Potrat, kde šlo o genetickou vadu. Máte zkušenost?
Ahojte vím že to téma už tu možná bylo ale chtěla jsem se zeptat jestli mate někdo zkušenost s potratem (já už mám 2 za pul roku 😢 ) kde šlo o genetickou vadu?? já su z toho už na prášky a manžel je z toho taky špatnej ☹ .Podařilo se někomu aj přes to přirozeně otěhotnět?? Už v to ani nedoufám.Děkuji za odpovědi a rady jak dál už nevím.
@michalka1402 ahoj, je me lito, ze nas pribyva, jestli chces mrkni do https://www.modrykonik.cz/diskuse/nevzdavame-to... je nas tam spousta, co mely dva potraty a pak deti v pohode. například ja, dva potraty rok po sobe, pak tehu zdarny - mam 3,5 letou holcicku, pak zase potrat loni a tedka snad uz zdarny tehu.
já bych na potrat nešla ani 1 pokut by to nebylo nezbytně nutné (zdraví)
@michalka1402 mám za sebou také dva potraty během 7 měsíců. Prostě přestalo být srdíčko-hystologie nic neodhalila ta byla čistá, takže nevíme proč. Vím, jak ti je, právě taky procházím velmi těžkým obdobím, ale musíme se snažit věřit a doufat, jinak se z toho zblázníme.
jo aha :-/ chudinka ☹ ☹
Dekuju moc za podporu 😉 Teť si dáme asi pauzu a pokusime se o to až tak po novým roce
@shyanne a snažite se dál nebo jdeš na nějaký testy??Např. na genetické testy nebo jiné?????
@michalka1402 Podstoupili jsme genetické testy (výsledky tak cca za 3 měs.) a v září máme podstoupit imunobiologické testy (výsledky tak cca za 1,5 měs) takže se zatím nesnažíme, ale nejraději bych se snažit začala🙂. A co vy? Půjdete na nějaké testy?
@shyanne jo určitě bych chtěla jít na testy abych zjistila čím to je.Tet půjdu na testy se štítnou žlázou a pak na ty genetické testy ale nevím co mě tam čeká a co tam budou po mě chtít !!!!
@michalka1402 na genetice ti udělají testy na štítnou žlázu, takže pokud se tam chystáš je zbytečné na ně jít teď. My chodíme do Podolí a paní doktorka nám udělal testy na všechno možné, takže už jen čekáme na výslekdy a pak nás čeká ještě na imuno.
No každopádně potřebuješ mít doporučení od tvého gynekologa jak na genetické tak na imunobiologické. Počítej s tím, že objednací doba zrovna v tom Podolí je třeba až tři měsíce, takhle jsme to měli my (na tu gentiku jsme měli jít taky v září, ale uvolnilo se jim místo, takže jsme už byli - tudíž místo tří měsíců jsme čekali jen měsíc). Taky budeš potřebovat propouštěcí zprávy z nemocnice po revizích-nebo lékařské zprávy, které k tomu máš. Jakmile si budeš volat a objednávat se, tak ti sestřička velmi ochotně poví co a jak bude probíhat a co máte a nemáte udělat. A Tvůj gynekolog už ti napsal doporučení?
@shyanne Ještě ne ale tenhle týden k ní pujdu na krev tak mi to napíše doufám jak sme se domluvily
@michalka1402 Já jsem se objednala a ještě jsem to neměla ani napsané, ale věděla jsem že mi to můj doktor napíše, protože jsme se o tom bavili a on je navíc velmi hodný, takže i kdybych chtěla sama od sebe tak by mi to napsal. Nějak jsem dopředu tušila, že to bude trvat velmi dlouho než se dostaneme k výsledkům. Ale teď mě holky z jiné diskuze ukázaly, že se dá udělat i něco jiného. Mrkni na stránky www.wahlgrenis.cz jedna holčina tam byla a řekla jí, proč o miminka přišla a jak to s ní vypadá. Právě se rozhouji, že tam také půjdu. A jak Ti jinak je? Jak to zvládáš ty a partner?
Já udělám cokoli jen aby zjistily čím to bylo.Já ani nevím jestli tu hystologii dělaly.Ale pokazdé řekaly že to byla genetická vada.A tu hystolodii dělaji samy nebo jsem měla o to říct??Mě doktorka neřekla nic o té hystologii. Zvládám to líp jak před tím a s manžel to není zrovna nejlepší ale jinak to zvládáme jaka se dá
Chtěla jsem se jestě zeptat ty testy se platí???Jestli jo tak kolik to stojí???
@michalka1402 Nevzdávej to....🙂 Mě je 37 a nemám zatím žádné dítě a taky jsem 2x za pul roku měla zamlklý potrat. Vždy mezi 7-8tt. Chce to klid a hledat dál řešení a ne už vidět katastrofické scénáře....🙂
Držím palečky...🙂
@renond jo to jo beru to už s rezervou.Jednou se zadaří 🙂
Drží palečky🙂 Ty jsi z Brna? Tam je nějaké prý vyhlášené sanatorium Promedia. Slyšela jsi o tom něco?
@renond jsem kousek od Brna a o tom jsem neslyšela.Od manžela sestra říkala že mam jít na Veveří

Ahojky - snad podpořím - 2 potraty( květen 2011... - leden 2012) a 3. donošené miminko 🙂....duben 2012 - chlapeček se nám vylíhl na konec světa 21.12.2012 😀