icon

Potřebuji pomoci se zorientovat v problematice ovu a těhu

bartkat
29. zář 2014

Ahoj, jsem tady nova, pár dni si to tu pročítám a jsem zmatena.
Začnu o me. Je mi skoro 28 HA jsem vysadila po cca 10 letech před 3 týdny. Ted jsem 16 DC.
12DC jsem mela strasnou bolest břicha na levo a uprostřed, mohlo jít o přípravu na OVU? (pri braní HA jsem nemela nikdy bolesti a ms velmi slabou)
Podle všech moznych aplikaci mi OVU vychází na 14DC. Cca od 10 dnu jsem se cítila docela "mokra", to je normální?
15Dc me bolelo břicho pouze když jsem mela treba nohy pokrcene a pritazene k břichu.
dneska jsem mela bilozluty výtok jen trochu, to znamena co? ( pri brani ha jsem mela výtok skoro pořád, ale větší)
A jinak sex byl 11 a 14 DC, myslite ze by z toho mohlo něco byt? Moc jsme to zatim nehrotili, pritel byl nastydly min.tyden a ja ted od soboty.

pajamo
30. zář 2014

Moc se pozorujes, bud si delej ovulacni testy, nebo mer teplotu. Zadna metoda tabulek z netu nebo pokrcenych noh neni..

bartkat
autor
30. zář 2014

Ty nohy jsem mela ne abych se pozorovala, ale abych mela pohodlí v autě při dlouhém cestování a zjistila jsem ze to boli, nic vic. Testy si udelam příští měsíc, jenže moc na to nejsem abych pravidelne neco zkoumala.

pajamo
30. zář 2014

Tak to nezkoumej a uzivejte si.

g_m
30. zář 2014

@bartkat Ježiši! Nehroť to tak! 😨 Milujte se, když se vám zachce, neřeš píchnutí tam a tam a hlavně to tak nezkoumej. Po 10 letech braní HA můžeš otěhotnět hned, ale taky to tělo potřebuje probudit potom, co ho řídila HA, takže ho nech zbrchat a pokud to nepůjde, tak začni měřit nebo se zeptej doktora... 😉

andelka
30. zář 2014

Při HA tělo nefunguje, takže jak jsi to měla při braní je úplně bezpředmětné teďka. A po vysazení je možné všechno a žádná kalkulačka ti nespočítá, za jak dlouho začne tělo fungovat zrovna tobě. Takže první cyklus do přirozené MS vůbec neřeš, nesleduj, užívejte si a uvidíte. Obecně obvykle kolem 14DC bývá ovulace s podobnými příznaky jako popisuješ, ale jen tak od oka se stejně nic nedá určit. Je to hodně individuální.

ester34
30. zář 2014

Ahoj, to ti teď nikdo neřekne a radim ti prozatím to nehrotit🙂 Já když vysadila po 3 letech, tak jsem rok neměla ovulaci a mudr říkala, že první půlrok ji nemá spoustu žen, až pak se to řeší. Já byla extrémem.Kdybych se od začátku takhle sledovala, tak mi z toho hrablo🙂

simbelmine
30. zář 2014

Za me...v ramci klidne mysli nevyhazuj penize ani za ovulacni testy a teplomer, je to pak dost psychicky namahave (kdyz vis, ze dneska "musite", ale chlapovi se treba nechce...nebo kdyz ti tepllmer ukaze nevitane cislo a mas blbou naladu uz od rana). Ono takove sledovani se je normalni, casem clovek trochu otupi (nebo zpanikari a zacne to resit jeste vic 🙂). Po deseti letech na prascich to telu holt meze trvat dyl - ale samozrejme taky nemusi.

smardik
30. zář 2014

nechala bych tomu volný průběh, my se rozhodli pro dítě tak jsme si užívali milování, jak jsme chtěli, kdy bez nějakých obav ale nenapadlo mě se sledovat, nic. dodneška-mám 2 děti nevím kdy ovulaci mám, prostě to vyšlo bez nějakého nervování. Jediné co jsem udělala, že jsem začla brát kyselinu listovou a to bylo vše

bartkat
autor
30. zář 2014

Koukám že me asi nikdo nepochopil. Ja to nehrotim, jen me zajmalo zda je to normální treba ty bolesti nebo ten výtok, jestli otehotnim ted nebo za pul roku je mi celkem jedno. Myslela jsem zda treba výtok neznaci ze je neco spatne nebo tak.
No nevadí....
Andelko dekuji za tvou odpověď

monunkaaa
30. zář 2014

@bartkat Výtok bych brala jako zcela normální.. A ty věci co popisuješ má asi každýáúplně jinak.. Každá jsme originál, někdo na sobě ovulaci vůbec nepozná, protože nikde nic nebolí, nepíchne.. Někdo to pozná přesně.. A pokud by ti výtok dělal nějaké potíže, tak skoč k doktorovi, abys třeba neměla zánět..
A po deseti letech braní antikocepce ti může i dobu trvat než naskočí menstruace.. Já, když jsem ji vynechala poprvé, tak mi po třech měsících menstruaci vyvolávali, teď při druhém vynechání přišla sama asi po měsíci a půl.. Takže i to se hodně liší.. Nebo naopak může být hodně dlouhá nebo krátká..

milca111
30. zář 2014

@bartkat neboj se ničeho,myslím,že je vše v pořádku.To co popisuješ s tou bolestí to opravdu by mohla být ovulace,já to měla po vysazení HA úplně stejně,jsem si ani pomalu sednout nemohla a byla jsem jak nachlazená,jak mě ten podbřišek bolel
myslím,že co se tvé otázky týče,jestli z toho milování vašeho mohlo něco být,tak myslím,že mohlo,protože píšeš,že ovulace byla asi kolem 16 dne a milování 14 den,tak co by ne 🙂
Držím moc palečky a užívejte si krásného nechráněného sexíku 🙂 my začínáme teď po ms taky, jsem už 5 týden po revizi tak další snaženíčko nás čeká 😅

elvira
30. zář 2014

Neřeš - může se taky stát, že se tělo bude dávat nějaký čas dohromady, než ti naběhne normální - ovulační cyklus. Jak čtu tvůj popis - chápu, že miminko moc chceš, nejlíp tady a teď, ale toto je cesta do pekla.
Opravdu to nechej všechno běžet a pokud zhruba po půl roce nebudeš těhotná, začni řešit ovulaci atd.
Jinak různé aplikace mají nastavenou délku cyklu 28 dní, ovulace bývá /ale taky nemusí být/ uprostřed, takže to často háže na 14. den - může to být třeba už 11. nebo až 16. případně vůbec...

elvira
30. zář 2014

Výtok - pokud není zelený nebo hnědý a výrazně nezapáchá, nemusí znamenat nic - kolem ovulace by měl být jako bílek - pokud se dobře pamatuju.
Lehké bolesti kolem ovulace můžou být taky.

bartkat
autor
30. zář 2014

@kvakuska dekuji mrknu na to

silvik77
30. zář 2014

Já bych si to užívala a takové věci bych řešila, až by to nějaký měsíc nešlo. Pokud jste zdraví a máte pravidelný sex, určitě to příjde brzy samo. Pokud by to nešlo, pak bych začala zjišťovat příčinu.

damae
30. zář 2014

Ahoj, vysvětlení menstruačního cyklu a případné rady, jak si sledovat ovulaci najdeš skvěle vysvětlené zde: http://merenibt.xf.cz/index2.html

Jinak "neřeš to" a "moc se sleduješ" ti nepíšu jen proto, že ti to tu napsalo už spoustu lidí a taky proto, že jsem zásadně proti tomu, aby se tohle říkalo - já to za svoje 4 roky snažení se slyšela opravdu mockrát a pokaždé jsem měla chuť tomu říkajícímu vyrazit zuby. Ale v zásadě mají pravdu - skutečně je pro tebe mnohem výhodnější to teď na začátku moc nesledovat a nekomplikovat vám život (tobě a partnerovi). Ono se vám to s velkou pravděpodobností totiž podaří jen tak - při rychlém sexu na kuchyňské lince ráno před prací v den před očekávanou menstruací 😉

Což nicméně nemění nic na tom, že ženská by proboha mohla znát své vlastní tělo, obzvlášť, když od něj v brzké budoucnosti očekává velký výkon.

bartkat
autor
1. říj 2014

Tak ted mi urcite řeknete ze se moc zkoumám, ale to se nedá prehlidnout.
Dnes jsem ráno pri utreni mela na toaletaku gelovy hlen bebyl čirý, ale kalny (přišlo mimto jako sulc, nebo gum . medvídek rozmocenej) a bylo to docela velký.
Byl to ovu hlen nebo jaky?

bartkat
autor
1. říj 2014

@damae právě proto se tu ptam, abyste mimpomohli se s tělem trochu seznámit. Myslela jsem ze od toho to tu je na rady, pouceni a pokec.

silvik77
1. říj 2014

@bartkat Takhle vypadá ovulační hlen 🙂

damae
1. říj 2014

@bartkat Jistě, že je! Opět tě odkážu na horní odkaz, fakt je to tam hezky popsané. Hlen ovulační a tedy plodný by měl být čirý a roztažitelný (gelovatý), přirovnává se k bílku vajíčka. Pokud je kalný, tak to je pravděpodobně nějaká fáze předtím - počkej, jak se vyvine.

Mimochodem já hlen sleduji teprve asi 5 měsíců, ale pořád ještě si nejsem jistá, jestli ho poznám správně - hlen, co vypadá jako bílek vajíčka, mám totiž v podstatě často třeba deset dní za sebou.... Což by být nemělo.

Méně plodný typ hlenu se přirovnává ke smetaně a pak se ještě jeden typ popisuje jako lepkavý.

jamia
1. říj 2014

@bartkat Jen maličkost ohledně těch appek 😉 to jsou takové, co do nich jen zadáš délku cyklu? Ty totiž ovulaci vypočítají prostě délka cyklu děleno dvěma, přitom mnoho žen nemá ovulaci přesně v půli cyklu, navíc ty ani ne měsíc po vysazení HA nemůžeš vědět, jak dlouhé cykly máš. Chápu, že se chceš o svém těle něco dozvědět a je pravda, že tyto stránky od toho jsou, ale psát sem každý den, jaký jsi měla hlen, a čekat reakce, asi není nejlepší způsob 😉 Ideálně si nastuduj symptotermální metodu, která kombinuje měření bazální teploty a sledování hlenu, a velmi rychle se tak se svým cyklem seznámíš 🙂

teenyel
1. říj 2014

Moc nejsem zastance toho, kdyz nekdo pise veci typu "moc se zkoumas", "nehte volny prubeh" a tak....vetsina holek po vysazeni se zacne zkoumat, na to jste si tu na MK jeste nezykly? Vzdyt je to normalni a ja na tom nevidim nic spatneho. Proc treba ztratit cas tim,ze zacnu az po roce resit, proc porad nic a zjistim,ze nemam ovulaci? Podle me zbytecne ztraceny rok snazeni...kdyby se dotycna vic "zkoumala", mohla to resit driv....podle me je naopak lepsi rozumet svemu telu, nez uplne laxni pristup 😉 a co se tyce toho hlenu,klidne by to mohlo byt, ja ty hleny nepoznam, obecne vychazim z toho,jestli se to natahne mezi prsty. Ale ja delam testy a merim bazalku. S jistotou mohu urcit den ovu....a vim od zacatku (od vysazeni HA po 8 letech), ze me telo funguje jak ma 😉 takze za me zkoumani se neni na skodu. 😉 a myslim si, ze to byly priznaky ovulky a ze kdyz jste se tefili,sance urcite je 🙂

bartkat
autor
1. říj 2014

@teenyel Děkuji

fykyska
1. říj 2014

HOLKY TY JO DEJTE POKOJ - NEŘEŠ NEHROŤ VLASTNĚ VŮBEC NEPIŠ NEMLUV NEDÝCHEJ ! Tak asi pisatelka má důvod na to sem psát, a proto se ptá..
Proto tam má ty otazníky...A Vám může být jedno jestli je to z plezíru nebo z obavy...

@bartkat Nicméně k tobě, po vysazení antikoncepce se každé tělo, každé z nás dostává do ,,formy,, jinou dobu . Takže můžeš otěhotnět klidně hned, a taky to může chvilku trvat. Tak jako nemusíš mít ovulaci, tak můžeš...Při braní HAK je tělo ,,zablkovane" narvané umělým hormonem a stopnuté ale to ještě neznamená, že nemůže hned následujicí měsíc fungovat jak je třeba.

Ovulace je složitý proces v těle každé z nás - může jí doprovázet to co jsi popsala - bolest ostrá, tupá, na jednom místě, po celém podbřišku, hlen podobný vaječnému bílku, pocit nepříjemného vlhka, chuť na sex atp Takže ano, tvé bolení mohla být příprava nebo samotná ovulace. Ovulací předchází tz. plodné dny a i v těch můžeš pociťovat spoustu příznaků. Tak jako cokoliv jiného , špatné trávení, zaražené prdy 😉 příprava na menses a tááák a táák..
Ovulační příznaky se dají vypozorovat buď pomocí ovulačních testů, nebo různou metodou , dlouhodobé měření bazalní teploty, sledovaní hlenu, tvaru a délky čípku, pravidelnou bolestí.
Taky záleží na tom jaké budeš mít cykly po vysazení jestli budou chodit pravidelně po 28 dnech v tom případě bývá ovulace cca 14 den a nebo pokud budeš mít cykly krátké tj pod 21 dní nebo prodloužené to je nad 35 dní u každého cyklu je pak ovulka v jiný den i když kalkulačky můžou ukazovat cokoliv 🙂Pravděpodobnost otěhotnění většinou při pravidelném cyklu býva v oněch plodných dnech 3 dny před a 1 den po OVU.. říká se tomu plodné dny - a za optimálních podmínek jako je třeba správný hled a PH vydrží spermie v těle ženy až 72 hodin je tedy schopno si na vajíčko ,,počkat" A vajíčko po Ovulaci je schopno přežít až 24 hodin..
K zjištění ovulace Ti ještě může pomoci gynekolog , ten pomocí UTZ umí zjistit velikost folikulu ( domeček na vajíčko, který každý měsíc dozraje do určité velikosti a vypustí vajíčko do světa 😀 ) a tak zjistíte jestli tělo funguje jak má ....
Hlen je v každé fázi cyklu také různý - jednou hustý, jednou jako bílek pak je zase ženská bez výtoku ..Pokud není extra žlutý, zelený, nezapáchá nebo není hrudkovitý podobný tvarohu bez svědění a nepříjemných pocitů tak by měl být normální.
Jen se zkoumej jak jinak bys měla poznat svoje tělo ! Z knížek to člověk nevyzkoumá to musí sám na sobě... 😀 AMEN

bartkat
autor
1. říj 2014

@fykyska Moc děkuji za odpověď, jsem zase o něco chytřejší🙂 si zlato
Podle me by tohle meli holky probírat na ZŠ, je to věda 🙂

fykyska
1. říj 2014

@bartkat rádo se stalo. Člověk se časem naučí a je fakt 😀 že osvěta na škole by byla třeba, ale ona je to taková věda, že kdejaká dospělá baba v tom má zmatek natož 15 letá puboška 😀
Nicméně DRŽÍM PALCE 🙂 a z žen tady si nelámej hlavu no někdy prostě ne všechny mají svůj den a tak jsou jako v kurniku 😕 😀 😀