Proč přes pravidelný cyklus neotěhotním? Zkušenosti z centra asistované reprodukce
Ahoj, chcela by som sa spýtať. Bola som na gynde s tým, že už sa z priateľom viac ako rok snažíme o mimčo a nejde to. Gynekologička mi z bežnej prehliadky povedala, že je u mňa všetko v poriadku, že keď mám pravidelný 28dňový cyklus, tak bude problém skôr u partnera. Spermiogram však vyšiel tiež dobre. Dala mi teda žiadanou do CAR.
Takže je možnosť, že niekde ešte môže byť problém. Doktorka sa pýtala, či som si skúšala robiť ovulačné testy a pravda je že z asi štyroch pokusov mi len jeden vyšiel jasne pozitívny. No čo som počula, tak tie testy sú nič moc, takže to nič značiť nemusí.
Mali ste to niektorá podobne? Zistilo sa potom niečo viac v CAR alebo to bolo všetko v poriadku a neskôr sa podarilo?
Mne teda doktorka povedala, že by to ešte tak polroka na mojom mieste skúšala a ak stále nič, tak potom ten CAR. Ale bavila sa so mnou ako keby mi v tom centre mali hneď pri príchode spraviť IVF alebo tak niečo.
Ešte k tomu, ako som tam bola, tak mi robila sono a mala som byť v tej dobe už po ovulácii a aj mi povedala, že som pred menzesom a že podľa toho čo tam vidí ovulácia dosť pravdepodobne prebehla. Keď som tam bola potom po výsledky toho spermiogramu tak povedala, že ovulaciu videla aj keď vtedy vravela len to, že pravdepodobne bola. Tak som z toho znamená.
@loylii genetiku máme udělanou 2* jednu podrobnější než druhou. Každou na jiném pracovišti. Oba genetici nezávisle na sobě nám řekli že nenašli důvod proč by nám to nemohlo vyjít. Já dárcovský program nezatracuji, jen primář z centra nam tvrdil že je nutný dárcovský program bez jakýchkoliv kloudných odůvodnění a dalších vyšetření. Každá z nás to má jinak a i jinak nastavené. Pokud tobě to vyšlo s jiným partnerem tak gratuluji. Já svého partnera kvůli tomu že se nám nedaří mít dítě opouštět nehodlám.
@17mia17 a chodíš na endokrinologii? Tím bych začala a zjistila si jestli se něco nezměnilo.
@linusha já se do darcovskeko programu preventivně přihlásila. Stalo mě to 80tis a pouze 2 oplodneny embrya, v mrazaku. Kdybych náhodou nestihla přirozene otěhotnět do určitého věku. Je to složitá otázka a půl roku mi trvalo než jsem přesvědčila sebe i partnera. Můj příspěvek, ale nemá vyznit tak, aby někdo měnil partnera! Jen jsou k důvodu rozchodu přidružený i jiný problémy než plodnost. Kort v dlouhodobým vztahu.
Pokud vám vysla genetika dobre, hold se jedna jen o náhodu ty SP. Ps: mě bylo už 38, když jsem se nechala přesvědčit k DV. Jsem se bala, ze to nestihnu😊
@fandysek_1 bola som nedávno a stále je to vpohode
@17mia17 Mně pomohla k dceři a u syna jsem si zpětně spočítala, že to byl také datum podle Jonáše (i když se zadařilo napoprvé). U dcery jsem si také pak zjistila, že prostě celých 16 měsíců nebyl podle Jonáše ideální datum. Takže to platilo na obě děti. Výpočet jsem si provedla sama někde na internetu, a něco si přečetla, nic jsem neplatila.

@linusha darcovsky program bych nezahazovala. To, ze se nakonec podaří otěhotnět, neznamena ze tehu pokračuje. Na obou stranách muže byt genetická skryta chyba, proto některé páry spolu dítě nemají. Příroda rozluští mnohé a proto spontánní potrat. Aspoň u mě to tak bylo. A to několikrát po sobě. Nakonec se zadarilo a to několikrát, ale s jiným partnerem a v jiném časovém období😊