icon

Proběhla ovulace 10-12DC, když délka cyklu je 35 dní?

zzuzzana1
3. dub 2017

Dobrý den , mám dotaz je možné že ovulace proběhla 10-12 dc když délka cyklu je 35 dní? Dekuji

werumka
3. dub 2017

@zzuzzana1 Pokud by skutečně ten dany cyklus trval ve finále 35 dní a nemas nejaky hormonální problém, nebo nejsi těhotná, tak to možné není. Maximální životnost žlutého tělíska je 18 dní.

andelka
4. dub 2017

Není,pokud to je normální cyklus. Tak dlouho žluté tělísko nevydrží. Při cyklu 35 by měla ovulace být mezi 19-25 dc.

babby
4. dub 2017

Z mé zkušenosti ano mám cyklus 30-35 dní a ovulce probíhá cca tak ten 12den. Nikdy jsem neměla tak pozdě ovulaci jak píše andelka...

werumka
4. dub 2017

@babby Ona je otázka, jestli je to cca nebo přesně 12. den 🙂 A jak dlouhý cyklus to vždycky konkrétně je. Ale žluté tělísko má prostě nějakou maximální životnost. Tu může prodloužit buď těhotenství, nebo třeba hormonálně aktivní cysta. Ale jinak i kdybychom se stavěli na hlavu, tak to z biologického hlediska možné není...

andelka
4. dub 2017

@babby souhlas s werumkou,luteální fáze nikdy nemůže být přes 20 dní jak by bylo v případě ovulace 12 a cyklu 35, to biologicky nejde.
Jinak k ovulaci dochází 9-16 dní před ms,a to bývá v každém cyklu přibližně stejně,nemělo by to skákat. První fáze je proměnlivá.