Pochybnosti ohledně miminka. Je to normální?

8. únor 2024

Dobré ráno, někdy před rokem jsme si s partnerem řekli, že bychom už chtěli miminko, zároveň jsme ale viděli různé překážky, které jsme chtěli dořešit, a tak jsme se rozhodli rok počkat. Ten rok byl náročný, touha po rodině rostla, ale najednou jsme přesně v bodu, kde jsme chtěli být a víme, že už od příštího měsíce bychom se chtěli začít snažit. Z ničeho nic však přišli pochybnosti z mé strany. Neměli bychom ještě počkat? Zvládneme to? Nemáme se více finančně zajistit? Pak si ale zase říkám, že se můžeme snažit x měsíců a nemusí se dařit + šance potratů.

Měly jste i vy tyhle pochybnosti? Je to normální? Ráda bych to řešila se svými kamarádkami, ale všechny zatím studují vysoké školy a není to pro ně aktuální téma.

levandule_k
8. únor 2024

Není to spíš jen strach z neznámého, změny, protože mít miminko je zodpovědnost, změna životního stylu a teď už to může být kdykoliv a už nic nebude jako předtím (neříkám že to bude špatné, jen to bude jiné), i když si nastuduješ milion věcí, tak to nenahradí reálnou zkušenost.

krisstina93
8. únor 2024

To je normalni, je to nova fáze života, nevíš do čeho jdeš, budeš mít zodpovědnost za další osobu, finančně se propadnete, spis by bylo divne, kdybys ty pocity neměla.

reeeza
8. únor 2024

Jsi člověk, ne robot, tohle k životu patří...

Navíc opravdu nikdy nevíš a může vám to trvat, nebo můžou být jiné komplikace jako potrat atp.

Tak do toho jděte klidně hned ( pokud ti intuice neříká opak, třeba z důvodu výběra " nevhodného" partnera nebo k tomu nejsi nějak tlačena. Je to tvé svobodné rozhodnutí?)

dulmich
8. únor 2024

Je to normální 😁

fouskovi
8. únor 2024

Je to normální chystáte se do neznámého a máte z toho přirozeně strach každá z nás to tak má

cilkat
8. únor 2024

Je to normální. Pokud tě tohle nepřepadne na začátku snažení, přepadne tě to na začátku těhotenství, nebo těsně po porodu a ještě okořeněné hormonálním koktejlem navíc. Nečekejte, jděte do toho a držím palce.

zmrzlinka
8. únor 2024

To je normální.Ja když jsem otěhotněla poprvé a držela jsem v ruce pozitivní těhotenský test,tak jsem ním mávala ať to zmizí ,že to nemůžu zvládnout 😂Syn už má bude mít 12 let a zatím to zvládame a dáváme 😉😁
To dáš 👍❤️❤️❤️