Přístup lékaře. Je to standartní postup?
Ahoj holky , minulý týden jsem byla na gyndě s úmyslem poradit se a naplnovat další postup toho co nás čeká,abychom se dočkali miminka. Protože jsem zrovna měla ms, tak se se mnou moc nebavil, doporučil kys. listovou pro mne (tu už dávno beru) a vit E pro manžela, s tím že mám přijít až ms skončí a začneme se tím aktivně zabývat. Včera jsem tam šla znovu, protože se to sešlo s preventivní prohlídkou, udělal vyšetření a utz, zkonstatoval, že je vše vpořádku, za 14 dní si mám zavolat na výsledky a že se uvidíme na další preventivce za rok! Zůstala jsem hledět a připomněla, že bych chtěla řešit situaci, že se mi nedaří otěhotnět. Opět zopakoval, že si máme koupit výše zmíněné vitamíny a přihodil vzorek nějakého gelu na podporu početí (gynella) a když viděl, že mě to moc nepřesvědčilo, tak řekl, že pokud vím, kdy mám ovulaci, tak že můžu ještě přijít a podívá se ještě i na to.
Můj dotaz : je takový postup standartní? Možná mám přemrštěné očekávání, ale vážně jsem čekala, že bude chtít apoň odběr krve třeba kvůli štítné žláze nebo zjistit hormonální profil nebo vystavit žádanku na spermiogram, případně pokud toto není v jeho kompetenci, že mě odkáže na specializované pracoviště...jsem z toho rozčarovaná. Jinak aktivně se snažíme rok o první dítě a je mi skoro 36 let. Kamarádka mi radí změnit lékaře. Omlouvám se za sloh a předem díky za vaše názory.
@pink_unicorn A z toho důvodu radím ho vyměnit...I lékař by měl být schopen adekvátně pomoci a pokud to není v jeho silách, odeslat ženu jinam, kde se k ní budou chovat slušně a profesionálně i kdyby jí bylo padesát. Ráda bych, aby tohle platilo napříč společností, nejen v medicíně...
Mate pravdu, pokud se rok snazite o miminko, tak jsou na miste dalsi vysetreni a jak pisete, hormonalni profil je jeden z prvnich kroku. Ja bych vam taky poradila zmenit lekare.
@pink_unicorn Vidíš, já chtěla vždy velkou rodinu, ve 30ti jsem byla čerstvě po rozchodu a bez chlapa (paradoxně po rozchodu s klukem, s nímž by se početí nepovedlo). No a pak se nedařilo a nedařilo a teď jsem ráda, že jsem rodila po 40ce aspoň jedno.
@gruyerre mne muj doktor taky nebyl ochoten vysetrovat, stale by jen cekal a to mi bylo 36... tak jsem se sama objednala v car...je to tvuj zivot, tvoje rozhodnuti, jednej. Me taky tlacil cas, ac on tvrdil, ze ne. Nakonec jsem mela vse ok, 2 neuspesn IVF a otehotnela jsem po roce a pul snazeni prirozene😂

@johan7 Nesoudím, jen jsem vyslovila podezření, že má její doktor možná tak laxní přístup, protože sdílí stejný názor jako ten, o kterém píši.