PCOS - IUI. Komu i přesto vyšlo?

popelkaa23
26. dub 2024

Ahoj holky, mám PCOS menstruace po 3-6 měs . Takže na prd . Chtěla bych se zeptat komu vyšlo IUI přesto ze měl PCOS. Jinak se zda ze mám vše v pořádku až na to ze mám trosku zvýšený testosteron . Dekuji

rosalindamelinda
26. dub 2024

Ahojky, mám známou, která také měla Pcos. Každopádně pokud nemáš vůbec prav.ms a tím pádem ani ovulaci, tak je absolutní nesmysl, abys šla na metodu IUI.
Nepravidelnost ms cyklu=nepravidelnost ovulace. No a bez ovulace a následných procesů je těh.téměř nemožné.
U Pcos je důležité udělat Hormonální profil, ten zřejmě máš, pokud máš vyšší Tes. Takže další body jsou řešit MS+Ovu. Někdy stačí do LF nasadit progesteronové preparáty a k tomu ještě nějaký lék, který řeší další špatnou hodnotu určitého hormonu, který vyšel podle HP špatně. Takže možná by pomohlo něco na snížení Tes. nebo zvýšení jiného hormonu, který je potřeba. To by ti měl však navrhnout samozřejmě tvůj lékař.
Vždycky říkám, že je dobré, pokud někdo řeší Pcos-zajít na Endokrinologii, kde se zabývají přímo léčnou horm.poruch. Léčba neplodnosti z důvodu Pcos se totiž dá zvládnout u OG+Endokrinologie. Pokud nezabere, až pak nastupuje CAR.

popelkaa23
autor
26. dub 2024

@rosalindamelinda ano pravé mám to hodně nepravidelné. Ale tam jde vlastně o to ze oni tu ovulaci vyvolají uměle a “naplanuji” to tak aby to vyšlo . Vlastně ze já ji nemám přirozeně nebo málo kdy - dceru mám tak jsem ji už musela mít . Dcera počata přirozeně. Tak by to pravé mohlo vyjít si myslím . Teda aspoň doufám .

rosalindamelinda
26. dub 2024

@popelkaa23 No a partner má nějaký špatný spermiogram, že musíte na IUI? Protože jinak by se vyvolávání ovu opravdu dalo zvládnout i u obvodního gynekologa. Každopádně, pokud to všechno dobře naplánují a provedou, tak snad se to podaří, držím ti palce. Hlavně si ty lékaře v Caru pohlídej, abys byla s celým procesem spokojená a cítila se dobře, tj důležité.

popelkaa23
autor
26. dub 2024

@rosalindamelinda To pravé nevím , jestli má špatný spermio nikde jsme ještě nebyly .. doufám ze ne

popelkaa23
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
rosalindamelinda
26. dub 2024

@popelkaa23 Jeej, tak to si ale nechejte udělat SPERMIOGRAM předtím než půjdete na jakoukoliv metodu asistované reprodukce! To je samozřejmé, že musí být vyšetřena jak žena, tak muž, bez toho to nejde. Po správnu by vám vůbec neměli automaticky nabízet IUI, pokud nezkontrolovali spermie, tj divné a podezřelé. To mi připomíná ty špatné postupy některých klinik, ba dokonce bych si troufla říct, nekalé postupy.
To je to samé jako by ženě nezkontrolovali před IVF dělohu, to prostě nejde. Přece nebudete vrážet peníze do kliniky, která vám ani neposkytla kompletní vyšetření. Do toho bych nešla a okamžitě bych si to s nimi vyříkala, zažádala o doplnění vyšetření nebo pohrozila, že odejdu jinam. Páč tech klinik dneska je...vyrostly v poslední době jako houby po dešti 🙂)))))))

bobo3
28. dub 2024

@popelkaa23 ja mám PCOS ms každých 35 dní, 4 roky,40 ovulácii,6IUI a stále žiadne dieťa. Prvý transfer v prvom IVF vyšiel, zatiaľ iba 6 týždeň , ale zatiaľ najväčší úspech. Inak žiadne ine problémy, máme vyšetrený genetiky, hematologiu, reprodukčnú imunológiu.