědět. A když jsem šla na kontrolu k Dr, aby zkontroloval, jestli není nejaka uplne zjevna příčina toho, proč se nedaří, tak ho teploty zajímaly...

evzenie2016
12. pro 2016

@majina jo a teplotu nemusíš mařit, staci měřit 😀

majina
12. pro 2016

@evzenie2016... je to asi blbý ale ponořit test mi zatím přislo to nejlepší a nejsnažší řešení ale asi budu muset nastudovat to měření

dasa.77
12. pro 2016

@majina Ahoj, ovulační testy dělané (ve dnech okolo ovulace) ob den jsou zbytečně vyhozené peníze.Nic moc se z nich nedá vyčíst. Klidně se může stát,že ten den,kdy netestuješ je zrovna pozitivní a druhý den už jen slabá čárka. 😉
Jinak pokud bys měřila BT (je to i o zvyku),tak to by Ti napovědělo mnohem víc.

majina
12. pro 2016

@dasa.77 ... děkuji za reakci a radu, příště budu testovat každý den

evzenie2016
12. pro 2016

@majina ja Tě úplne chápu. Byla jsem na tom uplne stejne 🙂 Ale pak mi začalo vadit, že čekám, nedari se, ale nevím nic 🙂 Kdyby ses do toho dala, tak doporučuji si na to stáhnout nějaký program a pořídit teploměr, co meri na dvě desetinna mista. Jinak, když se odhodláš, o mereni BT dočteš všude mozne a mne to tu jednoduše vysvětlila Terka228. Staci proběhnout diskusi tady. Dávala mi i ukázkove grafy, tak by se Ti to mohlo i dobře hledat. Ale není na tom opravdu nic složitého. Jen pravidelnost a pečlivost🙂

kotito
12. pro 2016

Holky a nemáte některá ovulační test nejednorázový?

terka228
13. pro 2016

@evzenie2016 tak večerní test trošičku zeslábnul, takže uvidím ještě dnes odpoledne....ale teplota se ještě o chlup snížila😀😀😀 Tak to vypadá opravdu snad dobře. Bříško mně ale už nebolí aspoň zatím. Kdyby ale ovu proběhla v noci, tak bych už snad měla teplotu nahoře, ne? Snad tedy proběhne dnes a to večerní tulení vyjde akorát 🙂

terka228
13. pro 2016

@evzenie2016 a jak dnes u Tebe? Kolikátý DPO tedy jsi, a kdy máš termín MZ???

evzenie2016
13. pro 2016

@terka228 Dobre ranko. Jsem ráda za dobre zpravy u Tebe! Teplota super, to vypadá na ovu během dneška, takže to bude krasne nacasovane. U me konečně i ještě dovyskocila, takže jsem 3DPO. Jen to mám cele posunute, takže MS a test tak 27...asi 🙂

kikkulina
13. pro 2016

@evzenie2016
@terka228

Holky jsem 36DC a druha carka hezky zesilila 🙂

klaina
13. pro 2016

Dobré ráno holky, už pár dní pročítám vaší diskuzi a obracím se na vás jako na zkušené "testovačky" 😉 Ovulační testy zkouším první cyklus, takže jsem úplný začátečník, chci zjistit jestli vůbec ovulaci mám. Můj menstruační cyklus je dost divoký, v listopadu 2015 jsem vysadila HA a třičtvrtě roku jsem neměla MS vůbec. Dlouho jsem to zkoušela všemi možnými přírodními prostředky, ale bohužel jsem se nevyhnula vyvolávačce a po ní mi doktor nasadil Gynprodyl, který mám brát 16-26 DC. Teď s ním jedu třetí cyklus, první byl 27 dní a ten druhý jen 24. A teď k testům - ovulace asi neproběhla že? Bohužel mi chybí 16 DC, kdy jsem neměla možnost otestovat. Taky vůbec nevím jak je to s tím Gynprodylem a ovulací, jestli je vůbec možný otěhotnět... od doktora jsem se toho moc nedozvěděla. Omlouvám se za román a děkuji za vaše reakce 🙂

sarkab85
13. pro 2016

@klaina Ahoj, řekla bych, že pozitivní test byl 17 DC, ovu mohla proběhnout 18,19 DC. Nemám, ale zkušenosti s Gynprodylem, netuším jestli nějak neovlivňuje. Bazální teplotu neměříš? Zkusila bych, je to šikovný a hodně Ti o Tvém cyklu prozradí. Nehledě na to, že je to levnější verze.

sarkab85
13. pro 2016

@kikkulina Krásná čárka, gratuluji. Kolik dní jsi po ovu?

evzenie2016
13. pro 2016

@kikkulina Parádaaaa! Velká gratulace! Tak opatrovat a přeji krásné Vánoce, když už je dárek na světě 🙂

evzenie2016
13. pro 2016

@klaina Ahoj, koukám na ty testy a škoda zrovna toho 16. dne. To mohlo hodně napovědět a mohl být docela i silnější. Pokud máš takhle rozházený cyklus, tak si vůbec neodvážím tipnout, zda ovu proběhla. Ale už jak psala @sarkab85 - doporučila bych měřit bazální teplotu. Zdá se mi, že testy jsou vhodné, pokud víš, že je všechno ok a jde jen o určení správného dne. Ale pokud je nějaká nejistota, výkyvy, tak BT je daleko lepší nástroj a člověk má šanci se něco dozvědět...zvaž to. A už jsem to psala včera. Já jsem si ze začátku říkala, že přeci nebudu šaškovat s teploměrem. Ale teď jsem ráda, že mám údaje a je to ráno minuta zdržení, to nic není....

maggie_
13. pro 2016

Dobré ráno holky 😉
chci se zeptat...Mám teď prvně vůbec ovulační test pozitivní, ale přestávám tomu rozumět. Ještě donedávna jsem ovulaci neměla, tak mi prosím poraďte...jakto, že čárka je pořád silná? Neměla by být nejsilnější jen v jeden den? Děkuju za každou zkušenost 🙂

Na fotce je test uplně dole ze včerejšího dne....

klaina
13. pro 2016

@evzenie2016 @sarkab85 Děkuji holky za vaše reakce a názory 🙂 Ten 16 DC mě opravdu štve, že jsem nemohla otestovat, ale teď už s tím nic nenadělám. Přemýšlela jsem i o tom měření BT, ale zatím jsem to tak nějak odsunula, že nejdřív zkusím testy 🙂 Jednak mám obavy, že každý den vstávám trochu jinak (rozdíl 2-3hodiny) a nevím jak moc by to měření ovlivnilo a taky snahu o mimčo zatím nijak nehrotíme, nesnažíme se dlouho a pro přítele by právě to měření bylo "hrocení a nátlak" 🙂 Ale třeba na to taky dojde. Zkusím ještě další cyklus testovat a snad z toho budu o něco moudřejší 😉

sarkab85
13. pro 2016

@maggie_ Ahoj, může se stát, že budeš mít pozitivní více dní ( vysoká hladina LH ), holky to měly taky. Pozitivní se bere vždy ten poslední nejsilnější. Pokud zítra zeslábne, ovu přijde v následujících dnech. Pokud ne, všechno si posuň o den dále. Jinak, už bych začala se snažením😉

maggie_
13. pro 2016

@sarkab85_ Ahoj 🙂 moc děkuju za odpověď, ještě se zeptám, ovulace přijde, až když čárka slábne? No možná uplně narovinu 😀 snažili jsme se předevčírem a ještě den předtím. Včera nic a dnes bohužel také nic nebude, jelikož přítel odjel do zahraničí. Je tam možnost početí? 😉

terka228
13. pro 2016

@kikkulina no super!!!! Moc gratuluji 😍 😍 😍

terka228
13. pro 2016

@maggie_ ahojky máš to stejné jako já 🙂 a jak píše sárkab85 bere se až ten poslední. Já už pak v těhle dnech testuju odpoledne i vecer,abych viděla,jestli čárka už slábne..včera večer uz mi trošičku zeslábla,ale teplota mi dnes ješte navyskočila.Tak bych bych řekla,že to odpovídá,že ovu budeběhem dneška.a zítra teplota bude nahoře.Dnes odpoledne už by taky měl být ovu test konečně slabší.A tulení máme taky až dnes večer....

sarkab85
13. pro 2016

@maggie_ Ano, ovulace proběhne až se slabší čárkou. Pozitivní ovu test značí nejvyšší hladinu LH, která je před ovulací. Všude píší, že si spermijky počkají třeba i 5 dní, ale nevěřila bych tomu moc. Chtělo by to zítra a pak i ty další dny. Vajíčko vydrží čekat den po ovulaci, takže máš +- 2 dny k dobru. Snad se Ti přítel do té doby vrátí.

maggie_
13. pro 2016

@sarkab85_ Aha, tak to je v pytli 😕 bohužel se do Vánoc nevrátí. Takže moje první vůbec ovulace a promarněná...No co se dá dělat 😔 ale aspoň už vím, jak to tedy funguje....říkám no spali jsme spolu předevčírem a ještě den předtím, to znamená i v den, kdy čárka hodila dálnici, ale asi zbytečně no..hold se nedá svítit....ale moc děkuju za vysvětlení 😇
@terka228_ Tak ať ti to výjde hlavně 😉

sarkab85
13. pro 2016

@maggie_ Uvidíš, třeba si tam vevnitř počkají. Budu držet palce.

@terka228 A tobě taky, hlavně ať už ta čárka zeslábne. Tento měsíc to teda máš divočinu.

maggie_
13. pro 2016

@sarkab85_ No pochybuju, ale děkuju 🙂 ono bůh ví, jestli to nebude dneska ještě silnější....

dasa.77
13. pro 2016

@maggie_ ahoj,řekla bych,že ten spodní test je přece jen o malinko silnější než předhozí

nada1985
13. pro 2016

ahoj jste tu nekdo

dasa.77
13. pro 2016

@nada1985 nikdo 😀

Strana