Přípravky na podporu dozrání a uvolnění vajíčka. Poradíte, prosím?

reeeza
15. únor 2024

Beru Pregnacare conception od Vitabiotics (Inositol a ruzne vitaminy a mineraly). Potom piju kontryhelovy caj od cca 2dc do ovulace.
Ted jsem si ale koupila drmek a navic mam objednany gynex.

Poradil by mi nekdo, co z toho by pro me bylo nejvhodnejsi uzivat, pripadne co kombinovat a co uz ne?😅
Premyslim, ze bych ponechala Pregnacare kvuli vitaminum a mineralum a misto kontryhele bych brala drmek. Ale nevim, jestli brat do toho jeste gynex uz neni moc, ale rada bych jej take zkusila.
Zaroven by me zajimalo jestli nevite ktery hormon je zodpovedny za dozravani a uvolneni vajicka. Je to lh?

Cyklus mam pravidelny, PMS nijak silne nemam. Jde mi hlavne o to, abych zvysila sance na uzrani a uvolneni vajicka. Zda se mi ze bych mohla mit cykly, kdy mi praska prazdny folikul, cili vajiko se neuvolni. AMH mam vyssi a fakt sexujeme pri nejlesim moznym nacasovani (samozrejme i s chuti 😘) a proste se nedari...Jinak jsme oba uplne zdravi a na nic nam neprisli, takze mi vysvetleni s neuvolnenim vajicka prijde asi nejlogictejsi...Folikul ale praska, jednak mivam krasne pozitivni lh testy a bt grafy potvrzuji ovulacni krivky.

klchudik
15. únor 2024

@reeeza mě osobně gynex kompletně rozhodil cyklus. Z 28 to bylo 34 nebo i 45....trvalo to cca 4 měsíce, než se to pak srovnalo a ustálilo na 30.

levandule_k
16. únor 2024

Kontryhel bych vynechala, nevím, jestli je to není kontraproduktivní dávat do těla další estrogen. Eventuálně bych si čaj z kontryhele dala jen občas např. 1 za týden.

Asi bych jela metodou pokus omyl, zkusila gynex a uviděla, co bude. Mně cyklus neovlivnil, ale chtělo se mi po něm víc na velkou. (Co já tady na sebe vše neprásknu...) Nebo bych si zvolila, co je mi sympatičtější z dvojice drmek - gynex.

Někdy je nejlepší nedělat vůbec nic.

chlapecektehu
23. únor 2024

@reeeza pokud nemáš žádné gynekologické potíže tak gynex by ti pomohl. Ale pokud jak ty píšeš že ti nedozrávájí vajíčka tak ti gynex nepomůže. Mě vajíčka taky nedozrávájí a tvořili se mi z toho cysty. Ve finále mi stačil inofolic combi a chlapovi folandrol a zadařilo se hned další cyklus.