Po vysazení antikoncepce se mi zbláznilo tělo
Ahoj holky, chtěla bych vás poprosit o vaše poznatky. Vůbec se nevyznám ve svém těle. Brala jsem 13 let HA, v září jsem ji přestala brát a od ledna se snažíme o mimi. Po vysazení byly cykly 35-38 dní a od února 43, 48 a 50 dní. Poslední 2 cykly mě vždy střídavě bolí břicho, píchá mě nad tříslama, bolí měm a pichá v prsou,což nikdy nebylo. Takhle to trvá 3 týdny a pak mám slabou MS. Vždy mě jen 2dny bolelo břicho a pak jsem měla normální MS.Na gyndě mi řekl,že je všechno v pohodě. Ovulačni testy apod. nedělám. Chci zkusit jinýho gynekologa. Nemáte někdo zkušenosti s tím,že najednou se tělo během jednoho cyklu úplně začne chovat jinak?
@nittka To je naprosto normální, k tomu netřeba měnit gynekologa, každý ti řekne to samé. Tělo se prostě potřebuje zase srovnat, u někoho to trvá chvíli, u někoho déle. Já měla ovulaci bolestivou hodně, v noci mě to i budilo..Dej tomu čas 🙂
Zkusila sis udělat těhot. test? Třeba jsi těhotná ;). Jestli máš možnost zkusit jiného gynekologa, zkusila bych se ho zeptat. Jinak já teda prožívám vysazení tak, že se mi taky prodloužily cykly a MS začala být v prvním dni bolestivá. Navíc se mi cca 3 měsíce po vysazení začalo objevovat akné, které se ted 6 M po vysazení uklidňuje (naštěstí 😀). Nicméně hormonální výkyvy jsou pořád dost znát. Tělo si prostě musí na tu změnu přivyknout, a to někdy trvá 6-12 měsíců.

Krvácení při braní antikoncepce není menstruace, je to jen hormonální krvácení, tělo neuvolňuje vajíčka. Po vysazení se to musí zase znovu hormonálně usadit a to může určitě trvat. Nevím, jak dlouho, ale myslím, že klidně i rok, když jsi ji brala 13 let. Zkusila bych i ty ovulační testy, abys věděla, kdy to je. Ovulace někdy bývá stejně bolestivá jako menstruace.