icon

Po vysazení antikoncepce nepřišla menstruace

raddkka
23. říj 2017

Ahoj holky, mám asi už na nervy jdoucí dotaz, pročetla jsem spousty starých diskuzí, ale stejně...možná potřebuji spíš uklidnění.

Je mi 24 let, první menstruace ve 14, pravidelná po 28 dnech, pak 7 let HA. Po dokončení školy a vzhledem ke stabilnímu vztahu, jsme se dohodli, že se časem začneme snažit o dítě (na jaře plánujeme svatbu, takže po ní), já dostala skvělý nápad, vysadit antikoncepci už teď, aby se tělo pročistilo... a dostáváme se k problému, zatím jsem bez menstruace. Asi plaším předčasně, ještě jsem nepřekročila 40 DC (takže určitě plaším předčasně🙄), ale jsem nervózní a chtěla bych se proto zkušenějších zeptat, kdy to začít řešit?
Znepokojuje mě hlavně to, že jsem měla pocit, že jsem poznala ovulaci (11 DC, ale neověřená, takže kdo ví, co to bylo), pak přišlo klasické PMS (cca od 20 DC) , takže jsem se tím uklidnila, očekávala menstruaci a ono ne. Nepřestávající bolesti podbřišku a v kříži (přesně jako při MS) a bolest prsou (to jsem dříve neměla, ale za tu dobu už si zvykám 😠), jednu dobu byly opravdu silné, několikrát jsem pelášila na záchod, že už "to" přišlo, ale zbytečně. Poslední dny to spíš ustává...což vyvolává mírnou beznaděj. Test včera negativní.

Jsou nějaké bylinné přípravky, kterými bych mohla tělu pomoci? Navštívit lékaře? Nebo je to opravdu normální a mám to nechat zatím plavat? Klidně mi řekněte, že jsem hysterka, třeba mě to srovná 😔 ...já si tak sama připadám, ale nemůžu si pomoct.

Díky za pomoc!

Strana
z3
mischeylaa
24. lis 2017

@raddkka Jeeee, tak to mám za tebe radost! No vidíš to!🙂
Dej potom vědět, jestli přišla MS nebo se zadařilo na první pokus!🙂
Jinak mě se přidaly další problémy - už víc jak týden se mě každý den točí hlava a jsem hrozně přecitlivělá. Včera jsem volala známému - gynekologovi a ten mě vystrašil, že mě to vysazení mohlo narušit funkci štítné žlázy. Doporučil mě jít na krev a nasadit Klima lady (je to nehormonální a užívá se v přechodu). Taky mě trochu zprdnul, že to není sranda takhle sama vysadit antikoncepci. Prý pokud chce někdo mimi, tak na to vlítnout hned první cyklus a nebo vůbec nevysazovat. V pondělí jdu na gyndu, tak uvidím co řekne doktorka. Ale názor, že vůbec nevysazovat, když nechceme hned otěhotnět, mě přijde trochu mimo. Přece není normální být od 15 let do přechodu na antikoncepci (mimo těhu). 🙄

raddkka
autor
24. lis 2017

@monhy Už jsem to potom dostala a v dalším cyklu zachytila ovulaci, tak čekám, že MS standartně dorazí 🙂 díky za radu 🙂

raddkka
autor
24. lis 2017

@mischeylaa Díky 🙂 Určitě dám!
Jéje, tak to je mi moc líto :( ale aspoň ti vezmou tu krev a budeš vědět. Jo, ten názor mi přijde taky trochu zcestný, znám hodně holek, které vysadily, když měly stálého partnera, ale dítě ještě nechtěly, začaly se snažit po několika letech od vysazení a ok. Nemyslím si, že by byla chyba nastartovat přirozené pochody v těle a nechat je běžet, i když nechci hned otěhotnět. Však takhle to příroda vymyslela. Já celkem lituji, že jsem HA vůbec kdy brala, ale tehdy se moc o tom, jaké je to svinstvo nemluvilo a v 15 letech jsem o tom ani tolik nepřemýšlela.
A k tomu vysazení, první cyklus bez HA to bylo fakt šílený, mastná pleť, vlasy, bolest prsou, břicha, v kříži, ale všechno opravdu brutálně. Tenhle (druhý cyklus) už vše v normálu, břicho trochu bolelo při ovulaci, jinak vše jako dřív, což jsem fakt ráda. Ta hormonální smršť byla teda šílená. Třeba je to u tebe jen tohle. 😒
Držím palce, ať je u tebe všechno brzy v pořádku!!! Určitě dej vědět!

kaaaciii
24. lis 2017

Promiň, nečetla jsem celou diskuzi. Jen chci přispět 🙂 Já brala atk také zhruba 5-6 let a když jsem jí brát přestala, tak jsem nedostala menstruaci rok a půl!!!!
Byl to šok a neustále jsem to řešila s doktorkou, která mi naštěstí doporučovala nechat vyčistit tělo samovolně. Do teď to mám bohužel po delší době, než by se mělo, ale aspoň to dostanu pravidelně každý měsíc..
Antikoncepce je svinstvo a už bych to nebrala 🙂

mischeylaa
24. lis 2017

@raddkka Moc děkuju. Radila jsem se i s mamkou, která právě prochazí přechodem a i ona si myslí, že je to hormonálního původu. Taky nechápu, jak by doktoři hned všechno řešili opětovným nasazením antikoncepce, vždyť bych se vrátila úplně na začátek! Tohle není řešení! A jak říkáš - ani já jsem v 15ti neřešila co je to za svinstvo! Bylo to "IN", zabránilo to nechtěnému těhu a to, že mě jednou bude 30 a budu chtít rodinu a zdraví mě v tu dobu nějak nezajímalo:D
Za dva týdny odlítáme na měsíc k moři, tak pak dám vědět jestli sluníčko pomohlo rozházený hormony srovnat, nebo jestli se vracíme ve 3:D A ty dej taky vědět, jestli se zadařilo🙂 Tak hodně štěští a hezké Vánoce, pokud už se nestihnu ozvat🙂

mischeylaa
24. lis 2017

@kaaaciii Děkujeme za příspěvek! Asi je tento problém po vysazení k hodně holek😔 Naštětí jsou ještě doktorky, které hned nevnutí další hormony!🙂

raddkka
autor
25. lis 2017

@mischeylaa Mám taky mamku zrovna v přechodu 🙂 vyžírá si to slušně, ona žádné hormony nesmí, takže je to peklo.
Já právě nechápu to tvrzení, že po vysazení HA je tělo nastartované a je lehčí otěhotnět, já měla ovulaci při prvním cyklu až někdy kolem 25DC, pak luteální fáze 14 dní, takže cyklus dlouhý jako prase, tělo se evidentně nemohlo vzpamatovat, nakonec díky bohu naskočilo. Teď jsem měla ovulaci už 18 DC, bez těch šílených hormonálních výkyvů. Před nasazením HA jsem měla cyklus 28 dnů pravidelně. Takže ne, fakt si nemyslím, že by něco řešilo zbláznění těla nasazením HA.
Užij si dovolenou!!! Odpočineš si tam a určitě bude pak lépe! Dej vědět, já se ozvu, jak jsem dopadla 🙂

@kaaaciii Mně naštěstí MS dorazila, sice jsem měla delší cyklus, ale přišla, teď mám druhý cyklus po vysazení, chytla jsem pomocí testů ovulaci a teď čekám na menstruaci 🙂
Tak hlavně, že už u tebe je vše v pořádku, delší cyklus není na škodu, pokud to není nějaký extrém 🙂

raddkka
autor
2. pro 2017

@mischeylaa Tak jsem to dostala, po ovulaci asi 12 dní, jsem ráda, že to zatím funguje, i když malé zklamání, že jsem neotěhotněla musím přiznat😕 Jsem zvědavá, jak na tom jsi.... doufám, že už je to lepší!

mischeylaa
3. pro 2017

@raddkka Tak to mě moc mrzí! Sice, je fajn, že to takhle "funguje", ale chápu i to zklamání, že to nevyšlo napoprvé! Ale raduj se alespoň z toho, že jsi to dostala a třeba se vám zadaří další cyklus pěkně k Vánocům🙂
No a u mě... byla jsem v pondělí u nové gynekoložky. Byla jsem naprosto nadšená její pečlivostí a kolik si na mě udělala času! Vyšetřila mě a že jsem naprosto v pořádku. Bylo to 16DC a sliznice byla 7mm, sice prý neviděla folikul (což předpokládám, že ovu vůbec nebyla a nebo už proběhla dva dny před, kdy mě bolelo břicho).
Říkala, že po vysazení HA je naprosto normální, že ten cyklus takhle blbe. Prý mám pít bylinky a tolik se nesledovat a že se to srovná samo🙂 Dokonce mi sama řekla, hlavně nečíst žádné diskuze:D :D :D
Kupodivu mě začalo byt líp až když mi řekla, že jsem v pořádku:D Asi psychika:D Ale dnes mě už druhý den intenzivně bolí podřišek jako při ovu a včera jsem měla i ten ovu "hlen".... Tak jsem z toho zase jelen... Je možný aby ovu přišla 6 dní po tom co Mudr na UTZ neviděla folikul? To je přece blbost...Nebo mám ovu podruhé za cyklus?:D Taky asi blbost:D Tak potom proč mě zase bolí břicho, když jsem naprosto v pořádku?:D
Pak ať vám někdo radí se nesledovat, že:P

martina250703
4. pro 2017

Ahoj. Já vysadila HA v září po 13 letech. Na první ms jsem čekala 44 dní. Teď jsem 33DC. Břicho mě bolí na střídačku pořád. Na preventivce u gyn. vše v pořádku, doporučil nekupovat ovu testy atd., ale užívat si 😉 Nějak to nehrotím, jen mi vadí to, že nevím, kdy to dostanu.

raddkka
autor
7. pro 2017

@mischeylaa Když jsou ovulace dvě, tak jsou do 48 hodin po sobě myslím... s tím folikulem nevím, o tom vůbec nic netuším... nezkoušela jsi ovulační test? Mně to docela pomáhá se nepozorovat a uklidní mě, když vím, že ovulace byla a dostanu ms cca za 14 dní, takže pak i vím, že nemám zpoždění a nesleduji každé píchnutí. Když MS nepřijde do 17 dnů od MS, tak test, do té doby neřeším.
Jsem ráda, že jsi narazila na super doktorku, věřím, že tě uklidila 🙂 hlavně, aby se to dalo nějak dohromady! Já ještě u lékaře nebyla, už jsem se dvakrát objednala a dvakrát mi do toho nečekaně vlítla menstruace :D
Hele, byla jsem trochu smutná, když jsem viděla krev, ale žádné drama, víc z toho byl špatný přítel, už chtěl jít na spermiogram😨, tak jsem ho uklidnila, ale včera si zase hledal, co dělat, aby tomu ze své strany pomohl... takže mě stresuje spíš on, protože to pořád hrozně řeší.
A s těma diskuzema paní doktorku chápu, už jsem se párkrát někde začetla a když jsem viděla, jak to některé hrotí, tak jsem rychle zmizela, abych se nenakazila.
Mě momentálně především zajímá, jestli moje tělo funguje, těhotenství chci dát aspoň rok, aniž bych to nějak řešila.

@martina250703 To je pěkná doba, snad se ti to dá brzy dopořádku. Právě, nejhorší je, když člověk neví, kdy to přijde, když si vzpomenu, kolikrát jsem letěla na záchod a ono nic a pak jsem se bála jít do bazénu, že to dostanu tam... na prd.

martina250703
7. pro 2017

@raddkka To byla na jednu stranu vyhoda HA - presnost. Ale po pravde se bez ni citim lip. Piju Fertipronu na doporuceni doktora. Snad se nastartuju 🙂
Koukam, ze tobe se to celkem srovnalo.

raddkka
autor
8. pro 2017

@martina250703 No, já právě HA nechtěla vysadit kvůli tomu, že vím, kdy to přijde a můžu si podle toho naplánovat aktivity (mám ráda horské tůry apod., kde se menstruace fakt nehodí). No, zatím dva cykly za mnou, teď čekám zase ovulaci, uvidíme, snad to zůstane funkční i nadále. Popravdě, když zachytím ovulaci, strašně se mi uleví, ne kvůli tomu, abychom na to hupli, ale jsem šťastná za každý cyklus, kdy tělo zdá se funguje.
Snad se ti to taky srovná, snažíte se o dítě?

martina250703
8. pro 2017

@raddkka To je pravda, clovek si rychle zvykne, ze vzdycky vi. Ale co se da delat.
No zatim se nejak extra nesnazime. Chci to zatim nechat plynout a po Novem roce do toho jit naplno 🙂 Ale kdyby to vyslo nejak nenasilne, vubec bych se nezlobila 😉

raddkka
autor
17. pro 2017

Tak hlásím ovulaci 19 DC, bolest prsou, silnější výtok, pozitivní test... teď čekám menstruaci, jsem zvědavá.
Jinak teda jsem testovala od 14 DC a měla jsem pořád jen úplně slabounkou čárku, byla jsem z toho trochu zoufalá, ale pak najednou vyjela silnější 18 DC a 19 DC byla už testovací silnější než kontrolní. Docela se mi ulevilo, že ovulace zřejmě proběhla❤

Jak jste na tom vy, holky? Co Vánoce, jak probíhají přípravy?
@martina250703
@mischeylaa

martina250703
17. pro 2017

@raddkka To je super, že ovu proběhla. Já dnes 1DC. Břicho mě bolí slušně. Na další cyklus jsem nakoupila ovu testy. Jen nevim, kdy začít testovat, když mám cyklus přes 40 dní.
Přípravy na vánoce beru dost v poklidu. 😉

raddkka
autor
18. pro 2017

A máš ho tak pravidelně? Já měla první přes 40 a pak se zkrátil najednou na 29...je to blbý, když to není pravidelné, ale mě při ovulaci bolí prsa, takže jsem jí zatím poznala i tak.
Takže MS dorazila, to je dobře... Já při poslední menstruaci myslela, že se mi z břicha vyklube predátor, takovou bolest jsem snad nezažila. Ale mám jí silnou jen jeden den, pak hodně slábne a za 4dny je fuč... Přijde mi, že mám asi nízkou sliznici nebo co, asi zkusím další cyklus kontryhel.
Jestli máš cyklus pravidelně 40 dní, tak bych testovala cca od 20 DC...Pokud se nepletu, tak lutealni fáze je max 18 dní... Hodně štěstí 🙂... Já tenhle cyklus vypotřebovala 2 balení testů, jak jsem byla zvědavá... Ale já zase ušetřím na těhotenských 😀

martina250703
18. pro 2017

Oba cykly po vysazení byly 44 dní. Taky přemýšlím, jestli se nevyklube nejakej vetřelec 😀 Ale jen ty dva dny, teď už v pohodě. Já doufám, že by se mohl zkrátit.
Já jsem právě taky zvědavá. Hlavně vůbec nevím, jak moje tělo funguje. Každou chvíli mě někde bolí nebo píchne a já pak přemýšlím. A na těhotenský určitě brzy dojde 😉

raddkka
autor
19. pro 2017

@martina250703 Mně se to naštěstí docela uklidnilo, cítím jen ovulaci a pak přicházející menstruaci, kdy první dva dny jsou opravdu horor a to si myslím, že bolest snáším celkem dobře.
Tak bych zkusila testovat třeba od 22, 23 DC... uvidíš. Mě hrozně baví pozorovat přirozené pochody v těle, po letech s HA je to docela zajímavé😀
To máš cyklus docela dlouhý, mívala jsi to tak i předtím, než jsi začala brát HA?

martina250703
28. pro 2017

@raddkka Ahoj po delší době. Před HA jsem měla přes 30 dní.
Chtěla jsem ovu zestovat až kolem 20. dne, ale dneska mi to nějak nedalo a 12. DC lehce růžová čárka. Tak budu napnutá jako kšandy 😀To
A co ty? Jak jsi na tom?

raddkka
autor
29. pro 2017

@martina250703 No vidíš, nic si z toho nedělej, když nebude moc sílit, já měla pořád slabou a až den před ovulací najednou koleje jako blázen. Držím palce 🙂
No, já jsem trochu v šoku, dnes očekávám menstruaci, zatím nic, zato docela velká bolest prsou, což před MS nikdy nemám. Tak jsem si udělala test (citlivost 10) a je tam slabá růžová druhá čárka😲 tak jsem udělala ještě jeden, s citlivostí 25 a tam je čárka také. Je to normálně vidět, nemusím to nijak natáčet a chodit za světlem, i přítel jí hned viděl😲😀 tak teď doufám, že to není nějaký planý poplach. Jsem docela v šoku, zatím teda ani nemám žádnou extra radost, protože tomu nemůžu věřit a mám strach, že se něco podělá. Bolí mě břicho a v zádech, tak doufám, že mrcha nepřijde.

martina250703
29. pro 2017

@raddkka To je krásný 😀 Přeju ti, ať je vše v pořádku.

raddkka
autor
30. pro 2017

@martina250703 Děkuji 🙂 Dneska zesílil!

martina250703
30. pro 2017

@raddkka No super 👏

deniskaaap
31. pro 2017

@raddkka gratuluju!! Krásné novoroční překvapení 😊

raddkka
autor
31. pro 2017

@deniskaaap
@martina250703 Díky holky, já si to pořád neuvědomuju, ale přítel už mi koupil nealko Bohemku 😀 Vyzkoušela jsem 3 značky testů, jak jsem tomu nemohla věřit, teď se nemůžu dočkat ultrazvuku, snad bude vše jak má.

martina250703
31. pro 2017

@raddkka Určitě bude 😉 Hezky se o tebe přítel stará.
Je to povzbuzující i pro mě. Když jsem hledala příspěvky o vysazení HA, byla jsem ráda za tvoje zkušenosti. Snad tě co nejdřív budeme následovat 🙂
Šťastné vykročení do roku 2018 🎉

raddkka
autor
1. led 2018

@martina250703 Také přeji šťastný nový rok! 🙂
Jdu k lékaři za tři týdny, jsem napnutá jak struna, zatím bolí břicho míň a prsa víc😀
Určitě se i taky brzy připojíš 🙂 Jak jsi na tom? Už ovu test sílí?

martina250703
2. led 2018

@raddkka Tak potom dej vědět 🙂
Zatím nesili, ale s tím jsem počítala. Udělala jsem si zásobu, mám to jako napínavou hru 😉

raddkka
autor
2. led 2018

@martina250703 Určitě dám 🙂
Já jich vypotřebovala v tomhle cyklu dvě balení, jak jsem byla nedočkavá a zbytek jsem ještě využila teď, když mi vyšel pozitivní těhotenský test, na ovulačním to udělá taky pěkné koleje😀
Tak ať se brzy dočkáš! 🙂 Určitě dej vědět, jak to pokračuje.

Strana
z3