Opožděná menstruace po vysazení antikoncepce

vendy94
27. dub 2017

Zdravím, mám takový dotaz nebo spíš prosbu, jestli má některá z vás podobnou zkušenost.
V prosinci jsem vysadila antikoncepci Lindynette, chtěla jsem se pročistit, než se s manželem začneme snažit o miminko.
V lednu jsem dostala měsíčky asi o dva dny později, v únoru o týden a v březnu asi o 10dní. Ale teď v dubnu se ještě nedostavila a opožděná je už o 17 dní.
Dělala jsem si tři testy, ty mi vysly negativně.
Volala jsem si i na gynekologii a tam mi rekli, že mám ještě týden počkat a pokud to nedostanu tak přijít na kontrolu.
Jsem z toho už celá nervózní, tak proto jsem se rozhodla napsat sem a poptat se jestli nemáte někdo podobnou zkušenost, mám trošku strach aby mi naběhl normální cyklus,už me i pobolivá v podbřišku, ale těhotná asi nejspíš nebudu. Dávali jsme si s manželem pozor a chránili se jinak..
Máte nějakou radu, jak si sama pomoct a upravit si cyklus a neexistuje nějaký přírodní lék na to abych to dostala.? Pokud to do týdne nedostanu je mi jasný, že mi na gyndě bude chtít píchnout vyvolávačku což teda moc nechci.
Omlouvám se za dlouhý článek a moc děkuji za jakoukoli normální a nerypavou radu. 😉

johnirvingfan
28. dub 2017

Mně pomohla-a to jako opravdu- akupunktura a cvičení dle L. Mojžíšové. Oboje zároveň.

anatanka
28. dub 2017

@vendy94 Přírodní nevím. Já při prvním pokusu o tehu nemenstruovala vůbec cely rok, na vyvolávácce jsem byla jen dvakrát a pak už to nechala na těle, ať se nějak spraví samo. Otěhotněla jsem něco po roce i bez menzes.

babulinka1
28. dub 2017

Ahoj, já jsem brala také Lindynette (10 let) po vysazení jsem měla první cyklus dlouhý 39 dní, poté čtyři cykly po sobě + - 30 dní a ten pátý dokonce až 50 dní u Dr. jsem byla a řekla mi, že vše je v pořádku jen že mám posunutou ovulaci a proto je cyklus tak dlouhý. Doporučila mi na úpravu cyklu kapky Gynex a docela mi i pomohly. Sice se pod 30 dní nedostanu ale aspon to už nejsou dva měsíce.

vendy94
autor
28. dub 2017

@anatanka bez menstruace? Ty jo, tak to slyším poprvé, ale trošku mě to uklidnilo. Ja už jsem nervozni a furt nad tim musim přemýšlet, co se děje, ze mám takový zpoždění. No jsem zvědavá s čím na mě přijde gynekolog, do vyvolávačky se mi nechce, ráda bych nějak pomohla tělu ať se nastartuje samo bez dalších dávek hormonů. Každopádně už vím, že antikoncepci už nikdy nechci.

vendy94
autor
28. dub 2017

@babulinka1
Jee, takže nakonec na to nejsem sama. Ja už se bála, že se tu nikdo neozve kdo tu potvoru bral taky..
Ja jsem teď 4cyklus po vysazeni a pořád nic,už mě ani to břicho nepoboliva, tak nevim co se děje.
Ja ji brala vkuse 5 let, pak jsem na dva měsíce vysadila a pak znova začala brát a to 3 roky vkuse a teď jsem teda od prosince bez antiko. Snad se to srovná samo.. No mám z toho hrůzu, jsme se chtěli s manželem o prázdninách začít snažit, tak snad se to do té doby zrovná..

babulinka1
29. dub 2017

@vendy94 buď v klidu, určitě se to srovná. Taly už ji nechci ani vidět. Cítim se teď o dost líp. Hele jestli tě to uklidní tak já jsem vysadila loni v dubnu a rozházené to mám pořád, dnes jsem třeba už 33 den cyklu a ani náznak že by měla přijít. Snažit se můžeš i tak. Nemá to na nic vliv, jen je trošku horší poznat kdy máš ovulaci ale jestli ovulka normálně probíhá tak otěhotnět můžeš i když máš cyklus jakkoliv dlouhý.

vendy94
autor
29. dub 2017

@babulinka1 já na sobě ovulaci nepoznám, nebo jsem se ji ještě nějak nesnažila vypozorovat. Ja jsem 47den cyklu a furt nic. No tak jsem zvědavá co mi řekne na gynde. V úterý se objednám na kontrolu, ať vím podle ultrazvuku co čekat. Děkuji za podporu, manžel to nějak neřeší a nerozebírá to semnou, jen se mě každej den ptá , jestli už 😀 a stím už mě pěkně vytáčí 😀

lentilkah
29. dub 2017

Po vysazeni HA jsem na ms cekala skoro 80 dni. Na srovnani cyklu mohu doporucit kontryhelovy caj.

vendy94
autor
29. dub 2017

@lentilkah a kdy bych ten čaj měla začít pít ? Já si ho koupila, ale chtěla jsem ho začít pít až to dostanu, ale stále čekám 😒

lentilkah
29. dub 2017

@vendy94 Zacni s nim hned.

vendy94
autor
29. dub 2017

@lentilkah ok, vyzkouším. Děkuji 😉

han86nah
8. bře 2019

Zdravim, mam podobny dotaz, posledni menstruaci jsem mela 10.1. pak jsem jeste brala posledni platicko, ale asi 3x jsem si zapomnela prasek vzit, uz jsem to neresila. Miminko chceme, po vysazeni jsem to nedostala, test negativni, na gynde mi rekli, ze tehu nejsem a pockat, ale uz je 8.3. a ja stale ms nedostala, jak je to prosim s otehotnenim, mam celat a snazit se nebo to nema cenu, kdyz nemam ms? Mam cekat nebo resit vyvolani ms? diky za rady, jsem z toho nervozni, preji si otehotnet co nejdrive.... 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru