icon

Po vysazení antikoncepce se mi zbláznilo tělo

nittka
20. čer 2016

Ahoj holky, chtěla bych vás poprosit o vaše poznatky. Vůbec se nevyznám ve svém těle. Brala jsem 13 let HA, v září jsem ji přestala brát a od ledna se snažíme o mimi. Po vysazení byly cykly 35-38 dní a od února 43, 48 a 50 dní. Poslední 2 cykly mě vždy střídavě bolí břicho, píchá mě nad tříslama, bolí měm a pichá v prsou,což nikdy nebylo. Takhle to trvá 3 týdny a pak mám slabou MS. Vždy mě jen 2dny bolelo břicho a pak jsem měla normální MS.Na gyndě mi řekl,že je všechno v pohodě. Ovulačni testy apod. nedělám. Chci zkusit jinýho gynekologa. Nemáte někdo zkušenosti s tím,že najednou se tělo během jednoho cyklu úplně začne chovat jinak?

niski
20. čer 2016

Krvácení při braní antikoncepce není menstruace, je to jen hormonální krvácení, tělo neuvolňuje vajíčka. Po vysazení se to musí zase znovu hormonálně usadit a to může určitě trvat. Nevím, jak dlouho, ale myslím, že klidně i rok, když jsi ji brala 13 let. Zkusila bych i ty ovulační testy, abys věděla, kdy to je. Ovulace někdy bývá stejně bolestivá jako menstruace.

andreaandrejka
20. čer 2016

@nittka To je naprosto normální, k tomu netřeba měnit gynekologa, každý ti řekne to samé. Tělo se prostě potřebuje zase srovnat, u někoho to trvá chvíli, u někoho déle. Já měla ovulaci bolestivou hodně, v noci mě to i budilo..Dej tomu čas 🙂

luj89
20. čer 2016

Zkusila sis udělat těhot. test? Třeba jsi těhotná ;). Jestli máš možnost zkusit jiného gynekologa, zkusila bych se ho zeptat. Jinak já teda prožívám vysazení tak, že se mi taky prodloužily cykly a MS začala být v prvním dni bolestivá. Navíc se mi cca 3 měsíce po vysazení začalo objevovat akné, které se ted 6 M po vysazení uklidňuje (naštěstí 😀). Nicméně hormonální výkyvy jsou pořád dost znát. Tělo si prostě musí na tu změnu přivyknout, a to někdy trvá 6-12 měsíců.

kratka23
Odpověď byla odstraněná